icon

Jak se přenáší bakterie Helicobacter pylori?

8. únor 2024

Dobry den. Mám pozit. helikobakter. Jak se prosím prenasi? Pediatr odmitl dat vysetrit stolici synovi. Pry to odemne nedostane, protoze to se to neprenasi jako covid.

zlataberta
8. únor 2024

Bakterie Helikobakter pylori se mohou přenášet z člověka na člověka přímým kontaktem se slinami, zvratky nebo výkaly. Helikobakter se může šířit také prostřednictvím kontaminovaných potravin nebo vody. Pokud se tedy ptáte, jestli je bakterie Helikobakter pylori přenosná, tak odpověď zní: „ano, je“.

zlataberta
8. únor 2024

Měla jsem ho a nikoho jsem nenakazila, musíte dodržovat přísnější hygienu, pořád umývat ruce, měnit často ručníky.....dostala jsem trojkombinaci ATB a ještě nějaké léky. Léčilo se to docela dlouho a hlavně to svědilo dost, teda aspoň mne. Dali ti nějakou léčbu?

autor
8. únor 2024

@zlataberta cetla sem to, proto nechapu co rekl dr

autor
8. únor 2024

@zlataberta 3 komb antibiotik. Resila jsem to s mojim dr, ne na gastro

zlataberta
8. únor 2024

Měla jsem to stejně, mne poslala na gastro kožní doktorka a nechala odebrat krev a tam se to potvrdilo....já jsem měla vyrážku, která moc svědila, proto jsem šla na kožní a ona hned věděla, co to asi bude. Na gastru mne zaléčili, ale na kontroly jsem chodila na kožní.

autor
8. únor 2024

@zlataberta a testovala si taky rodinu?

autor
8. únor 2024

@zlataberta boleval mne zaludek docela dlouho tak si udelala test doma na heliko a byl pozit. testovali sme taky syna a muze a otestovala sem se s nimi znova i ja a byl negat. tak jsem radeji zajela k memu dr a dala si vysetrit stolicu za poplatek a dnes se potvrdil.

zlataberta
8. únor 2024

Ne, netestovala a žaludek mne taky bolel, to máš pravdu🙉

autor
8. únor 2024

@zlataberta a co si brala ake atb? Mne ted prijel recept a mam tam ospamox, klacid a ozzion. Dr rikal do telefonu ze na heliko a uziva helicid ted nevim jestli to nahradil necim jinym nebo zapomnel vypsat helicid anebo se to kupuje zvlast?

zlataberta
8. únor 2024

To už nevím jaké ATB je to už dlouho a něco jako helicid jsem užívala, napsali mi to všechno na gastru, ale pokud je to dostupné bez předpisu, tak si to asi budeš muset koupit, nebo zapomněl.