Jak snížit stres před vyšetřením na kardiologii?
Minulý týden jsem musel absolvovat lékařskou prohlídku ohledně práce. naměřil mi tlak 165/100/135.
Šel jsem obvodní tam mi naměřili 140/90/90.
Dnes jdu na kardiologii, budou mi měřit tlak, EKG, a dají mi 24h holter.
Já jsem jen z toho vystresovaný ze mi budou měřit tlak nebo nikdy jsem takový tlak neměl horní. Já se nebojím o to srdeční ale časné od ten horní.
Jak se uklidňovat před vyšetřením? Dal jsem si magnebe 6 forte, piji magneziovou vodu. Nechci umřít
Pomozte
Běž spíš na psychiatrii.
Nech se hospitalizovat na psychiatrii.Pomuzou Ti.
Je normální, ež ti vyletí tlak, když jsi nervozní. Ono ty první čísla odpovídají dost "běžím maraton" ... Ty druhý už jsou skoro v normě...
Takže úplně v klidu. Prostě jim vyěhla nečekaná hodnota, tak to proměřej azkontrolujou, že je to ok, že ses jen bál. Jedna ulítlá hodnota fakt neznamená, že umíráš.
Je normální, ež ti vyletí tlak, když jsi nervozní. Ono ty první čísla odpovídají dost "běžím maraton" ... Ty druhý už jsou skoro v normě...
Takže úplně v klidu. Prostě jim vyěhla nečekaná hodnota, tak to proměřej azkontrolujou, že je to ok, že ses jen bál. Jedna ulítlá hodnota fakt neznamená, že umíráš.
@cilkat dnes dostanu 24h holter uvidíme jaký tlak budu mít v noci když budu spát
Teď jsi zdravý, nevím, co budeš dělat, až budeš nemocný, to s tebou asi fakt šmejkne. Moje lékařka by tě při tlaku 140/90 na žádný TK holter neposlala, vysypala by tě domů, že jsi zdravý. Za 1/2 roku u ní na kontrole tlaku.
Nechápu ty tři hodnoty měření. To je pulz? Tlak je totiž systolický a diastolický, žádná třetí hodnota tam už není.
Nechápu ty tři hodnoty měření. To je pulz? Tlak je totiž systolický a diastolický, žádná třetí hodnota tam už není.
@1772 165 je horní, 105 střední, 135 puls spodní
Takový tlak mám u doktora běžně, protože mám syndrom bílého pláště. Když přijdu domů a změřím se, tak mám všecko v normě, dokonce mám tlak spíš nízký.

mám studeně ruce i nohy tak jsem ve stresu