icon

Jaké jsou osvědčené tipy na chrapot hlasivek?

2. srp 2023

Zdravím. Chtěla sem se zeptat zda máte někdo nějakou radu na hlasivky. Už víc jak dva týdny sem nějak zachraplá a pořádně nemůžu mluvit. Dva týdny zpátky sme prodělali takovou dvoudenní virózu. Měli sme teplotu a bolest v krku. Teplota za dva dny byla pryč a zůstala bolest v krku. A zřejmě od ní ty hlasivky. Máte zkušenost? Co by mohlo pomoct? Koupila sem si různé pastilky, homevox, piju Vincentku a všechno bez efektu :roll:

jancazao
2. srp 2023

Nemluvit a hlavně nešeptat. Pastilky islandský lišejník

autor
2. srp 2023

@jancazao snažím se nemluvit jenže s dětmi to nějak nejde 🙁

kamino
2. srp 2023

Když jsem nastoupila do školy, tak první měsíce jsem měla problémy, pomohl Gelorevioce, tablety cucací a ideálně hlasový klid.

drep
2. srp 2023

Hlasový klid je naprosto stěžejní, bez něj to bude trvat 3x tak dlouho. A jinak Mullerovy pastilky a kloktání corsodylem, prontosanem…

eithelwing
2. srp 2023

Hlasový klid, konvička s mořskou vodou, pokud něco v nose zůstalo.
Já takto skončila po půlroce po covidu na orl, bolest hlasivek, chrapot, přeskakování hlasu. Mám na hlasivkach polyp, nedomykavost a zvrásněné. Dostala jsem inhalator, na rychlou ulevu kortikoidy, teď inhaluju Vincentku. A jak to zanedbam a ještě nastydnu, hned mě to trápí na hlase.

autor
2. srp 2023

@eithelwing ahaa. To mě mrzí. A to ste měla už dřív nebo to zjistili až později?

eithelwing
2. srp 2023

Mam to zhruba od prodelani covidu. Tehdy mi to sedlo na krk, kaslala jsem trochu, ale bolest v krku byla hrozná. A od té doby se to veze.

spiman
7. srp 2023

Doporučuju panthenol, mam s tim casto problem a toto zabere hned.

missym
7. srp 2023

Manželovi zabírá na hlasivky panthenol a 3x2 tabletky denně aescin. A kloktat Vincentku. A je do pár dní v pohodě.