Jaké vitamíny a potraviny pomáhají snížit riziko rakoviny?
Ahojte, poslední dobou kolem mě pořád umírají nějací lidé na rakovinu. Moje babička měla rakovinu prsu, ale sebrali jí ho a potom to bylo v pořádku. Na jaře mi umřel na rakovinu střev otec, metastáze všude, bojoval s ním několik let. Na prázdninách jsme potkali kamarádku manžela, která měla právě rekonvalescenci také po nějaké rakovině. A teď jiná jeho známá, taky mladá cca 35 let, opět umřela na rakovinu. Ty rakoviny mě obecně vždy děsily, přijde se na ně často pozdě, už jsou metastáze třeba a je to dost v háji. Jo, někde je nějaká prevence, třeba děložní čípek nebo prsa, ale doktoři vám nebudou skenovat celé tělo dvakrát ročně. Občas na mě vyskočí nějaké příběhy (i zde na koníkovi) maminek, které mladé bojují s rakovinou, mají rodinu, děti... Je mi z toho prostě zle, když to čtu.
Nemáte někdo nějaké informace, co třeba snižuje riziko rakoviny? Zda nějaké konkrétní vitamíny, minerály, potraviny...? Samozřejmě, zdravý životní styl, nekouřit, hýbat se, to je jasné, a co k tomu? Já se snažím mít i pozitivní přístup k životu a pohodu, ale když někde slyším o rakovině, hned mám špatnou náladu, třeba nyní, když jsem se dozvěděla o té mladé chytré holce s malým dítětem. Nemáte třeba zkušenosti od někoho známého, že by mu třeba doktoři něco doporučili? Díky
Ja tedy miluji Jardu Duska i Hnizdila.
Ti oba udelali ohromnou praci.
Ja miluji i Bruce Liptona, ktery dokazal, ze jen1% nemoci je zpusobenou genetikou.
99% zivota si ridime epigenetikou.
Tedy prostredim, myslenim, placebo, laskou, pozitivnim myslenim, zdravym stravovanim, libanky, pokud mozno eliminovanim stresu, sebelaska......
Je dulezite, velice dulezite deti do 7 let veku vychovavat v pozitivnich procesech a predavat mu nedestruktivni programy, ktere jsme sami ziskali nejcasteji od rodicu a babicek, etc.......
drive hlavne nabozenstvi, dneska bohuzel i skolstvi.
K tomu je cela spolecnost neustale bombardovana strachem a strach vypina imunitni system. Pak se kracuji telomery (konce DNA) a muze prijit nejaka i nemoc.
Jeho nejnovejsi video
@marge_s ano, za rýmu si můžeš, jelikož se jedná o běžné virové onemocnění a ty nemáš dostatečně silnou imunitu 😁 jinak, rakovinu máme v sobě každý, jen to není rakovina jako taková, ale gen, který má na starosti dělení buněk. Jenže když dostane špatnou informaci, nebo se v něm něco pokazí, je z toho rakovina. Nevyjímaje děti (bohužel). Psychosomatika má ale velký podíl. Ne nadarmo se říká, že pozitivní mysl má vliv na celé tělo...
@amazonkajanik to je hodne zjednodusene, doposud nejsou ty spoustece a mechanismy odhalene.
Kazda imunita ma sve limity. Genetika, celkove ustrojeni imunity, stres, pocasi, skryty deficit vitaminu, spatny spanek....fakt to neni nic, co bys mohla 100% ovlivnit. Tedy: nemuzu si za to sama. A s tou rakovinou je to uplne totez. Psychosomatika je jen stripek ze vsech moznych faktoru.
@marge_s jako rýmu fakt beru jako něco, jen obtěžuje a když ji dostanu, tak si nadávám, co jsem zanedbala. Díky covidu, kdy byla potlačena kolektivní imunita, jsem letos řádně onemocněla, včetně proklaté rýmy, kterou jsem dostala v takové míře po 15letech. K tomu ovšem náběh na zápal plic, inhalátor a dvoje ATB. I doktor byl překvapený, že mě léčí po tolika letech na respirační onemocnění... byli jsme totiž na preventivní prohlídce a byly tam nemocné děti...
@marge_s Ano, taky věřím, je těch vlivů na imunitu (a na další věci) je spousta, včetně té psychosomatiky. Na někoho funguje hodně, na někoho méně; někomu pomůže k vylepšení stavu hlavně lepší strava, někomu sport a otužování. Já se obecně snažím mít toho co nejvíc "tiptop", sport teda nijak moc nepřeháním, poslední roky spíš jen dlouhé procházky s dětmi a pobíhání kolem nich (taky věřím, že příliš sportu může naopak škodit).
Tak jsem si právě říkala, co do té skládačky ještě přidat, co by mohlo riziko rakoviny snížit. Jsem obecně ráda připravená (vlastně když jsem připravená, mám dobrý pocit a zase funguje psychosomatika 😀). Pokud budu jíst více vitamínu C, zelených čajů, antioxidantů a česneku a aspoň trochu to zvrátí misku vah, tak je to to nejmenší, co můžu udělat 🙂 Díky za info @daasqua
@amazonkajanik no, pro me je kazda "ryma" velka komplikace. Takze ver, ze tomu naproti sakra nejdu. Zivotosprava, jidlo, otuzovani, opatrnost je zaklad. Ale holt kdyz spis se tremi usoplenymi ditetem v naruci, zvraci na tebe hleny apod, tak tomu se odolava tezko. Je to i o vnimavosti k tomu danemu viru. 90% nechytnu. A to je presne to, co uz neovlivnis. Ono to vzdycky neni tak cernobile, jak to vypada .)
Presne, delejme co muzeme a ten zbytek je holt na prirode 🙂 A vseho moc skodi. Nakonec jsou horsi nemoci nez rakovina.
@marge_s když chytnu rýmu já, tak na min 3dny max standard 7. Prostě jak začne" lítat" krev, tak vím, že je u konce...syn je otužilejší víc jak já. Přijdu zmrzlá z práce, doma chodím v mikyne, chlap v tričku s krátkým rukávem, tepláky, ponožky a synátor v triku,od pasu dolů nahý a na boso...a marod byl páč jsme věděli proč. Opět, na nákupy přes covid jen dospělý, žádný kontakt, stačila návštěva dětského doktora a odsrala to nejvíce maminka. Ony , když jsou k tomu podmínky, tak jsme hlavně v lese, s cizími se stýkáme max v obchodě
Holky, hlavne se nestraste.
Radeji si odpovezte, zda existuje zivot pred smrti.

@levandule_k jasne, o vlivu psychosomatiky nikdo nepochybuje, ale neprecenovala bych to. A jak rikam, takto formulovano to neni fer k tem nemocnym 😉 Protoze je to jen krucek k tomu, ze si za to muzou sami - a tenhle nazor totiz na cloveka vycuhuje uplne vsude. To frci skoro stejne jako lepek zalepuje a mleko zalenuje. Fakt bych chtela mit rakovinu a v te prvotni depresi zkoumat, jestli to neni moji laskou k hamburgrum (a jestli jeden za dva mesice nebyl moc) nebo nasranosti na souseda apod. A dohnano do absurdity: je-li polozena otazka, kdo muze za rakovinu u mimina, tak se dozvi, ze matka teleportovala sve nedokonalosti a je to odraz nesouladu v rodine apod. Fakt to je takove balancovani na hrane.
Sry za tu neohrabanou stylistiku, ale zrovna mam tu rymicku a neni mi moc dobre. (Ja ji rikala, ze na ni nemam cas a nejak ta mrcha nechce odejit, jestli ja si za to nakonec nemuzu sama, safra)