Jakou hygienickou pomůcku vybrat? Sdílíte zkušenosti?
Malý průzkum, jestli nejsem 100 let za opicemi. Od první menstruace používám převážně tampony, minimálně a ojediněle vložku. Před 8 lety jsem poprvé otěhotněla a za tu dobu se začali vyrábět a používat kalíšky a kalhotky. Tak nějak teprve před rokem se mi dostavila pravidelná menstruace a vrátila jsem se opět k tampónům. Během těch 8 let, jsem byla buď těhotná a nebo jsem kojila.
Dnes jsem si položila otázku, jestli tampony kupuje ještě někdo. Jestli náhodou tampony už nejsou jen poslední varianta dnešních mladých žen. Přemýšlela jsem jestli bych neměla jít s dobou a nezkusit třeba ten kalíšek. Ale vůbec nic o tom nevím.
Jak jste na tom vy, co používáte...?
Dá se spolehnout případně na ten kalíšek...?
@drep Na FB je skupina Kališnice, tam bývají dobré rady. Mám vyzkoušené značky Me Luna a Yukki. Yukki mi vyhovuje víc, protože je tvrdší :D Yukki se prostě líp rozvine. Me Luna je měkčí - měla jsem variantu classic. Tam jsem ze začátku trochu bojovala s rozvinutím. Ale zase jsem slyšela, že někomu tvrdé kalíšky jako Yukki vadí...
Tady je napsané, proč se kalíšek často nerozvine + tipy na rozvinutí: https://www.kalisek.cz/rady-pro-kalisnice-zacat...
@antoinet zdravím. A to ten kalíšek to množství krve pobere? Já mám MS hrozně moc silnou v prvních 2-3 dnech. Mám super nebo extra super tampon (jistím vložkou) a vydrží mi tak 2-3 hodiny. U kalíšku mám problém s tím "nastavit" ten podtlak, celá jsem se porýpala 🙂 a děsím se, že ho budu vylívat každé 2 hodiny a ten nepořádek kolem. Dá se to? Proto mi leží ve skříni roky.
Považuji kalíšek za jeden z největších vynálezů lidstva :D kalhotky jako pojistka...
@olusenka mozna mas blby typ / tvar kalisku. Ja uz jsme jich vyzkousela spoustu (jsem zvedava, no 😀) a nektere mi nevyhovuji proste. Ale jinak je to super. Obcas mam tez silnou MS, tak prinejhorsim vyleji kazde dve hodiny, no. V praci jsem chodila na WC, kde bylo umyvadlo, ted jsem na HO, tak neresim. Ale prinejhorsim proste vylit, vytrit toaletnim papirem a fertig. Nikdy jsem nemela nejmensi problem. Zadny neporadek neni. Za mne lepsi nez s sebou porad tahat vlozky nebo tampony na WC.

@drep já jsem taky prostě koupila ten,co byl na Slevomatu a mám ho už 11 let, kupovala jsem ho po druhém porodu,když se vrátila ms. Mám Ladycup větší velikost. Sedne mi úplně přesně. Stopku mám zastřihnutou. Na kalisek.cz byly tehdy tipy, recenze a srovnání kalíšků. Sžila jsem se s ním asi po půl roce.