Je běžné, že se bílá plomba drobí?
Dobrý den, stalo se vám někdy, ze po udělání bílé plomby se vám trochu ještě “oddrolovalo”? Dnes mi udělal zubař plombu a ještě kolem obeda, když jsem jazykem jakoby tam prejizdela, tak jsem měla takové malinké částečky té plomby na jazyku pak. Je možné, ze to tak děla někdy než se to v puse zacelí a obrousí?
Možná sis jen špatně vypláchla ústa, mohlo ti zůstat pár ,,drobků" mezi zuby. Teď se ti zdá, že se plomba drolí. Poku se ti to nezdá, zajdi znovu k zubaři.
Tohle mi bílá plomba nikdy neudělala.
Je otázka, jestli tam nemáš nějako provizorní bílou plombu, jestli se s tím nebude dělat ještě něco?
Bílých plomb je víc druhů skloionomerní, kompozitní pryskyřice. Ta kompozitní pryskyřice se používá nejčastěji, svítí se se modrým světlem a nějak vzhledem k vlastnostem materiálu si nedovedu představit, že se z ní budou padat drobky.
Tady je video od dvou zubařů, kde rozebírají amalgám a bílou výplň
https://www.youtube.com/watch?v=oDpcPrQw6VkTěch videí mají více, myslím, že někde rozebírali i druhy bílých výplní. Mně pomohli rozšířit si obzory, co se týká péče o zuby.
Asi bych si trochu rozšířila obzor, co se týká zubů a pak zavolala zubařce, abych se jí zeptala, jestli je to normální, že jsi plivala drobky a jakou tam máš vlastně výplň.
Občas ta komunikace mezi zdravotníky a pacienty není optimální.

@adel888 a proc tam nezajdes, at ti to jeste zkotroluje? mohlo se i neco ulomit, ze ti to neudelal dobre.