icon

Je očkování proti HPV bezpečné během těhotenství?

5. čer 2025

Ahoj, potřebuji radu nebo zkušenosti. V dubnu jsem podstoupila konizaci děložního čípku, protože mi byl zjištěn HPV a bylo nutné konizaci podstoupit. Do toho mi lékařka řekla, že se mám nechat i očkovat, abych měla imunitu a protilátky. Nyní jsem měsíc po konizaci a mám po druhé dávce očkování proti HPV - vakcína gardasil.
S partnerem chceme ještě jedno dítě. Je nutné si dávat třetí dávku očkování? Nebo je možné se očkovat proti HPV i v průběhu těhotenství?
Kontrola po konizaci dopadla dobře, lékařka těhotenství bere za svatý stav a nedoporučuje ani očkování proti černému kašli. Takze bych rada věděla, zda nekdo mate zkušenost… diky

lencaa11
6. čer 2025

HPV očkování žádné proti látky neutvori hlavně je na 9 typu pokud máte typ z dávky už vás dávka očkování nechrání na tento typ a na dalších 120 HPV už vůbec ne hlavně je to na určitou dobu 7-9 let podle vaší imunity a taky ba naopak může Hpv očkování vzbudit vir v těle jak lék je vaše imunita a styl života ne očkování není lék jsou ženy očkované a našli jim rakovinu čípku ...jinak očkování v tehotenstvi není doporučeno žádné ...

alice180
6. čer 2025

V těhotenství se proti HPV neockuje, pokud člověk otěhotni mezi dávkami, tak se odkládá.

alice180
6. čer 2025

po konizaci je doporučeno očkovat. Vakcína nezbavuje infekce, ale chrání před dalšími nebo i stejnými typy HPV. Tomu argumentu, že je to jen na určitou dobu moc nerozumím..... Jakože bejt 7 let chráněna je málo ?
Očkování nemůže v těle aktivovat vir, protože neobsahuje genetický materiál toho viru. A že je vakcína jen na určité typy, ano je jako u jiných, ale jsou to ty nejběžnější, které se v populaci vyskytují. Ať je to očkování proti rotavirum, pneumokokum, meningokokum. Fakt nemá smysl se proto nim chránit, když jsou to ty, které se vyskytují nejvíce ?

A očkování těhotným se doporučuje proti černému kašli v určitém týdnu a proti chřipce.

lencaa11
7. čer 2025

Třeba zde jsou ženy očkované a opět nález

drep
7. čer 2025
@lencaa11

HPV očkování žádné proti látky neutvori hlavně je na 9 typu pokud máte typ z dávky už vás dávka očkování nechrání na tento typ a na dalších 120 HPV už vůbec ne hlavně je to na určitou dobu 7-9 let podle vaší imunity a taky ba naopak může Hpv očkování vzbudit vir v těle jak lék je vaše imunita a styl života ne očkování není lék jsou ženy očkované a našli jim rakovinu čípku ...jinak očkování v tehotenstvi není doporučeno žádné ...

@lencaa11 můžu poprosit o zdroj tvrzení, že v těhotenství nejsou doporučená žádná očkování? Protože to není pravda. Minimálně čern kašel doporučený rozhodně je. Chřipka je doporučená.

alice180
7. čer 2025
@lencaa11

Třeba zde jsou ženy očkované a opět nález

@lencaa11 já moc nerozumím, o čem to má vypovídat, tyhle tři bubliny. O tom, že recidiva je možná ? O tom, že je třeba chodit na prevenci ? O tom, že je vše tedy k ničemu ?