icon

Jsou kruhy na kůži po klíštěti příznakem boreliózy?

markii30
17. zář 2022

Ahoj holky, včera jsem si všimla 3 kruhu viz foto na noze kde mě před 2 mesici kousků klíště ..Ale kruhy nejsou v místě kousnutí . Nevite nebo nemáte nejakou zkušenost? Co koukám na netu tak mi přijde když vyhledán borelióza ty kruhy jiné ... Samozřejmě zajdu v pondělí k doktorovi , do toho mě uz týden v podstatě v kuse boli hlava .

Jsou kruhy na kůži po klíštěti příznakem boreliózy?Jsou kruhy na kůži po klíštěti příznakem boreliózy?
sudylichozrout
17. zář 2022

To bude borelioza. Chce to atb.

danvitka
17. zář 2022

Vidím dobře že to máte i výše? Jinak třeba toto nebyla "údajně" borelióza.

nnnadja
17. zář 2022

@markii30 100% borelioza

markii30
autor
17. zář 2022

@danvitka já je mám takové rozlehlé divné ale ohraničené .. tak u Vás bych právě řekla že to ono bude takové obrázky pořád skáčou na googlu 🙂 , ale ty moje to je jen kruh uprostřed nic a ohraniceno.

jijulka
17. zář 2022

@markii30 tvoje borelioza je
@danvitka tvoje urcite neni

danvitka
17. zář 2022

@markii30 no asi bych si zašla k dr. Jinak ty letokruhy u boreliozy se prý právě rádi stěhují. Takže nemusí být v místě kousance.

markii30
autor
17. zář 2022

Děkuji holky v pondělí ficim

paja123kluci
18. zář 2022

@markii30 nemusí to být nutně z klíštěte, mne kousla nějaká poletující potvora měla jsem to jako rudý flek červený pod kolenem z vnitřní strany ktery rostl a rostl až sem ho měla přes půl stehna a zasahovalo do téměř půli lýtka. Dle mého Dr vše v pořádku za půl roku se objevili problémy az za půl roku. Vraceli se mi anginy noha strašně bolela měla jsem téměř tvaroh neustále na pohotovosti nic u Dr nic pak jednoho dnes mi začaly odcházet ledviny , curala jsem kofolu . To už mne díky jiné Dr která zastupovala mého Dr jsem skončila na nefrologii kde podlouhych vyšetření zjistili boreliózu. 4 ant do té doby jsem měla nic. Tam nasadili na dva měsíce další a od těch dob mám pokoj tuk ťuk ťuk , ikdyz jsem sledována protože mi to trochu na ledvinách udělalo paseku. Nechci strašit ale nic nepodceňovat . 😉

odula
18. zář 2022

@markii30 no, proto je to erythema migrans - muze se stěhovat. Taky bych řekla ze to může bejt borča

camelinka
18. zář 2022

@markii30 Vypada to a na pondeli bych necekala asi...

odula
18. zář 2022

@camelinka jako - ten jeden den už fakt asi takový rozdíl není.

jijulka
18. zář 2022

@camelinka tam prodlení nehrozi, pohotovost slouží k ošetření zivot ohrožujících stavu. Zitra staci

camelinka
18. zář 2022

@odula jo ona uz je nedela😅🤦
@jijulka

mrs.duck
18. zář 2022

Syn má zrovna boreliozu a flek vypadal pred ATB uplne stejne a zvetsoval se.
Na vysledky z krve jsme cekali 8 dni. Potom byla nasazena antibiotika na 2-3 tydny.

jijulka
18. zář 2022

@mrs.duck krev v tomto případě vubec neni potreba, dg je jasná z klinického obrazu.

mrs.duck
18. zář 2022

@jijulka Dr.krev odebírala. Nevím, nejsem lékař. Předpokládám, že ví, co dělá 😉

jijulka
18. zář 2022

@mrs.duck vyjadřuji se k tomuto případu ne k vasemu. Obecne se borelioza stanovuje na základě kliniky, ne laboratoře

markii30
autor
18. zář 2022

Holky teď na to koukám a ty fleky mizí 🧐 , tak já nevím .

jijulka
18. zář 2022

@markii30 po case zmizi kazdy. Je to urcite borelioza, je potreba to prelecit. Kor kdyz jich mas vic

marge_s
18. zář 2022

@markii30 fotku mas, tu ukazes. Ze zmizi nic neznamena

nnnadja
18. zář 2022

@markii30 ano mizi, ja mela obri flek v patek a v pondeli u dr uz ani stopa - diagnostikovsna i neuroborelioza a zanet mozkovych blan. K lekari 100%

markii30
autor
19. zář 2022

Tak potvrzeno , prý ukázkový příklad .. antibiotika na měsíc a zítra na odběry krve jelikož jsem dnes nestihala tak brzo ráno . Všem děkuji nebýt vás tak to neřeším jelikož dneska už tam není vůbec nic . 🙂

odula
19. zář 2022

@markii30 tak super ze se to podchytilo včas. Za měsíc budeš cajk 🙂)

nezadanejmilda
22. zář 2022

Jojo. A z mé zkušenosti, kdyby se třeba za xyz roků objevily nějaké podivné bolesti kloubů, říct toto doktorovi. Není to úplně snadné vždy vymítit, může to být potlačené a po nějaké době to může vystrčit růžky, mně to doléčili po xy letech, mělo to minimální projevy a i beznásledků, ale pak nemilé potíže s bolestí kloubů. ATB 6 týdnů a byl klid.

lentilkah
22. říj 2024

@jijulka Muzu se, prosim, zeptat? Ja byla dnes u obvodniho- byl misto nej zastup.
Tvrdil mi, ze flek pri borelioze musi byt pravidelne kulaty a nemizi, coz me teda dost zarazilo, protoze dcera mela o prazdniny flek ve tvaru pulmesice, dostala atb a protilatky mela nasledne pozitivni. A ja sama jiz boreliozu jednou mela a take jsem nemela flek uplne pravidelny.
Prikladam kdyztak fotku.