icon

Kdy je nutné navštívit lékaře po štípnutí hmyzem?

15. zář 2024

Zdravím. Něco mě štíplo a já nevím co, ale vypadá to tak to vypadá. Nikomu se to moc nelíbí.. Od včera docela velký horký otok, dnes docela stejné. Chvílemi to i svědí.
Podle mě za to může komár, ale takhle moje tělo na komáří štípnutí normálně nereaguje… tak nevím😏😏
Rodina mě s tím posílá k lékaři, ale nechci tam běhat s každou “hovadinou” poraďte prosím, zda mám ještě čekat,nebo to řešit s lékařem.
První foto ze včera večer, další dvě z dneška večera

Kdy je nutné navštívit lékaře po štípnutí hmyzem?Kdy je nutné navštívit lékaře po štípnutí hmyzem?Kdy je nutné navštívit lékaře po štípnutí hmyzem?
Strana
z2
marge_s
18. zář 2024

@sorboni30 lekari vi/nevi …cert to vem, ale ten druhy prispevek je hodne zajimavy, to me bavi 👍 a diky za nej.
(A mimo soutez, byla bych hoodne zvedava na koho jsi slapla, ja bych teda normalne tipovala vceli zihadlo, ale treba se nekde toula zaprednice s jednou chelicerou nebo neco takoveho 🫢)

enoli
18. zář 2024

@sorboni30 hm, podle našich doktorů (mých a děti) ne. A jak to mamka pozná?

sorboni30
18. zář 2024

@marge_s ty brdo fakt nevím, ale včela, vosa mají žihadlo rovné, toto bylo zahnuté a fakt tvrdé pevné tak nevím co to bylo. Škvor? Nebo něco čím se bránilo když jsem na něj šlapla. Zápřednice má kusadla, ne? Jako asi to bude záhadou..ale vím, že jsem z toho byla k.o 🤭

@enoli najdi si ti studií od té holky, je někde na googlu. Že se nepřenáší jen klíšťaty, ale i jiným hmyzem se ví už nějakou dobu. 😉 Mamku jsem zmínila, protože pracuje v nemocnici přes 20 let.
Každopádně jedna menší věc.. než ti doktor dá antibiotika, proč čeká většinou na výsledky z laborky? Protože tam se testuje, jaké ATB reaguji na ten daný problém. Takže lékař pouze poslouchá ty v laboratořích kteří testují a zjišťují jaké ATB a léky zabírají na danou infekci, virus atd atd. Což hodně lidí neví..
Když se podíváš do papíru od Dr je tam napsáno z laboratoře jaké léky jsou doporučené aby reagovaly na daný "problém". Jsou tam třeba dva, tři, někdy jen jeden.
Někdy už lékaři když jsou to časté virózy ví, které léky by mohly pomoct tak napíšou, ale jindy když dělají výtěry a čekají na krev z laborky se právě musí dívat na ty dane doporučené léky co jim z laboratoří píšou, posílají 😉Někdy se třeba nemoc táhne a léky nezabírají když lékař nevezme rovnou ster a sám píše léky (co by mohlo zabrat).. tak pak až teprve nasazuje po doporučení právě laboratoři ty které mají reagovat. Teď jak mutují všelijaké nemoci je to horší.

Snad jsem to vysvětlila dobře. Mě to tak vysvětlovaly ženské když jsem s nima kdysi seděla na kafi u nich v práci kde dělá mamka. Měly zrovna pauzu tak jsem se jich vyptávala 😁

Strana
z2