Křečové žíly po porodu

iulia
25. únor 2019

Ahoj holky,
zůstala ne moc hezká památka na druhé těhotenství a to křečové žíly na pravém lýtku. Nicméně nejsem stará a ráda bych chodila s dětmi na bazén či koupaliště, v létě bych si ráda oblíkla šortky. A plánuji odstranění křečových žil. Řešila jste to některá z Vás? Se kterou nemocnici, lékařem máte dobré zkušenosti? Jak dlouho trvá rekonvalescence. Kamarádky tyto neduhy neřeší, tak nevím, na koho se obrátit.
Moc děkuji

zuzan88
27. únor 2019

Taky by mě zajímalo🙂

iulia
autor
27. únor 2019

Zatím se nikdo nepřidal:(

altice
22. bře 2019

@iulia ahoj já byla operativně dela se to vecinou na podzim ve špitále jste max 4 dny a rekonvalescence trvá 8 tydnu což je ze se nesmí moc ta noha zatěžovat.pak je to ještě lejzrem to se dělá ambulantne ale to nahradí pojišťovna a stojí to myslím 30 tisic

iulia
autor
22. bře 2019

@altice A máš to udělané pěkně, jsi spokojená s operací? Nosíš sukně? Chodíš na bazén?

altice
22. bře 2019

@iulia Ahoj záleží jak to máš velké já měla na litku a na vrchu stehna tak mám tři jizvy nad kotníkem mám 2 stehy na litku 3 a na stehnu 5 stehu ještě to není zahojene jsou ještě modriny okolo toho ale snad do léta to bude v pohode proto se to dělá na zimu já byla ma operaci 23.listopadu 2018

iulia
autor
22. bře 2019

Křečové žíly mám na lýtku - dvě, jedná velká, druhá malá, takové nehezké. Když si vezmu podpatky (což teď nosím málo), noha mě potom večer bolí.

iulia
autor
22. bře 2019

@altice Tohle léto už bych přečkala, ale ráda bych to měla již někde domluvené. A jak dlouhho jsi byla v nemocnici? A musel si manžel vzít dovolenou nebo ses dokázala postarat o děti po operaci? Jsem moc ráda, že se někdo do diskuse zapojil.

altice
22. bře 2019

@iulia byla jsem tam 4 dny jeden den mě přijaly a druhý operovali třetí na pozorování čtvrtý den mě to prevazaly a podle toho jak se to hojí pošlou dom já sla ale vecinou pouští manžel byl doma týden aspoň nesmíte se koupat noha je zavazana od palce na nohy až nahoru kde noha končí tak ju neohnete já teda ten týden ležela a nezatezovala ale pak manžel už musel do práce tak jsem musela fungovat mám 3 dětí i když jsem fungovala pomalu.

altice
22. bře 2019

@iulia já měla na litku takovou vyboulenou zilu jako kuličku a pak se to šířilo když jsem jela na kole vypadalo to hrozně tak jsem zašla ke své doktorce a na rovinu jsem ji řekla že to chci vytáhnout napsala mi zadanku ze si to přeji operativne vytáhnout zašla na oddělení kde to dělají a doktor mě nabídl hned termín pokud to bude chtít vytáhnout tak už to reste třeba v září je tam dlouhá čekací doba teda asi záleží na mesto

urtica
22. bře 2019

@iulia Vím, že kamarádce nějakou menší napravovali injekčně - ambulantně, ale asi záleží na rozsahu...taky nad tím přemýšlím - na nohy jsem bývala celkem pyšná, ale už je to dost vidět, a co se pamatuju z minula, tak křečáky se nezhoršily ani tak během těhotenství jako spíš za následující tři roky tahání a nošení dítěte - teď mě to čeká nanovo...nějak si ale neumím představit tu osmitýdenní nenosící pauzu, když doma bude miminko..

lavita
29. bře 2019

Já byla před třemi týdny na laseru v praze na malvazinkach. Byla to rychta,měla jsem je hodne.ale už dobrý a jsem spokojena

lavita
29. bře 2019
saffy
12. říj 2019

Obnovuji diskuzi, pokud jste někdo nechával odstranit laserem, jaký je výsledek? Pokud by to zmizelo, jsem i ochotná zainvestovat, asi bych šla na Malvazinky jako @lavita.

iulia
autor
15. říj 2019

Já jsem se konečně odhodlala ke konzultaci s křečovými žilami a nechám si odstranit žíly laserem. Mám dvě na pravém lýtku, doktor říkal, že bude pracovat jen v oblasti lýtka. Rekonvalescence týden, což je pro mě důležité. A zajímal mě výsledek a prý to nebude již jako dříve, ale rozhodně si budu moct dát sukni. Taky by mě zajímal obrázek před a po. Protože cena 30tis je dost vysoká.

lavita
15. říj 2019

@saffy
@iulia
Já mám opravdu všechny krecove žíly pryč.nohy mám jako nové. Akorát mi zustaly fialové tečky na lytkach,kde mi ty žíly vytahoval.ale to je typem kůže,i po štítné žláze mi zůstala výrazná jizva. Ale to casem zmizí a 1000%to za to stalo.ale mela jsem to fakt hodně.ted jsem byla na kontrole po půl roce. Můžu nafotil ty tečky.

lavita
15. říj 2019

Takhle jsem vypadala po

lavita
15. říj 2019

Foceno ted

saffy
16. říj 2019

Moc díky, vypadá to výborně, teček bych si ani nevšimla, vypadají jako pihy. Jsem v podstatě rozhodnutá do toho po ukončení kojení jít.

iulia
autor
16. říj 2019

@lavita Musím říct, že noha vypadá jako kdyby nikdy žíly neměla. Luxusní výsledek. Můžu se Tě zeptat, kdo Tě operoval?

lavita
16. říj 2019

@iulia mudr kneifl,angiochirurgie.cz ale pozor bere jen některé pojišťovny. I tak je to drahé,natož kdyby si to clovek mel platit sám cele.