icon

Kvasinky a ekzém při kojení

iske
30. říj 2017

Ahoj maminy, potřebovala bych poradit, třeba s tím máte některá zkušenosti. Mám 6 měsíční miminko a hned po porodu se mi rozjel atopický ekzém. Zhoršuje se to postupně, už mám popraskané všechny prsty a dlaně a pěkně to bolí, cokoli dělám. Trochu se mi loupe kůže i na obličeji. Atopák jsem měla už před těhu v mnohem mírnější formě, na čas se mi podařilo se ho zbavit úplně. Zároveň s tím souvisí neustálé kvasinky na bradavkách, kdybych nemazala Dentarenem, už bych musela přestat kojit tak před 4 měsíci, bolest šílená. O spodku ani nemluvím. Vím, že se při kojení moc toho nesmí, ale kojení se rozhodně nechci vzdát (malá se zklidní jedině při kojení, kojím velmi často, i když už přikrmujeme. Umělé mléko vždy odmítala a já nejsem zastáncem UM). Je to samozřejmě hormonální záležitost, ale přece jen, nepomohlo Vám něco? Snažím se nejíst sladké a tučné, hodně piji přefiltrovanou vodu a čaje, spím co to jde. Pravidelně užívám Colostrum candida, v akutní fázi Citricidal, Diochi biomineral a Eleuteroccoc od Hádka. Děkuji🙂

jajkaz
30. říj 2017

Doporučuji pročíst tuhle diskuzi https://www.modrykonik.cz/group/6098/
A tenhle článek https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Chce to vynechat mléčné, sladké a bílou mouku. Naopak jist hodně zelené zeleniny a nasadit hylak. Je tam popsaná i péče o pokožku. Ať je brzy lépe 😉

iske
autor
31. říj 2017

Já právě stravu dodržuji a Colostrum candida obsahuje silné spektrum kmenů probiotik určených přímo k léčbě candidy. Peru v ekologických hypoalergenních přípravcích. Kyselina kaprylová nezabrala. Mám dojem, že kojení mi snižuje imunitu a neumí si s kvasinkou poradit. Je ale pravda, že mě naprosto vystihuje ten článek o kvasince, kde je psané, že si člověk asi moc připouští lidi k tělu a je úzkostlivý a nervózní. Je to začarovaný kruh. Teď jsem také při úklidu zjistila, že v koupelně se za skříní daří plísni, tak jsem hned vyrukovala se Savem. Bohužel, nikde tam nemáme okno, jen větráček, takže odvětrávat prostor nejde...Těm mrchám se prostě daří všude...

zvedavec2
31. říj 2017

@iske je tady uzivatelka kamzyk a poradna pro atopicky ekzem (skupinka). Porad se tam, nas doslova zachranili (kozni cpala 3m miminu kortiko...) Ja jela do pismene podle individual planu od kamzyk (pani Vera Zikova) a pomalu ale o to jisteji jsme kvasinu udolali.