Lék Kiovig, máte zkušenost?
Nemáte někdo zkušenosti s lékem Kiovig?
@aarriel tak jsem si ten pribalovy letak taky precetla. Nezda se mi, ze by tam bylo neco hrozneho. V nejcastejsich nezadoucich ucincich je zavrat, bolest hlavy, horecka, vysoky tlak... ale toto vsechno jsou zcela bezne nezadouci ucinky u skoro vsech jinych leku a nic, co by trvalo vecne. Pokud se ti neco takoveho prihodi, tak to bude jen prechodna zalezitost, vetsinou do par hodin odezni. 😉 Vubec bych se toho nebala. Kiovig je vyroben primo z lidske plasmy (sice tovarne), ale neni v nem nic silene chemickeho, jsou to protilatky. Pokud ho musis dostat (asi urcite ano), pokud neexistuje jina varianta, stejne ti nic jineho nezbyva... My ho teda nedavali v praci bezne, protoze je dosti drahy, ale dostalo ho i par deti. Neboj, uvidis, ze ti z toho nic nebude. 😉
@alcar Tak já to většinou nečtu tyhle příbalový letáky. Ale pracuju v lékárně a zarazilo mě, že tohle jsem ještě v ruce neměla a ukazovala jsem to i v práci, tak jsme to museli prozkoumat 😀 Já to dostala v poradně a sestřička říkala, pozor, je to drahý takže nerozbít, prý něco před 10.000 Kč. Musím si pak nechat vyjet vyúčtování z pojišťovny... Mě ani tak neděsí ty příznaky vedlejší, ale na o všechno se to používá, no a ty vedlejší příznaky malinko jo, ale jak píšeš, jsou horší sragory... 🙂 A dětičky to snáší dobře?
@aarriel no reknu ti to tak, ja delam na JIP, kde teda valime do lidi mnohem vetsi hnusy. A na tady to konkretne zadna reakce nebyla, nebo o tom mozna nevime, protoze teplota, vysoky tlak muzou byt vedlejsi ucinky i klidne neceho jineho nebo proste souvisi s diagnozou. Tak pokud delas v lekarne, tak urcite vis, ze pribalove leky jsou nadsazene. Oni musi upozornit cloveka na vsechno. To je jak s americkou mikrovlnkou, ze do ni nemas strkat kocku, protoze bys ji mohla zabit. 😅
@aarriel no,ale jestli ti dali tohle,tak musis byt nemocna,ze? Dava se to treba u RS a tam to je supr na pripadnou ataku v sestinedeli.Myslim,ze u lecebny ucinek a benefit z toho je vetsi,nez pripadne nezadouci ucinky.
Nevim,co ti je,ale je to hodne drahe a kdyz ti to napsali,asi to nebude jen tak.Jestli mas tu RS,tak je to fakt supr vec.Ta ataka,ktera by nejspis v sestinedeli prisla,tak by byla nejsips horsi.A taky kazdy ty vedlejsi ucinky nepociti,ze?
Jo, myslim,ze 10 000 stoji jen jedna lahvicka a asi jsi jich dostala vic,ze jo?
@tehulka12 No jo, asi jen tak to nedávají, to máš pravdu, myslím, že pojišťovna si to hodně hlídá 😀 Jj mám RS a mají mi to dát do 48 h po porodu právě aby se zamezilo tý atace. Mám právě trochu strach z těch vedlejších účinků, když si představím, že budu po porodu asi vyřízená a do toho ještě tohle, tak aby to pro tělo nebylo moc velký záhul, ale určitě lepší než ta ataka. Už jsem se na to ptala i u nás v porodnici, jaký tam s tím mají zkušenosti a prý už to tam párkrát měli a maminky to zvládly dobře 🙂

Davali jsme v praci v infuzi (nejen) detem na imunitu, je to super vec! 🙂 A taky super draha. 😒