Mohu pít kávu s malformací AVM?
Ahoj má jen dotaz mam malformaci avm od mala ale teď mi dělá hodně problémy už půjdu nejspíš. Na operaci stim mam hodně omezení a zákazu od doktorech nesmí.,ale do četla jsem se i že bych neměla kofein to mi nikdo nic neříkal, ale četla jsem. Zde zvyšuje krevni tlak srdeční frekvenci a tím větší riziko prasknuti, tak vůbec neví mívám spíš nižší tlak a právě káva mi pomáhala, protože někdy hrozne nizky,má někdo stim skusenost ,že měl malformaci v hlave avm, a normálně pil kavu kofein, ať vím pro příště dnes semsi kafe dala no frape ale hodně silné bylo tak mi bude hrozne srdce, já jen právě nevím pro příště jestli můžu nebo ne jestlise někdo stim setkal diekuju za radu
AV malformaci měl manžel (v třísle) a neměl vůbec žádné omezení. Kofein normálně pít mohl. Dokonce mu ani neřekli žádná omezení co se týče sportu a posilování (to by i celkem očekával, že by se někdo ozval, aby třeba něco těžkého nezvedal, ale nikdo nic neřekl). Byl pak na operaci, zalepili to (asi onyx, nějaká dost drahá látka) a dobrý. Předtím mu to taky ani moc nevadilo, ani o tom nevěděl, přišli na to náhodou.
@daasqua aha tak to je super ze uz to má v pohodě, ale já mám v hlavě cévní malformaci a tam je nebezpečí když je zvýšený tlak atd mám hodně věcí teď zakázáno i sportovat atd
@daasqua aha tak to je super ze uz to má v pohodě, ale já mám v hlavě cévní malformaci a tam je nebezpečí když je zvýšený tlak atd mám hodně věcí teď zakázáno i sportovat atd
@mili11111111 Manžel měl takový zvláštní útvar, že tam měl plno žil a tepen nějak propojených do takového jako zamuchlaneho klubíčka či co, nebyla to vysloveně jen výduť. Něco celkem zvláštního, dívali se na něj na Vinohradech, v Hradci Králové a nakonec ve Vojenské n. Jeden doktor i řekl, že by na jeho případ měl někdo napsat nějakou odbornou práci 😀 Dost doktorů se toho bálo, ale nakonec měl operaci ve Vojenské n., před 8 lety. Ani nyní nemá žádná omezení.
Kafe mi nepřijde (laicky) nijak nebezpečné, zvlášť třeba jen 1 za den. Spíš by měl být asi člověk opatrný co se týče úrazů v tom místě (a možné přetěžování v tom místě).

AV malformaci měl manžel (v třísle) a neměl vůbec žádné omezení. Kofein normálně pít mohl. Dokonce mu ani neřekli žádná omezení co se týče sportu a posilování (to by i celkem očekával, že by se někdo ozval, aby třeba něco těžkého nezvedal, ale nikdo nic neřekl). Byl pak na operaci, zalepili to (asi onyx, nějaká dost drahá látka) a dobrý. Předtím mu to taky ani moc nevadilo, ani o tom nevěděl, přišli na to náhodou.