icon

Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?

chiiccoo
14. únor 2025

Ahoj, může jít o svrab?
Před 10 dny mě začala svědit pokožka na levém stehně, vůbec nic viditelné nebylo. Pak se objevily po 6 dnech jak štípance, kolem kterých se mi udělal asi malý zánět (červené kolečko na dotek teplé). Dnes konečně kolečko kolem “kousanců” začalo mizet, vypadá to spíš jako modřina. Nijak urputně to nesvědí, v noci vůbec, v horké vaně také ne, jen třeba v riflích. Mám to pouze na levém stehně, nikde jinde nic. Může jít o svrab? (Klíště, blecha ani štěnice to určitě nebyly 🫣). Posílala jsem to své dr. mailem, ale má dovolenou a sestřička se zmínila, že by mohlo jít o svrab, ale přijde mi, že po 6 dnech od “vypuknutí” se mi to začalo hojit (foto v nejhorším stádiu s červenýma kolama a foto jak to vypadá teď). Beru pro jistotu prášky na alergii a fenistil. Díky za jakékoli rady. Já už byla nadšená, že to vypadá lépe a hojí se a sestřička mě svrabem vyděsila.

Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?Může se jednat o svrab, nebo je to něco jiného?
aselluska
15. únor 2025

Podle fotek mi přijde podobný jako tento dotaz z jiné poradny https://www.emimino.cz/diskuse/vyrazkasvrab-280...

1pomnenka
15. únor 2025

Dotaz na svrab je tu 2x do týdne, použij lupu. Počkej, až se vrátí lékař z dovolené a uvidíš, co ti na to řekne. Není to nic, co by bylo akutní.

nagojka
15. únor 2025

Tohle svrab určitě není...svrab vypadá jako škrábance a jsou vidět jasně cesticky na kuzi