Nevíte, jaké jsou nároky po autonehodě v práci?
Čauky , potřebuju poradit . Píšu radši jako anonym , protože jsem blbá a stydím se .
V úterý to bude 14 dní co jsem měla pri cestě do práce / v práci se šéfem a kolegyněmi nehodu . Couvali jsme z parkoviště , zároveň couvalo jiné auto z druhé strany na cestu . Potkali jsme se zadky aut . Já seděla jako spolujezdec ve předu . Při nárazu se mi zasekl pás a já asi blbe hla krkem. Nikomu nic jiného nebylo . Byla jsem v šoku , vážně jsem se lekla . Policii se to nahlásilo jako nehoda bez zranění . S kolegyněmi jsme jeli jinym autem na zakázku . Až asi po hodině se mi začlo pri každém pohybu krku navalovat na zvracení, po chvíli už jsem nemohla krkem ani do levá pravá a když jsem víc zaklonila hlavu projela mi bolest hlavou . Takže jsem jela na pohotovost tak proběhl rentgen , pak mě poslali na neurologickou pohotovost , tam kapacka proti zvracení a CT a kontrastní látkou vše v pořádku závěr je whiplash syndrom . Jsem na nemocenské teď sháním neurologa pro další postup . Doteď krkem moc nepohnu , podle doktora možné problémy už do smrti. A teď k tomu proč jsem blbá 🤦 já nahlásila v nemocnici že sme prudce zabrzdili a pak mě zasekl pás , což je pravda . Navíc to je první moje nemocenská a já nahlásila úraz. Myslela jsem , že když se to nestalo při práci tak to není pracovní úraz. Prý je když už nás šéf vezl autem . Šéf to vůbec neřeší . Vůbec nevím na co mam nárok , když už je to skoro 14 dní 🤦 léčení je minimálně ještě na měsíc neli na dva . Co teď ?
@veroniquecz tam je důležité jak jsem psala jak dlouho trvala pracovní neschopnost. Do 7 dní je to pouze přestupek, trestný čin je to až nad 7 dní
Jestli napíše pravdu jak se to stalo, tak ti z tvé úrazovky nikdo nic nedá. Protože to není úraz, který sis způsobila sama, tedy za toto je zodpovědný řidič/viník.
@blondynka400 no ja jsem ani v PN nebyla a řešilo se to na dopravce, ale byl to rodinný příslušník, tak jsem podepisovala, ze nesouhlasím s tim, aby byl vyšetřován.
@veroniquecz pokud jsi nebyla v PN, tak to byl pouze přestupek. Ale i tak je tam minimálně 6 měsíců bez RP a 25 tis pokuta ve správním řízení. Proti si podepisovala to,co podepisovala. Od roku 24 je tam co se týče rodinného příslušníka změna, je tam osoba blízká. Technicky podobné, právně ale trošku jiné. Ono tyto věci se celkově po novele v roce 24 změnily a je to přísnější.
@blondynka400 ale dá ... já jsem si zlomila 2 prsty na ruce, vyjížděli jsme z parkoviště a nebyla jsem ještě připoutaná a manžel musel prudce zabrzdit a nalítla jsem na palubku. Nahlásila jsem to na svojí úrazovku, i to, že jsem nebyla připoutaná. Dostala jsem peníze a ani mi nekrátili plnění.
@glimmer jenže toto je maličko něco jiného. Tam bylo tvoje zavinění a ne někoho cizího.

Já jen přidám info, ze pokud je nehoda se zraněním, tak se pak řeší ublížení na zdraví z nedbalosti, a to už není sranda.