Padání vlasů. Co s tím?
Holky prosím,od června mi padaji vlasu po porodu nejsem.
Vyzkoušela jsem uz vse a nic nepomáhá,odběry krve ok .
Nevim zda je to normalni množství,ale pokaždé sáhnu do vlasu a vždy 4 mi vypadnou i co 10 minut .. 🙄
Kdyz jakoby do nich vjedu prstama ..
Je to normální?
Pri myti nepadaji,poté pak při cesani ano :(
Jsou to mrtvé vlasy, které se na hlavě držely jen proto, že jim změna hormonů v těhotenství neumožnila vypadnout. Mimo těhotenství by ti vypadaly stejně, jen postupně a tudíž bys tomu nevěnovala pozornost. Takže i kdyby sis nakoupila nejdražší vitamíny světa, ničemu nepomůžou, ty vlasy vypadnou, protože je to přirozená obnova kštice. Snad to píšu srozumitelně, už jsem dnes unavená 😉
Jsou to mrtvé vlasy, které se na hlavě držely jen proto, že jim změna hormonů v těhotenství neumožnila vypadnout. Mimo těhotenství by ti vypadaly stejně, jen postupně a tudíž bys tomu nevěnovala pozornost. Takže i kdyby sis nakoupila nejdražší vitamíny světa, ničemu nepomůžou, ty vlasy vypadnou, protože je to přirozená obnova kštice. Snad to píšu srozumitelně, už jsem dnes unavená 😉
@miryp ja nejsem po porodu 😥😥
@miryp ja nejsem po porodu 😥😥
@lenka2026 pardon, já už neumím ani číst 🙈 Mně by takové množství vůbec nestresovalo, ale já mám nemocnou štítnou žlázu a jakmile se učešu, nebo si umyji hlavu, tak vytahuji trsy vlasů, díky tomu mám na hlavě pár chlupů a všude lysiny. Toto je pro mě nedostižný sen.
Uvádí se, že normální je, když denně vypadne až 100 vlasů. Pokud máš pocit, že jich padá více, tak bych si zkontrolovala, co vše v krvi nabírali - štítná žláza, železo, vitaminy skupiny B, hormonální profil. Také mohou vlasy vypadávat při zvýšeném stresu. Z doplňků můžeš zkusit Astaxanthin - antioxidant chránící vlasy před oxidačním stresem, což podporuje jejich růst a omezuje lámavost a vypadávání. Na endokrinologii mi doporučili třeba methionin.
Mně padají vlasy teda mnohem víc.🙈😅
Pokud je změna v intenzitě, tak máš zkontrolované i hormony a ne jen krev? Nebo taky třeba může hrát roli věk, léky, onemocnění, přechod a s ním související, ty hormony. Fakt to může být cokoli a mně třeba vitaminy a doplňky stravy nikdy nepomohly.
Mně padají vlasy teda mnohem víc.🙈😅
Pokud je změna v intenzitě, tak máš zkontrolované i hormony a ne jen krev? Nebo taky třeba může hrát roli věk, léky, onemocnění, přechod a s ním související, ty hormony. Fakt to může být cokoli a mně třeba vitaminy a doplňky stravy nikdy nepomohly.
@anonym_254e92 ano,vse je v poradku ... No,me prave taky ne, 27 mi je 😄... No,rikam si,ze asi je to normalni,jen nyni jsem se na to usnula 😀
@anonym_254e92 ano,vse je v poradku ... No,me prave taky ne, 27 mi je 😄... No,rikam si,ze asi je to normalni,jen nyni jsem se na to usnula 😀
@lenka2026 Dnes si budu mýt vlasy
Můžu ti to vyfotit.🤣
Tohle je moc? 🫣🤣 Ja musim cistit obden kartac, abych se mohla ucesat 🫣 to nemluvim o odpadu, posteli, co se kde vali, kdykoliv si sahnu do vlasu x jich zustane mezi prsty atd.. tohohle bych si ani nevsimla 🙈
Ale taky patrim k nemocnym se stitkou.. ale zalecena a je to dlouhodoby stav to padani..
Tohle je moc? 🫣🤣 Ja musim cistit obden kartac, abych se mohla ucesat 🫣 to nemluvim o odpadu, posteli, co se kde vali, kdykoliv si sahnu do vlasu x jich zustane mezi prsty atd.. tohohle bych si ani nevsimla 🙈
Ale taky patrim k nemocnym se stitkou.. ale zalecena a je to dlouhodoby stav to padani..
@l_ Jo,asi každému padaji 😔😔...
Moc děkuji za útěchu 😍

@lenka2026 vitamíny na vlasy od Nely Slovákové. Moc pomohly