icon

PCOS po těhotenství. Zmizelo to někomu nebo se pídit po vyšetření?

veunka17
7. led 2021

Asi rok před tím než jsem otěhotněla mi doktorka diagnostikovala PCOS. Nasadila mi metformin a dietu kterou jsem poctivě držela a pak jsem otěhotněla. Nyní mám skoro 6 měsíců po porodu, ale nikdo toto už nekontroloval. Je tu některá, které po těhotenství polycysticke vaječníky zmizely? Mám se pidit po vyšetření?

tez83
8. led 2021

@veunka17 mě teda nezmizely ani po jednom těhotenství.

veunka17
autor
8. led 2021

@tez83 děkuji za odpověď a za jak dlouho po porodu dělali kontrolu?

tez83
9. led 2021

@veunka17 lékaře,kterého jsem měla předtím vyloženě nekontroloval po porodu PCO,jen poraneni-jizvu atd.

lufinka90
9. led 2021

Nezmizely. Jsou spíš ještě horší, ale je to tím, že jsem přibrala 😣

veunka17
autor
9. led 2021

@tez83 a jak teda víte, že nezmizeli? Já právě nevím jestli se na to doktorky ptát nebo ne. Mě to diagnostikovala doktorka z endokrinologie...

@lufinka90 aha, to je nemilé 😖 já jsem zatím jen zhubla ale stále kojim tak uvidím potom, doufám že si to udržím. A jak jste zjistila, že se to zhoršilo?

lufinka90
9. led 2021

@veunka17 já jsem po porodu taky zhubla, byla jsem plus 3 kg oproti době před těhotenstvím. Poté jsem musela na konizaci, poté šest ty dnů bez pohybu, to byli 4 kg navíc. A v době covidove párkrát karanténa, kdy jsme nemohli ven a už to lezlo. Teď se snažíme o druhé, takže už máme za sebou 2x 3mesicni léčbu clostilbegyt a duohaston, zhoršený hormonální profil a do toho blbě dopadla cytologie. Teď jsem dostala Metformin a duohaston na ovulaci a snažím se hubnout.

tez83
9. led 2021

@veunka17 lehko,první porod byl před 12 lety,druhý před 8 lety...a nyní,když jsme chtěli třetí,řešila jsem s lékařem PCO.A i bez toho to poznám,podle dlouhých nepravidelných cyklu,slabé ms,rostou mi tmave chloupky na bradě.

veunka17
autor
9. led 2021

@lufinka90 tak přeji hodně štěstí ať se zadari s druhým miminkem 🤗
@tez83 jasný cykly mě nenapadly protože jsem ještě menstruaci nedostala.. a chloupky rostou taky furt 🙄 achjo.. tak ať se vám taky žádati s dalším miminkem 🤗

tez83
10. led 2021

@veunka17 já jsem v 5.mesici,ale děkuji.😉Sice z prvního otěhotnění byla revize,z dalšího biochemické a nějakou dobu jsme si na něj museli počkat...ale povedlo.Jestli se snažíte,tak mě hodně pomohla Fertiprona-v podstatě cokoliv s Inositolem mi doporučil lékař.

veunka17
autor
10. led 2021

@tez83 tak to gratuluji 🤗 nene nesnažíme mám doma skoro půlroční, tak si chvilku ještě dáme čas, navíc jsem po sekci. A předtím jsme se snažili "jen" asi 3/4 roku, naštěstí. Jen mě překvapilo že mi zatím nedělali žádnou kontrolu 🤔