Periorální dermatitida, jak se zbavím červených fleků?
měl jste někdo tuhle potvoru? Vyskočily mi pupínky kolem nosu a pusy, po léčbě zmizely ale zůstaly mi červené fleky. Neznáte někdo nějaký fígl jak se jich zbavit?
@mafeska dnes jsem byla na kontrolu, opět je vše zahojeno a mám pleť jak mimino....jenomže to už tady bylo několikrát a stejně se to vrátilo....mažu vitellou ictema...a jakou kosmetiku ti doporučila??ta vitella je super a stojí jen 130kč....taky používám jen řasenku a stíny..jinak krev zatím nemám vysledky ale budou volat pokud tam něco bude
@darinka84 tak hlavně držím palce at to není nic vážného. Doporučila mi la roche posay, nikdy jsemna sebe nic nepatlala tak jsem se teďka začala starat 😀 používám micerální vodu a krém toleraine ultra. a pokud se objeví nějaký pupínek tak sáhnu po sírové vodě z lékárny (na předpis). Používám tuhle kombinaci měsíc a zatím dobré.
Mně stačí, abych se namazala krémem proti vráskám pod oči a hned mám z toho pupínky na bradě - prostě se to tam nějak dostane a to minimální množství stačí. Pomáhá mi Sudocrem, červené fleky to vysuší a pod nimi se objeví běžná kůže. Ale je to nepříjemné, ráda bych používala běžné krémy, jenže vždy potom tyto flíčky.
@lucka662006 chodíš ke kožní nebo léčíš sama? a ten krém pod oči mažeš pořád i když víš že ti to vadí?
Ono je to na dlouho, začala jsem to léčit někdy v polovině října a čistý obličej bez fleků mám až teď a to dodržuju to co mi řekla doktorka.
No já to neléčím, protože prostě vím, že to mám z krémů, tak je nepoužívám a nemám to. Ale vždy jednou za cca 3 měsíce mi to nedá a zase se zkusím namazat pod očima a druhý den ráno pupínky na bradě a další den ráno už fleky, které pak léčím 10 dní všelijak Sudocremem - krásně vybělí a pak i zmizí. A takto stále dokola. Bohužel.
já na sebe právě třeba nepatlu nic, kromě masti přímo na toto onemocnění, vše dodržuju a jak říkám ted mám naprosto perfektní pleť ..jako před měsícem a pak během dvou dnů taková hrůza...takže z toho plyne mé zoufalství, že stejná péče která mě vytáhne z největšího srabu, mě pak během dvou dnl zradí...snad to bylo naposledy..musím doufat...každopádně už nepůjdu na kosmetiku, ta mě dodělala...a co nejméně si šahejte na obličej, žádné podpírání brady a tak..
My jsme s tím bojovali přes půl roku (syn měl něco přes rok), zinkovka, masti na promazávání, pořád dokola kožní a furt nám předepisovali to stejné. Že je to od slin atd.... až jsem tady na MK zjistila, že se jedná o kvasinkovou infekci, nasadili jsme dietu a do dvou týdnů bylo zahojeno, fleky zmizely a už se nevrátily... po těch dvou týdnech začal jíst zase normálně a zatím je klid.
@mafeska no mě to povídej, ale četla jsem kdysi že s podpírání obličeje se pak dělají vrásky, jak se ta kůže různě roluje 😀 tak to je taky pro mě varování...já maluju jen oči, tam mě nevadí nic, ale žádný make up...ale to ani není třeba, pokud je pleť zdravá tak ji mám fajn a make up netřeba..
@darinka84 https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-... a přidejte se do skupinky Poradna pro atopický ekzém, tam umí zázraky!!!! A taky na kožním nám říkali pořád promazávat na střídačku zinkovkou a mastnou mastičkou. To je blbost!!! Musí se to napřed totálně vysušit, aby se to slouplo, takže my používali 2 týdny jen zinkovku a pak teprve začli promazávat takovou vitamínovou vazelínou z lékárny.

@darinka84 Ahoj, už se zjistila příčina, daří se to zaléčit? Naštěstí s tím takové trápení jako ty nemám, pupínky zmizely a já chodím zase se vztyčenou hlavou a nestydím se. Používám kosmetiku co mi doktorka doporučila, nic levného teda, a ťuk ťuk je to dobré. Zmizely mi i červené flíčky. Snažím se nestresovat, být v klidu a z kosmetiky používám jen řasenku.