Po porodu císařským řezem - fyzioterapie jizvy - bakalářská práce

alex123123
18. led 2023

PRAHA A OKOLÍ, JIZVA PO PORODU CÍSAŘSKÝM ŘEZEM
Dobrý den, píšu bakalářskou práci pod univerzitou ČVUT obor Fyzioterapie a sháním celkem 14 probandek na terapii jizvy po porodu císařským řezem. Pokud byste byly v souznění s následujícími body, prosím kontaktujte mě.
✅ 6+ měsíců stará jizva po porodu sekcí
✅ Praha a okolí (do ca 20 min od Prahy 6)
✅ věk 20-35 (bohužel, pro výpovědní hodnotu sledování potřebuji skupiny sjednotit i takto)
✅ moje jizva není keloidní *
✅ najdu si průměrně 30 min/týdně na setkání (buď u mě nebo u Vás doma - čistě na Vás a naší domluvě). Od konce ledna/začátku února do ½-konce dubna
❎ nemám/nevím o přítomné alergii na kinesiotape/lepidlo pod tape
❎ nemám alergie na zvířecí chlupy (relativně variabilní – můžu nahradit)
✅ přemýšlím o intervenci fyzioterapeuta pro problémy, které se objevily po porodu císařem
✅ nemám problém v anonymní formě sdělit do kazuistiky BP svou lékařskou historii relevantní pro téma vitality po porodu SC (součástí fotodokumentace jizvy a postavy BEZ obličeje)

V rámci terapie vyšetření/ošetření zdarma, stálo by Vás to Váš čas.

*(Jizvy dělíme na keloidní, hyper a hypo trofické. Po SC většinou hypertrofické a vtahující se jizvy - keloid oproti tomu zabírá více plochy než původní rána, je výrazně nesouměrný, přečnívající, vystouplý)

Pokud Vás to zaujalo a máte zájem o více informací, kontaktujte mě prosím do zpráv.

mia_von_prag
18. led 2023

To je zajímavá téma. Ja jsem po porodu vyhledala fyzioterapii a bylo to skvělé.
Nevim jestli mam keloidni jizvu, jsem ph 11. Pokud byste nikoho nenašla, napište 😊
Držím palce

alex123123
autor
19. led 2023

@mia_von_prag Dobrý den, pokud byste o spolupráci stála, budu ráda.
Toto je formulář, který posílám ženám, které mě kontaktovaly. V úvodu je podrobné info a navazuje na to asi 10 otázek k Vám a Vaší jizvě.

Dotazník FT terapie jizvy SC (BP)
https://forms.gle/Mj36pFowH4KzSHVo7

Ke keloidní jizvě - naprostá většina jizev po SC je hypertrofických a vtažených do bříška. Keloid jsem po SC ještě neviděla (obecně jich je velmi málo). Pokud byste měla zájem nebo jen chtěla vědět, zda je Vaše jizva keloidní, pošlete mi foto (na světle, kolmo k jizvě ideálně) na email fzt.alexa@gmail.com a já Vám odpovím.

veeev
19. led 2023

Skoda, je mi 36 a mam jen mesic po porodu 🙈

alex123123
autor
19. led 2023

@veeev 36 by až tak nevadilo, ale měsíc čerstvá jizva je na práci, kterou mám plánovanou s klientkami málo. Budeme dělat měkké techniky a tejpování a na to jizva zatím nemá náležitou pevnost (3-6 měsíců po nejdříve). Vy si hlavně dýchejte pod jizvu (prevence a náprava srůstů), do bříška (diastáza prevence a náprava) a jizvu přijímejte jako svou součást, hlaďte ji, položte si na ni dlaně a při pohledu na sebe v zrcadle ji neignorujte 🙂

alex123123
autor
19. led 2023

OBECNÝ EDIT: věk do 45, pokud Vám při císaři nebrali vaječníky (občas se SC spojuje s hysterektomií vč. adnex = odstranění dělohy s vaječníky a vejcovody), a pokud na sobě necítíte hormonální změny spojené s menopauzou.

veeev
20. led 2023

@alex123123 Dekuji za info, snad najdete dost adeptek 😊 Ja nastesti jizvu beru jako neco, co mi pomohlo k tomu pokladu v postylce, vubec mi nevadi 🙏🥰 Spis jsem to brala jako prevenci, abych mela vse ok. I tak se chystam k fyzioterapeutovi, aby na me kouknul, zda je vse ok 😉

cekypetra
Autor odpověď smazal
Zobraz
alex123123
autor
23. led 2023

Příspěvek mi nejde odstranit, ale mám probandek víc než jsem hledala 🙂 děkuji všem