icon

Příčina červených fleků na kůži. Jak zjistit problém?

martinroman
5. srp 2022

Dobrý den, 2 týdny zpět se mi udělal flek pod bradou.. byl jsem u dr predepsala mi krém ( imacort ) a do týdne zmizelo. Prý to je ze slunka.. o týden později se mi udělal flek u kolene.. Švédi to, v pondělí jsem byl na krvi ( preventivka ) a ekg. Prý všechno v pořádku. Nohu mažu tím samým krémem.. ale zajímala by me příčina.. klíště jsem neměl.. a to by asi poznali stejně z krve.. děkuji za rady

Příčina červených fleků na kůži. Jak zjistit problém?Příčina červených fleků na kůži. Jak zjistit problém?
lentilkah
5. srp 2022

Vypada to na kozni plisen.

palja
5. srp 2022

@martinroman taky mi to přijde jako plíseň. Nemáte třeba doma zvíře? My jsme takhle chytli plísně od kočky 🤦‍♀️

martinroman
autor
5. srp 2022

@palja máme kočku.. ale je venku

natysnovec
5. srp 2022

@martinroman me to prijde jako lupenka 🤷🏼‍♀️takove flicky ma muj bratr...

blka
5. srp 2022

Spíš ta plisen. Lupenka úplně nesvedí (aspoň mě ne), plisen ano.

martinroman
autor
7. srp 2022

@lentilkah mohu se zeptat na příčinu vzniku a jak se. Toho zbavit? Mám pokoj v podkroví a je fakt ze tu je horko a nepřijde mi ze by tu nejska plíseň byla..

palja
7. srp 2022

@martinroman ale to je kožní plíseň. My jsme na to měli clotrimazol mast a pokud je to z té kočky, tak prelecit i jí, plíseň se jinak může vrátit.
Jinak já jsem psala že to vypadá jako plíseň, jestli to opravdu je, nevím, nejsem lékař. Chtělo by to zajít k lékaři, abyste neléčil třeba něco a přitom je to něco jiného. Zkušený obvoďák by to měl poznat, jinak kožní lékař.

lentilkah
7. srp 2022

@martinroman Dohledej si na co je ten imacort, ale jestli pomohl na ten prvni flek, pomuze asi i ted.
Jinak z ceho to je tezko rict, tech pricin muze byt vic- opet google- kozni plisen a vyjede ti toho mraky.

luciibandy
9. čer 2023

@martinroman nevíte co by to mohlo bejt? Mam fleky na stehnech

Nedavno jsem se opalovala ale nepříjde me to ze slunce