Přírodní kosmetika - jaká a kde?

jessi13
10. únor 2015

Ahoj holki, vim ze to tady nejspise nepatri ale nenasla jsem vhodnejsi umisteni meho dotazu, rozhodla jsem se zacit pro sebe a syna (7 let) prirodní kosmetiku, nejlepe tu ktera neni testovana na zviratech, muze byt i bio.... Nemate s tim nekdo zkusenost, popripade nemuzete mi nektera poradit kde se da koupit nejlepe ale at mi to nezrujnuje penezenku 🙂 vim ze to neni levna zalezitost ale treba 500 za 100 ml samponu oopravdu dat nemohu... dekuji za pripadne rady

adelaslaba
10. únor 2015

@jessi13 mě se velmi líbí stránky http://www.biooo.cz/ je tam vždy pod výrobkem i složení a dále případná škodlivost. A mýdla nakupuji www.mydloteka.cz Od té doby co jsem zjistila pravé složení kosmetiky tak klasika šla do koše.

adypro
10. únor 2015

Kupuji v dm značku Alverde, složení mi přijde dobrý a cena taky, mají všechno možné.

fillipepi
10. únor 2015

Osobně mám vyzkoušenou konopnou kosmetiku Cannaderm, ojele od Saloosu a kosmetiku Alverde (kofeinový šampon). Všechny příjemné i vcelku cenově dostupné. Hodně chválená je přírodní kosmetika od Weledy, tu jsem ještě nezkoušela, ale hodlám pořídit na prcka. Saloos, Alverde i Weleda se dá koupit v DM, Cannaderm většinou na internetu nebo obchodech se zdravou výživou.

tlapka77
10. únor 2015

Saloos - cenově velmi dostupná, vcelku dobrá - mám zkušenosti s hydrofilním odlišovacím olejem a pleťovým olejem a pleťovou vodou.
Weleda - zkouším šampon.
Kosmetika Hádek - dražší, ale oproti Saloos je zde fakt vidět ten rozdíl - mám pleťový olej.

katyxq
11. únor 2015

Já si v poslední době oblíbila levandulový pleťový/tělový krém od Monči (monika6e), zubní pasty Urtekram, mýdla a mýdlové šampóny Naturinka, je toho víc, mám to všecko v albu https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/album/do-...

jessi13
autor
11. únor 2015

Děkuji všem za rady. Zapnu notas a prolistuji. Na tu drogerii dm jsem již četla nějake recenze. Také mi bylo doporučeno značka Lush ale třeba 100ml šamponu u nich vyjde na 400 Kč a Já nejsem milionář :(

jitavrtule
11. únor 2015

@jessi13 Lush ale rozhodně přírodní kosmetika není. Ano, používají přírodní složky, ale taky celou řadu chemikálií, hodně parfémují, užívají konzervanty. To jen pro upřesnění.
Co se šamponů týče bezva je česká kosmetika Bione. Bio, geniálně jednoduché složení, mám je ráda. Oni dost tratí na naprosto neatraktivních obalech a mrtvém marketingu (nulová reklama), ale produkty mají fakt výborné. Na webovkách mají rozpis, kde se prodávají - některé řetězce, některé drogerie. A jsou za hubičku.
Přírodní BIO řadu má i kosmetika Syncare - tam je třeba trochu vybírat, protože mají i obyč ropnou testovanou kosmetiku. Měla jsem od nich masku se šípkem a pár krémů a fajn.
Z dalších značek mám ozkoušené ruské Natura SIberica, vyhovují mi šampony i sprcháče, krásné obaly, krásně voní, cena celkem rozumná.... a pak francouzské Born to Bio, ale to je už dost drahé a zas tolik mě neuchvátilo.

jessi13
autor
11. únor 2015

@adelaslaba to máme stejne. Nějak jsem se o to začala zajímat a když jsem četla co přípravky obsahují - hnus. Nechci to dopřávat ani sobe ale ano synovi. Ale jsem v tom úplný začátečník a tak se ptám, nebot vyznat se v dnešním obchodu kdy vam plno firem napíše ze je to přírodní a přitom to přírodu nevidělo ani z vrtulníku !!

jessi13
autor
11. únor 2015

Ještě se holky zeptám, máte někdo zkušenost s kokosový olejem na vlasy? Umyje a výživi to vlasy ? Mám totiž dost citlivou pokožku hlavy který po me šamponu svedi a asi mám i lupy :(

jitavrtule
11. únor 2015

@jessi13 no rozhodně neumeje - je to tuk. A v pokojové teplotě je pevný, ne tekutý, takže by ani nešel na hlavu nějak dobře nandat.. Já ho párkrát zkusila použít jako masku do konečků, vmasírovat, ale nijak extra jsem z něj nadšená nebyla.
S tím svěděním hlavy - dost záleží jaký šampon užíváš. Hodně běžných šamponů obsahuje jako hlavní mycí složku nějaký druh sulfátu - nejčastějc Sodium Laureth Sulfate alis SLS, případně nějakého jeho příbuzného . To je odmašťovadlo a citlivější kůži dráždí. Já se po sulfátových šamponech mohla udrbat.
Takže jsem skončila u přírodních šamponů - ne proto, že byla tak ekologicky a kytičkově smýšlející, ale protože mě prostě svědila hlava (díky sulfátům), mastily se mi a plihly vlasy( díky silikonům) a pořád dokola jsem si je musela mýt, abych nevypadala jako bezďák. Takový hezký bezvýchodný kolečko s poctivýma chemickýma drogérkovýma šamponama 😝
Teď střídám Bione s panthenolem a Natura Siberica proti lupům a dobrý.

adelaslaba
11. únor 2015

@jessi13 zkus se podívat do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/5447/ je tam spousta informací o konkrétních výrobcích.
Dnes jsem byla v DM a pořídila nějaké věci a byla jsem mile překvapena cenou za kosmetiku Alverde. Jsem taky začátečník. Peru již dlouho v mýdlovém slizu a teď tak měsíc se mýjem pouze mýdlem. Manžel používá http://www.mydloteka.cz/mydloteka/eshop/1-1-Pri... a to i na vlasy a nic jiného již nechce. A hlavně mi přijde že to mýdlo ani nemizí.

zuza1717
11. únor 2015

Ahoj, taky začínám s přírodní kosmetikou, několik večerů jsem pročítala info z diskusí a už udělala první nájezdy do obchodů a dnes přišel i balíček z netu. Píšeš o šamponu na lupy, já koupila v DM šampon přímo na lupy od Lavery, je to 100% přírodní a i když jsem měla pochybnost jak přírodní šampon umyje, jsem maximálně spokojená. Cena byla 129 za tuším 200 ml, což na přírodku jde. Co mne v diskusích nadchlo je kosmetika od Eone, dnes mi přišel balíček, v něm spousta věcí pro mne i malého a zatím to vypadá, že jsem se s výběrem nesekla🙂. Dále hodně holky používají Nobilis a Hádka (ten uvádí % nakolik je přírodní, stejně tak u Nobilis lze na stránkách snadno poznat co je stopro a co ne). Eone je mi velmi sympatická tím, že vše je pouze 100% přírodní, je to české, ve "vedení" jsou samé ženské (alespoň to tak vypadá dle jejich stránek) a zaměřují se především na ženy a děti, což je to, co potřebuji🙂. Jinak pozor když někdo něco chválí na diskuzi o přír. kosmetice doporučuji i tak číst obaly. Já toho včera koupila fůru, mj. v diskuzích velmi vychvalovanou pastu na zuby Supirivicky a doma jsem zjistila, že v ní je SLS. Jaké zklamání, to si rovnou můžu čistit svou dosavadní pastou za třetinu ceny...jo a co jsem ještě včera pořídila a mohu doporučit je deo krystal (mám od purityvision a pot není opravdu cítit) a deo stick Jason (mám levandulový a úžasné, podpaží vonělo až do večera, což u komerční antiperspirantů nebývá). Jo a abych nezapomněla, Weledou se taky nic nezkazí, měla jsem kdysi mléko, které bohužel pak přestali vyrábět a kdybych nezažila neuvěřím, černé tečky na obličeji SAMY vylézaly z pórů, to žádná chemie nedokáže. Tak přírodní kosmetice zdar, jen mne mrzí, že jsem prďolku mazala 9 měsíců předraženou ropou, o které jsem si myslela jak je úžasná, když ji kupuju v lékárně. No co už...

puncinka
11. únor 2015

@jessi13 ja jsem ted mela strasny problem s sampony, ze vseho me svedila hlava jak blazen, mela jsem strupy, a pak jsem chytla Detskou koupel od Manufaktury a pouzila jako sampon, nedam na ni (detskou radu od Manufaktury) jako atopicka dopustit a i kdyz to neni sampon, tak me od ty doby hlava nesvedi. Nevim, jak moc je Manufaktura eko, ale myslim, ze neni uplne spatna, ja na ni nedam dopustit.

puncinka
11. únor 2015

Eone si hodne lidi chvali, urcite si ji koupim, az bude mala na svete 🙂

terezita
11. únor 2015

Ja beru pro nas alverde a pro deti nobilis tilia.

jessi13
autor
12. únor 2015

Vždyť říkam 🙂 je toho spousta. ...

kasparka1
12. únor 2015

nejlepší z nejlepších , pracovala jsem s těmito výrobky a měla jsem výsledky . http://www.tarani.cz/cs/4-ajurvedske-produkty

jessi13
autor
13. únor 2015

A ještě otazecka. V cem perete prádlo ? Nebo to si myslím že jen hloupost používat přírodní kosmetiku a pak Prát víte chemické.

jessi13
autor
13. únor 2015

@terezita Tak jsem dnes něco od alverde koupila. Snad mi bude sedět .

ev.ka
13. únor 2015

@jessi13 dá se sehnat i ve zdravé výživě: Tierra verde Yellow and blue
http://eshop.tierraverde.cz/yellow-and-blue/

terezita
13. únor 2015

@jessi13 ve froschi.ale kupujeme v nemecku, tak je o dost levnejsi nez tady.

jitavrtule
13. únor 2015

@jessi13 prádlo peru v normálním prášku (Ariel kapsle), ale na dlouhý cyklus s extra mácháním a bez aviváže.
Po aviváži jsem se osypala x-krát, mám atopický ekzém a alergie na kde co. Přidávám akorát zhruba decku octa na várku pro změkčení prádla.
Pro mimino jsem teď koupila prací gel Batole, že vyzkouším, zatím můžu říct akorát že v lahvi hezky mýdlově voní 🙂
Mně teda praní v chemii nijak nevadí, přiznám se, že si nedovedu představit, že bych svoje zahnojené smrduté věci od koní nebo chlapovo špinavé prádlo po úpravách auta prala v mýdlových ořeších nebo něčem podobně bio-eko, pochybuju, že by to pustilo.
Frosch na praní jsem nezkoušela, ale je fakt že třeba jejich gel na nádobí občas koupím a ten je fajn (jakože fakt umeje).

jessi13
autor
13. únor 2015

@jitavrtule od froshe jsem dnes nakoupila jar na nádobí, univerzální čistič levandule a prostředek na WC a koupelnu a lednicí s octem. V tescu melu nějakou akci a vse bylo za 30 Kč což je super. Ale práci prášek od froshe mi nějak nevoní :(

majkoz
13. únor 2015

Nobilis Tilia..od A po Z kosmetika i víc....strašně ráda je propaguju,znám od dob, co začínali, a jsou pořád nej 😉Na vytírání atd ocet(bo kys. citronová) s vodou,..na praní postrouhaný jádrový mýdlo se sodou na praní a eterickej olej třeba na provonění..Jedno j. mýdlo postrouhat s půl pytlíkem tý sody, zalejt teplou vodou a celej den chodit míchat, aby se to nesrazilo na povrchu, ale aby z toho byl sliz 😖 nejlépe rukou to zpracovávat..mno a pak dávkovat dle potřeby, je to výborný i na namáčení.. 😉

jessi13
autor
15. únor 2015

@majkoz super Děkuji. Zítra koupím mýdlo . A ještě bych chtěla dodat . V ZKOUŠELA jsem froshe otcovy a naprosta bomba. Dokonce i mastný a zazrany digestoř mi to umylo do leskla. Jinak jsem vyzkoušela šampon alverde a super. Vlasy jemne, na dýchane . Krásná se rozcesavaly a hlavně- žádném svedeni hlavy.

majkoz
15. únor 2015

@jessi13 😉 A na digestoř,nerez sporák,dřez atd.je supr rozpůleným citrónem to pomatlat,nechat chvíli a pak jen setřít..A prej,když se pere s tim slizem 😝 tak je dobrý čas od času použít calgon,či kamenožrouta..já dávám ocet a pračka nás zatím neopustila,ťuk ťuk 😉

kobliha22
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
adelaslaba
16. únor 2015

@jessi13 včera jsem přišla na stránky a šampony od Urtekram, které jsou taky dobře hodnocené a přijdou mi zde i levné http://www.bioolejicky.cz/62-prirodni-sampony

11112
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mecoun
18. únor 2015

Taky doporučuji Nobilis Thilia...úžasná a voňavá kosmetika, za rozumné ceny - ano, je to dražší než Nivea a podobné přípravky z drogerie, ale je z přírodních ingrediencí. Nejdříve jsem začala kupovat jen pro miminko, teď už používám jejich pleťovou kosmetiku i já 🙂
http://eshop.nobilis.cz/