Problémy s hýžďovými svaly: Může být bolest od výhřezu?
Ahoj, má někdo zkušenosti s neustálým bolením, pálením, bodáním, svěděním v hýždích? Mám zjištěný malý výhřez v bederní páteři, ta mne také bolí, ale nic nevystřeluje. Může to být od toho?
@peva75 já těch cviků mám už celkem dost, ani nevím jak se jmenují. U vás navíc nevím, jestli nebudete třeba mít nějaké omezení kvůli tomu výhřezu... Jinak moje fyzioterapeutka mi ze začátku ukázala cviky na správné dýchaní vleže na zádech. Na pánevní dno hodně vycházela z DNS, cvik pozice medvěda, správně prováděné dřepy, správné ohýbání. Kvůli pobolívání kyčle pozice holuba spojená s posilováním. Posilování těch hýždí přes šikmý sed a spoustu dalšího. Chodím tam už skoro rok jako samoplátce a mám to na míru svému tělu a potřebám. Pokud nenavštěvujete fyzioterapeuta, tak vám doporučuji, ať někam zajdete. Určitě vám pomůžou.

Já mám teď nově zkušenosti jen s pnutím a slabším bodáním v hýždích. A mám to, protože mám málo svalů v oblasti hýždí, mám problém i s oslabeným pánevním dnem po porodech a i s bolavými zády v oblasti beder. Chodím k fyzioterapeutce jednou měsíčně. Mám na to cviky. Aktuálně jsem v třetím trimestru dalšího těhotenství, tak už moc necvičím. Ale jinak předtím parádně cviky zabíraly. Záda přestala bolet a i to pánevní dno se zlepšilo. Jen teď v tom těhotenství je to zase trošku zase horší.