První menstruace po porodu. Jak popohnat její příchod?
Dámy, je to už více než rok, co nemám menstruaci. Před 2 týdny jsem měla pocit, že už se začíná něco dít a před týdnem jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi doktorka potvrdila, že už se to rozbíhá a mám očekávat menstruaci. Teda pokud jsem neotěhotněla... To mě rozhodilo a teď vyhlížím a modlím se, testy negativní a už jsem to toho vážně na nervy. Na další miminko je strašně brzy už jen proto, že jsem po císaři a já si velmi přeji zažít přirozený porod. Nechci další sekci. 😔 Už 5 dní v kuse mě bolí břicho, 2 dny jsem špinila, takže už jsem se těšila, že to začíná a teď zas 2 dny nic.Nervy mám už na dranc, jsem nervózní, protože nevím, kdy a jak silně a jestli to přijde ... Nevím, co mám čekat, venku jsem nervní, aby se to nespustilo nějak blbě, břicho bolí a já čekám. Je něco, čím to třeba můžu popohnat? Nějaké bylinky, praktiky, cokoli? 😀 Jak ty začátky po porodu probíhali u vás?
No, mě na kontrole asi 3 měsíce po porodu doktorka říkala, že se něco chystá, že tak za měsíc by měla menstruace přijít. A opravdu ano. Všechno stejně jako před těhotenstvím - PMS, menstruační bolesti, síla krvácení...
U tebe se možná nic neděje, protože se tak nervuješ 😉
Ze začátku byla dost nepravidelná... přišla jednou po několika měsících, pak zase až po dvou, pak třeba po měsíci a půl. I síla byla různá.
Až tak rok a půl po porodu se dalo mluvit o pravidelnosti
Přišla 8 týdnů po porodu stylem “jak když řízneš krávu”.. masakr..
Jeste v 6nedeli hrozny jatka
Az se mi motala hlava, omdlevala jsem skoro
Fakt strasny, spala jsem na detsky prebalovaci podlozce
A pouzivala ty nejsilnejsi vlozky, teklo to ze me nonstop fakt moc
Nekolik mesicu nez se to ustalilo a pak uz dobry nastesti
U prvniho ditete pulroku po porodu, intenzita propichnuty prase. Kdyz to prislo, tak jsem byla zrovna venku a pomalu mela problem dobehnout pet minut domu. Musela jsem pouzivat inkontinencni vlozky a furt menit, protoze ty nejvetsi menstruacni byly fakt malo. Jsem i tehdy volala vydesena do nemocnice, jestli to je normalni. Postupne se to lepsilo a za cca pulroku to uz byla normalni intenzita. u druhyho to prislo taky cca po pulroce a jatka podstatne mensi. U treti hned po sestinedeli, ze mi doktorka tvrdila, ze to spis jeste budou ocistky. Tehdy to nebyly jatka, ale zase extremne kratke cykly.
Po prvním porodu menstruace po kontrole šestinedělí a po druhém celkem masakr. To jsem dostala ještě v šestinedělí a měla jsem nervy zda se v rámci hojení dělohy proběhlo vše ok
U prvního přišla první ms cca 8m po porodu v intenzitě srovnatelné jak před těhotenstvím, že začátku spíše slabší, jen špinění, po dvou cyklech už klasická ms. No teď jsem 14m po druhém porodu a ms zatím nikde😄
Já dostala ms u prvního po zhruba roce a půl a prvních několik měsíců to bylo o nepravidelném špinění. Vlastně bylo výraznější oviulační krvácení než menstruace samotná (měla jsme třeba den krvácení, tři dny špinění... týden klid a za týden na novo). Pak do toho najely šílené výkyvy nálad, tak jsem začala pít kontryhelový čaj... Nálady se srovnaly a krvácení na tři měsíce zmizelo. Takže rozumná menstruca přišla zhruba ve dvu letech syna (to už vypadalo jako celkem běžné krvácení).
U mladšího si počkala až zhruba na tři roky, ale přišla od začátku "normální".
Cca 5 mesicu po porodu jsem par dni spinila, pak nic a dalsi ms prisla az dva roky po porodu po ukonceni kojeni. Ta uz probihala klasicky.
U obou deti prisla menstruace presne rok od posledni. Cili 3 mesice po porodu. Ulevilo se mi s bolestmi. Po druhem diteti byla hodne silna, a doposud se to nezmenilo.
Menstruace přišla přesně po 6 týdnech od porodu -dcera byla akutní sekcí. Otěhotněla jsem plánovaně v 1r a 5m, jizva vydržela přirozený porod,ale osobně bych už do něj nešla,zlatý císař. Jinak dobré je teď červené víno -prokrvuje sliznici 😉 Ms chodila pravidelně než jsem znovu otěhotněla a po druhém porodu přišla přesně za 6 týdnů taktéž pravidelně 5 měsíců,pak už nic, jelikož jsem měla antikoncepci
Dva měsíce po porodu a byl to masakr.. Musela mi přijet s malou pomoct moje mamka pac já nebyla schopna. Motala se mi hlava, bylo mi zle, krve jak z vola. Ještě když si na to teď vzpomenu tak je mi špatně.
Asi jsem světlá výjimka 😉. Třetí měsíc po porodu byla první a přesně takovou bych si přála mít od těch dvanácti let. Trpěla jsem vždycky jak zvíře. Prý byly důvod masivní srůsty a ty se porodem narušily ( sekce). Teď mám za sebou třetí menstruaci a cítím, že se to vrací do stejných kolejí, ale zatím pohoda.
Ja mela prvni ms asi 8 tydnu po cisari a docela v pohode. Kojis? Muze byt rozhozena i z tohoto duvodu.

No, třeba se ti to nerozbehlo, protože tak nervujes. Já je dostala ještě v šestinedělí a byly to solidní jatka. A to půl roku.