icon

První menstruace po porodu. Jak popohnat její příchod?

28. črc 2023

Dámy, je to už více než rok, co nemám menstruaci. Před 2 týdny jsem měla pocit, že už se začíná něco dít a před týdnem jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi doktorka potvrdila, že už se to rozbíhá a mám očekávat menstruaci. Teda pokud jsem neotěhotněla... To mě rozhodilo a teď vyhlížím a modlím se, testy negativní a už jsem to toho vážně na nervy. Na další miminko je strašně brzy už jen proto, že jsem po císaři a já si velmi přeji zažít přirozený porod. Nechci další sekci. 😔 Už 5 dní v kuse mě bolí břicho, 2 dny jsem špinila, takže už jsem se těšila, že to začíná a teď zas 2 dny nic.Nervy mám už na dranc, jsem nervózní, protože nevím, kdy a jak silně a jestli to přijde ... Nevím, co mám čekat, venku jsem nervní, aby se to nespustilo nějak blbě, břicho bolí a já čekám. Je něco, čím to třeba můžu popohnat? Nějaké bylinky, praktiky, cokoli? 😀 Jak ty začátky po porodu probíhali u vás?

te_reza
28. črc 2023

No, třeba se ti to nerozbehlo, protože tak nervujes. Já je dostala ještě v šestinedělí a byly to solidní jatka. A to půl roku.

emillyhk
28. črc 2023

No, mě na kontrole asi 3 měsíce po porodu doktorka říkala, že se něco chystá, že tak za měsíc by měla menstruace přijít. A opravdu ano. Všechno stejně jako před těhotenstvím - PMS, menstruační bolesti, síla krvácení...
U tebe se možná nic neděje, protože se tak nervuješ 😉

patypresdevaty
28. črc 2023

Ze začátku byla dost nepravidelná... přišla jednou po několika měsících, pak zase až po dvou, pak třeba po měsíci a půl. I síla byla různá.
Až tak rok a půl po porodu se dalo mluvit o pravidelnosti

mata2hari
28. črc 2023

Přišla 8 týdnů po porodu stylem “jak když řízneš krávu”.. masakr..

pavicka
28. črc 2023

Jeste v 6nedeli hrozny jatka
Az se mi motala hlava, omdlevala jsem skoro
Fakt strasny, spala jsem na detsky prebalovaci podlozce
A pouzivala ty nejsilnejsi vlozky, teklo to ze me nonstop fakt moc
Nekolik mesicu nez se to ustalilo a pak uz dobry nastesti

misamisenka
28. črc 2023

U prvniho ditete pulroku po porodu, intenzita propichnuty prase. Kdyz to prislo, tak jsem byla zrovna venku a pomalu mela problem dobehnout pet minut domu. Musela jsem pouzivat inkontinencni vlozky a furt menit, protoze ty nejvetsi menstruacni byly fakt malo. Jsem i tehdy volala vydesena do nemocnice, jestli to je normalni. Postupne se to lepsilo a za cca pulroku to uz byla normalni intenzita. u druhyho to prislo taky cca po pulroce a jatka podstatne mensi. U treti hned po sestinedeli, ze mi doktorka tvrdila, ze to spis jeste budou ocistky. Tehdy to nebyly jatka, ale zase extremne kratke cykly.

ekou
28. črc 2023

Po prvním porodu menstruace po kontrole šestinedělí a po druhém celkem masakr. To jsem dostala ještě v šestinedělí a měla jsem nervy zda se v rámci hojení dělohy proběhlo vše ok

shirilka
28. črc 2023

U prvního přišla první ms cca 8m po porodu v intenzitě srovnatelné jak před těhotenstvím, že začátku spíše slabší, jen špinění, po dvou cyklech už klasická ms. No teď jsem 14m po druhém porodu a ms zatím nikde😄

cilkat
29. črc 2023

Já dostala ms u prvního po zhruba roce a půl a prvních několik měsíců to bylo o nepravidelném špinění. Vlastně bylo výraznější oviulační krvácení než menstruace samotná (měla jsme třeba den krvácení, tři dny špinění... týden klid a za týden na novo). Pak do toho najely šílené výkyvy nálad, tak jsem začala pít kontryhelový čaj... Nálady se srovnaly a krvácení na tři měsíce zmizelo. Takže rozumná menstruca přišla zhruba ve dvu letech syna (to už vypadalo jako celkem běžné krvácení).
U mladšího si počkala až zhruba na tři roky, ale přišla od začátku "normální".

lentilkah
29. črc 2023

Cca 5 mesicu po porodu jsem par dni spinila, pak nic a dalsi ms prisla az dva roky po porodu po ukonceni kojeni. Ta uz probihala klasicky.

lutu11
2. srp 2023

U obou deti prisla menstruace presne rok od posledni. Cili 3 mesice po porodu. Ulevilo se mi s bolestmi. Po druhem diteti byla hodne silna, a doposud se to nezmenilo.

veronikav31
2. srp 2023

Menstruace přišla přesně po 6 týdnech od porodu -dcera byla akutní sekcí. Otěhotněla jsem plánovaně v 1r a 5m, jizva vydržela přirozený porod,ale osobně bych už do něj nešla,zlatý císař. Jinak dobré je teď červené víno -prokrvuje sliznici 😉 Ms chodila pravidelně než jsem znovu otěhotněla a po druhém porodu přišla přesně za 6 týdnů taktéž pravidelně 5 měsíců,pak už nic, jelikož jsem měla antikoncepci

mikeska2020
2. srp 2023

Dva měsíce po porodu a byl to masakr.. Musela mi přijet s malou pomoct moje mamka pac já nebyla schopna. Motala se mi hlava, bylo mi zle, krve jak z vola. Ještě když si na to teď vzpomenu tak je mi špatně.

marioneta246
2. srp 2023

Asi jsem světlá výjimka 😉. Třetí měsíc po porodu byla první a přesně takovou bych si přála mít od těch dvanácti let. Trpěla jsem vždycky jak zvíře. Prý byly důvod masivní srůsty a ty se porodem narušily ( sekce). Teď mám za sebou třetí menstruaci a cítím, že se to vrací do stejných kolejí, ale zatím pohoda.

jadadee
3. srp 2023

Ja mela prvni ms asi 8 tydnu po cisari a docela v pohode. Kojis? Muze byt rozhozena i z tohoto duvodu.