Pupeční kýla. Můžu zvedat děti?

lucifux
3. kvě 2023

Ahoj holky, v pátek to bude 14 dní od operace, Dneska jsem byla na vytažení stehů. Jen jsem se zapomněla zeptat zda můžu zvedat děti. Mám malé děti, bohužel někdy není zbyti a musím zvednout. toho nejmenšího neřeším, má sotva 7 kg, ale ty dva starší cca 14kg. Zajímá mě jestli je něco jako váhový limit? Lékař mi dneska dal kázání, ale jsem máma a mám malé děti, někdy to prostě jinak nejde.

katule1990
3. kvě 2023

@lucifux Ja jsem zhruba mesic od operace brisni kyly a resim stejny problem. Bylo mi receno, ze minimalne 6 tydnu, spis tri mesice, nezvedat nic tezsiho nez 3 kg. S malym ditetem a kockama (taky nesplnuji vahovy limit 😂), je to tezky, ale snazim se to uplne maximalne omezit. Synovi davam vsude stupinek, aby si vylezl sam, prebaluju ho na sedacce, kam vyleze, misto prebalovaku. Kdyz je doma manzel, zveda ho on. Jsou situace, kdy se tomu nevyhnu, ale fakt se celkem snazim, velmi nerada bych operaci v celkovy narkoze podstupovala znovu a jsou pripady, co prave nedodrzely klidovy rezim a kyla byla zpet.

lucifux
autor
3. kvě 2023

@katule1990 Díky, dočetla jsem se, že 2-3 měsíce od operace zvedat břemena do 5kg. Řekla bych, že ta doba se u každého asi mění, ale ta váha už ne. Taky se dost snažím je netahat, už jsem vyndala i šprusle z postýlky a malý si tam leze sám. Dvouletému jsem dala zase plenky, abych ho nemusela zvedat na záchod. přebaluji taky ve stoje, nebo ho do strkám aby si lehnul sám na velký stůl. Na štěstí máme sprcháč. Manžel se mi snaží taky pomáhat, ale na druhou stranu, musím říct, že na to nejsem zvyklá, tak mě to spíš deptá, že se nemůžu o děti postarat jak jsem byla zvyklá a potřebuji k tomu chlapa 😀

katule1990
3. kvě 2023

@lucifux Jojo, ja mam taky problem volat chlapa, hej, pojd mi ho tady vysadit 😅, ale snazim se to delat. Kdyz neni doma, tak tahame vsude stupinek - na lezeni do jidelni zidlicky, do vany a tak. Ale treba ven do kocaru ho dat musim, no 🤷. Nebo vyndat kocku ze drezu 🤣. U nas hlavne byly u prebalovani vzdycky naprosto sileny boje a sceny, tak jsem si neumela predstavit, jak se s nim budu prat po ty operaci, ale on nastesti chape, ze mam bolistku a musi si proste vylezt na gauc a zachvaty protestu a vzdoru si nechava na jine situace, zlaticko 😂.