Rehabilitace - mám dojem, že mi nepomohla

aselluska
21. říj 2018

Ahoj, stěžovala jsem si na bolesti zad, asi jako každý ... Šla jsem k Dr, nejdřív se ošklíbal nad tím, že záda bolí každého, jasně, jenže já nemohla spát. Poté mě tedy prohlédl, abych neřekla a zjistil, že mám křivou pánev, lopatky, žebra a prostě špatné držení těla, kyfózu. Chtěla jsem předepsat rehabilitace, aby mi zkušený fyzioterapeut ukázal správné cviky na daný problém a abych je cvičila pod dozorem, jestli cvičím správně. K tomu mi předepsal i elektriku ( terapii). Rehabilitace probíhala tak, že jsem dostala elektroléčbu a poté masáž cca 10 minut. Při každém příchodu se mě ptala, jestli je to lepší. Jak mi masáž svalů narovnat záda? Jednou mi ukázala cviky na držení břicha, což tedy se zády souvisí, ale problém neřeší. Rehabilitace skončila a mě bolí záda na jiném místě. Bratr chodil na rhb jinam. Vyšetřili ho jak drží tělo, jak se pohybuje a pak na základě toho daly cviky. Mě masírovala záda? Jaké máte zkušenosti s průběhem rehabilitace na nápravou zad?

urtica
21. říj 2018

Chodila jsem na placené rehabilitace a rozhodně to bylo víc než 10 minut. Nejdřív mě vždy rovnala, pak jsme nacvičovali pár cviků, které jsem měla dělat sama - ona zkontrolovala techniku. Odhadem jsem tam trávila tak 30 - 45 min. Klasickou masáž zad mi myslím nikdy nedělala..

aselluska
autor
21. říj 2018

No já si myslím, že to probíhá jinak, nejak takhle jak jste popsala. Měla jsem to přes pojišťovnu, ale bratr taky a dělali s ním víc. Teď mě štve, že jsem teda měla nárok od pojišťovny a je to k ničemu. Na první návštěvě u fyzioterapeuta, který napsal zprávu na rehabilitace, mě paní Dr prokřupala a protáhla. Byla to hrozná úleva! Po tolika dní trpění úleva!

swetlusska
21. říj 2018

Já jsem naopak masáže chtěla (doma cvičím Mojžíšovou), ale nikdy mi je nikdo nenapsal 🙂 Chodím na rehábky od pojištovny i na placené. Rozdíl je v ceně 🙂 a v délce, no prostě v kvalitě.

hermij
21. říj 2018

@aselluska Jsem fyzioterapeutka a to, co popisujete vypovídá o návštěvě nějakého asi pěkně vyhořelého fyzioterapeuta :( Mrzí mě Vaše zkušenost. Ještě se mohlo stát, že pan doktor předepsal reflexní masáž zad a elektroterapii, to potom fyzioterapeut dělal, co měl na papíře. Bohužel s rostoucím počtem žalob ve zdravotnictví a málem kompetencí si ne každý fyzioterapeut troufne indikovat terapii v sektoru propláceném pojišťovnou. U samoplátců je to jinak. A možná jste jen narazila na horší podnik, kde šidí pacienty časem :(

montyjack
21. říj 2018

@aselluska resim problemy se zady od svych 16ti, resp. poslednich 12 let a uprimne - zadny doktor mi s tim nejak nepomohl. Nejvic pro me udelala pani doktorka specializujici se na lecbu bolesti vseho druhu, ktera me poslala na SM system. U nas toto cviceni pojistovna nehradi, v Nemecku ano, ale staci 4-5 lekci, a pak uz cvicis sama doma - pokud budes poctive cvicit alespon 1x denne minimalne mesic, poznas rozdil, pak uz se to jen lepsi a lepsi. Pak muzu doporucit mamacore - chodim cvicit kazdy tyden s trenerem, ale maji i online program pro mimoprazske, nasla jsem, kdyz jsem se bala zda nemam po cisari diastazu nebo tak neco a zamerujeme se prave na posileni bricha a aktivaci spravnych svalu.