icon

Sádra na noze - lze řídit auto?

jirule33
5. lis 2015

Ahoj, mám sádru na pravé noze, lze s ní řídit auto?Sádra je po koleno, s podpadkem. Zatím jsem to nezkoušela až dnes mi ji dosádrovali na chodící, ale možnost řídit by mi ulehčila situaci.máte někdo zkušenost? díky

Strana
z2
xpila
6. lis 2015

@zevina Vždyť píšu, že řídím oboje. A ani když jsem začínala řídit automat, tak se mi to nikdy nestalo.

xpila
6. lis 2015

@majkoz Tak já si právě automat koupila proto, abych odlehčila levé noze, protože mám zničený kotník. Takže jsem ráda, že jí šetřím 😀 Ale teda nikdy jsem s tím neměla problém a to ty auta střídám celkem často.

berenika39
6. lis 2015

@xpila jj, taky střídám automat i manuál, a když jsem se s automatem učila, nebyla jsem chvilku schopná tu levou nohu udržet v klidu..prostě instinkt, naprogramovaná levačka na sešlápnutí pedálu při každém zastavení, když máš pocit, že to blbě řadí - to mám dodnes 😉 . červená, spojka..a jak nemáš v tý levý cit na brzdu, tak šup, čelo na předním skle 😀
obraceně jsem pak nesešlapovala spojku, když jsem jela manuálem.
ale trvalo to jen den, dva.
Asi ej něco jinýho, když si někdo koupí automat a učí se na něm. Blbý je se přeučovat z man na automat.

xpila
6. lis 2015

@berenika39 Tak já to tak měla - skoro 12 let na manuálu a pak teprve automat 😉 Ale je fakt, že já mám na řazení a celkově řízení cit, tak mi to nedělá problém. A jsem zvyklá i ty auta střídat, navíc v práce mám i pokaždé jiné. Ale chápu, že někdo s tím může mít problém 🙂

majkoz
6. lis 2015

@xpila No jo,tak Ty jsi holka šikovná 😉 Ale umíš si představit, že se to prostě někomu stát může, ne?
Jinak prostě jsem dala na blblou otázku blbou odpověď...

xpila
6. lis 2015

@majkoz Asi může, no 😀 A matně si vzpomínám, že se to snad stalo i příteli, když si ze začátku půjčoval moje auto 🙂
Mě spíš dostalo, že měl někdo potřebu poučovat, že automat nemá spojku, když jsem psala, že ho mám 😀

zulitvi
6. lis 2015

§5 - povinnosti řidiče
řidič nesmí řídit vozidlo nebo jet na zvířeti, jestliže je jeho schopnost k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti snížena v důsledku jeho zdravotního stavu.

berenika39
6. lis 2015

@zulitvi včera v jednu jsem to sem dávala, že to ani ze zákona nejde, ale asi záleží, na koho se narazí, žabyk taky nejsou úplně košer, a v těch jezdím v pohodě a ráda.

„Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích,"

zulitvi
6. lis 2015

@berenika39 Aha, nečetla jsem celou diskuzi. Jen mi přijde řízení se sádrou nezodpovědné. já mám třeba problém i prvních pár jízd v zimních botách, než chytu ten cit, natož pak se sádrou. A protože to nebylo ani nezbytně nutné, neřídila jsem ani s dlahou na ruce a to bych v pohodě zvládla. Radši jsem se nechala vozit manželem.

berenika39
6. lis 2015

@zulitvi jasně 😉

veraga
7. lis 2015

@zulitvi A to jsem zrovna zakladatelce chtěla poradit, aby si na přechodnou dobu pronajala koně. §5 je ale nekompromisní. 😅

noveumeni
7. lis 2015

@jirule33 odpovězte mi prosím na soukromou zprávu, děkuji 🙂

alexah89
8. lis 2015

@berenika39 ja jsem tu zas davala jeste pred tebou, ze pokud ma PN, tak je nezpusobila ridit.. a taky ti to neopakuju jako ty @zulitvi

berenika39
8. lis 2015

@alexah89 Tak to se moc omlouvám. Mě na tom bavilo to, že tam bylo to zvíře proto sem, to sem dala jako doplnění.
Už mlčím, nebo bouchne MK. 😉 😉
Hezkou neděli.

Strana
z2