Sádra na noze - lze řídit auto?
Ahoj, mám sádru na pravé noze, lze s ní řídit auto?Sádra je po koleno, s podpadkem. Zatím jsem to nezkoušela až dnes mi ji dosádrovali na chodící, ale možnost řídit by mi ulehčila situaci.máte někdo zkušenost? díky
@xpila jj, taky střídám automat i manuál, a když jsem se s automatem učila, nebyla jsem chvilku schopná tu levou nohu udržet v klidu..prostě instinkt, naprogramovaná levačka na sešlápnutí pedálu při každém zastavení, když máš pocit, že to blbě řadí - to mám dodnes 😉 . červená, spojka..a jak nemáš v tý levý cit na brzdu, tak šup, čelo na předním skle 😀
obraceně jsem pak nesešlapovala spojku, když jsem jela manuálem.
ale trvalo to jen den, dva.
Asi ej něco jinýho, když si někdo koupí automat a učí se na něm. Blbý je se přeučovat z man na automat.
@berenika39 Tak já to tak měla - skoro 12 let na manuálu a pak teprve automat 😉 Ale je fakt, že já mám na řazení a celkově řízení cit, tak mi to nedělá problém. A jsem zvyklá i ty auta střídat, navíc v práce mám i pokaždé jiné. Ale chápu, že někdo s tím může mít problém 🙂
§5 - povinnosti řidiče
řidič nesmí řídit vozidlo nebo jet na zvířeti, jestliže je jeho schopnost k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti snížena v důsledku jeho zdravotního stavu.
@zulitvi včera v jednu jsem to sem dávala, že to ani ze zákona nejde, ale asi záleží, na koho se narazí, žabyk taky nejsou úplně košer, a v těch jezdím v pohodě a ráda.
„Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích,"
@berenika39 Aha, nečetla jsem celou diskuzi. Jen mi přijde řízení se sádrou nezodpovědné. já mám třeba problém i prvních pár jízd v zimních botách, než chytu ten cit, natož pak se sádrou. A protože to nebylo ani nezbytně nutné, neřídila jsem ani s dlahou na ruce a to bych v pohodě zvládla. Radši jsem se nechala vozit manželem.
@zulitvi jasně 😉
@berenika39 ja jsem tu zas davala jeste pred tebou, ze pokud ma PN, tak je nezpusobila ridit.. a taky ti to neopakuju jako ty @zulitvi
@alexah89 Tak to se moc omlouvám. Mě na tom bavilo to, že tam bylo to zvíře proto sem, to sem dala jako doplnění.
Už mlčím, nebo bouchne MK. 😉 😉
Hezkou neděli.

@zevina Vždyť píšu, že řídím oboje. A ani když jsem začínala řídit automat, tak se mi to nikdy nestalo.