Šílené PMS po porodu. Co s tím?

27. únor 2024

Ahoj,
jdu si pro radu.. Po porodu se mi rozjely šílené stavy před menstruací - zřejmě tzv. PMS. Fyzického původu nejsou, bohužel ale psychického..

Úzkosti, smutek, tlak na hrudi.. Důvod neopodstatněný. Dneska zase, šílený stav - takhle si představuji deprese, mrknu do kalendáře a mám to dostat.

Čeká mě již 4. menstruace od porodu, myslela jsem, že to bude lepší. Není, naopak propadám panice.

Stav, ze si zalézt pod deku a nevylézt. Samozřejmě to nejde, miminku je 5 měsíců.

Připisuji to rozbouřeným hormonům po porodu.. Ale co s tím?

Mám Bachovy, ty trochu pomáhají, ale už bych to chtěla řešit. Myslite, ze gynekolog pomůže? Antikoncepce? Bylinky?

ondul
27. únor 2024

Nemela jsem. to zdaleka tak desne jako ty, do roka se samo srovnalo. Zkusila bych kontryhel.

rejalin
27. únor 2024

Já mám šílené PMS po druhém porodu (dceři je už 1,5r). Dřív jsem nebyla nijak podrážděná nebo tak, teď mám vždycky minimálně dva dny náladu, že je lepší mě obcházet. Jsem vznětlivá, všichni mě hrozně štvou, minimálně jednou se rozbrečím, snadněji se dostanu do velkého stresu kvůli blbosti a táhne se to se mnou třeba půl dne.. štve mě to, jsem zbytečně protivná na děti, manžela.. takže se ti připíchnu 📌🙏🙂

reeeza
27. únor 2024

A co zkusit gynex na srovnání hormonů ( nevím ale jestli lze užívat při kojení).
Nebo ashawagandha.

Nebo bych doporučila hormonální jógu, mě zabrala na ovulaci a bolestivou ms.

lencaa11
28. únor 2024

Drmek ,nějaký čaj ,vitamíny na PMS ,a čas ..

levandule_k
28. únor 2024

Klidně se obrať na gynekologa, uvidíš, co ti řekne. Někteří gynekologové hodně věcí řeší antikoncepcí, což není z mého pohledu úplně ideální, protože antikoncepce překryje problém, ale neřeší ho. Navíc někomu třeba úplně nesedne.

Začala bych na to jíst pupalkový olej a k tomu nějakou bylinku na pms. Bylinek je víc, je otázka, co ti sedne, chce to trochu testovat. Každému sedne něco jiného a každá bylinka má trochu jiné účinky. Já čerpám info o bylinkách odsud bylinkyprovsechny.cz Na fb je stejnojmenná skupina.

Tinktura z drmku je určitě dobrá volba na pms.

Kontryhel, i když je hojně doporučovanou bylinkou a na různé ženské potíže, tak by nebyl mou první volbou na pms. Má tyhle účinky https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

squezy
28. únor 2024

Za me doporucim probiotika. Spravne fungování strev se stara i o hladinu estrogenu a vysoka hladina ma za příčinu PMS. Muzes užívat dlouhodobě,posili to i imunitu,nic ti to neudela,max jen pomůže.

limarka3
Odpověď byla odstraněná
Zobraz