icon

Trombofílie v těhotenství. Máte zkušenosti?

nick
3. lis 2006

Mám po dvoch potratoch , spontánnych , problémy vždy začali v 6 tt.
Na podnet gynekologa som absolvovala genetické vyšetrenie, kde mi zistili leidenskú mutáciu genu pre trombofíliu. Chcem sa spýtať, či má ešte niekto skúsenosti s týmto ochorením , najmä v tehotenstve.

velvet26
4. dub 2011

neviem ako ostatne baby, my sme problem nemali, no v beznom zivote sa mi trombofilia neprejavovala, ani som nemala tusenie, ze ju mam...a to som dlhe roky brala antikoncepciu a aj dost fajcila...aku mas mutaciu?

pancuska
4. dub 2011

@cukor dakujem,nie je nad dobre povzbudenie 😉 zajtra idem na hema, uz som si to vybavila,v sobotu mi robili na pohotovosti ultrazvuk ze ci nemam mimomaternicove ale nemam a dneska sono a tak som cela ubolena ale uz nekrvacam,dal mi injekcie na udrzanie plodu a v piatok idem na krv a samozrejme dal mi PNku co ma az tak netesi,lebo ja sa doma asi zblaznim 😉 a aj tebe davali nieco na udrzanie plodu?

lume
4. dub 2011

@velvet26 Este som to necitala. Musim si precitat ten clanok. Ale je to len na nas ako sa rozhodneme.

katrenka111
4. dub 2011

@velvet26 No mne to zistila gynekologicka, lebo ma bolievaju nohy a trpnu a tiež som brala HAK, no okamžite som musela vysadit.... Mám mutaciu F II Protrombin a este k tomu asi celoživotnu anemiu....

lume
4. dub 2011

@katrenka111 Ja mam problem otehotniet. prirodzene sa to zatial nepodarilo.

katrenka111
4. dub 2011

@lume Ja som nejak nepochopila tomu clanku??? Vy ano???

katrenka111
4. dub 2011

@lume Fu haa a kolko sa snazite??? A aku mas mutaciu???

lume
4. dub 2011

@katrenka111 Este som ho necitala. Napisem viac, ked to precitam. Ale dnes to nebude.

lume
4. dub 2011

@katrenka111 Ja mam antifosfolipidovy syndrom, Leiden heterozygot a MTHFR homozygot. Ale zavisi to aj od veku si myslim. Ja mam uz 36 a snazime sa viac ako 2 roky.

katrenka111
4. dub 2011

@lume No ja myslím ze to bude asi tým vekom...

lume
4. dub 2011

@katrenka111 Mozeme si potom vymienat skusenosti. Na tomto fore som nova a mnohe dievcata su uz ovela dalej a teda s detmi. My to stale riesime.

lume
4. dub 2011

@katrenka111 Ty mas kolko rokov?

katrenka111
4. dub 2011

@lume No ja mam 24 a tiež začínam rozmyslat ci by nebol vhodný cas..... aj koli tejto chorobe aj tým ze kým je clovek mladsi lepsie vsetko znasa a tak a s mojim sme už 5rokov spolu tak by sa patrilo..... 🙂
A vy ako????

fori
4. dub 2011

@lume no my snažíme skoro rok, a zatím taky nic, tak at ti ti vyjde a dej pak vědet. 🙂

fiallinka
4. dub 2011

@velvet26 nevím co to je, ale jestli jsem to dobře pochopila, tak varují před kombinací heparin/aspirín, to jsem ještě nikoho nikdy neviděla dávat dohromady...

@katrenka111 naprostá většina lidí tu měla problémy spíš s potraty apod., ale ne s otěhotněním - někdo samozřejmě jo, ale tam byly většinou i jiné důvody (u nás vlastně jen mužský faktor 🙂... a co se týče té protrombinové mutace, tam nastávají problémy taky spíše až v posledních trimestrech...

sarafortuna
5. dub 2011

ahojte, kočky vie niekto poradiť?
Nerobí DUPHASTON nejakú neplechu s krvou? píšu tam že zvyšuje riziko zrazenín, a ja mám už asi týždeň boľavé žilky, tak sa trochu bojím...
Viem, že to v pohode asi "jete" 😉 ale nemal niekto z toho problémy? či stačí zvýšiť B12,B6 a listovku?

cukor
5. dub 2011

@sarafortuna ...ja som duphaston brala pri kazdej stimulacii na umelé oplodnenie a nikdy som nemala ziaden problém.a to som sa ho najedla dost. 😀 😉

sarafortuna
5. dub 2011

@cukor OK, diky... ja len pre istotu.. vieš, tá ženská fantázia.... 😀 😀 😀 😀 😀

chomik
5. dub 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať na cestovanie a trombofíliu...chceme ísť navštíviť budúcich svokrovcov a nevieme sa dohodnúť, či je lepšie autom alebo vlakom... Gynekológ mi jednoznačne odporučil auto - menšie riziko chytiť nejakú chrípku alebo inú chorobu... jednej známej však hematológ neodporúčal dlhé sedenie a najmä kvôli tomuto sa priateľovi zdá ten vlak vhodnejší... mne sa ale auto vidí pohodlnejšie aj kvôli tomu, že môžeme zastaviť, kedykoľvek chceme a však aj v aute si môžem vystrieť nohy príp. ľahnúť na zadné sedačky...cesta by mala trvať cca 5-6 hodín...máte príp. niektorá vlastnú skúsenosť?

chomik
5. dub 2011

@pancuska Ahoj, netráp sa, bude to ok, ja som tiež začala špiniť v nejakom 8tt - nasledoval Duphaston a hospitalizácia, samozrejme pokoj a už som v 15 tt🙂 špiniť som prestala až takmer po 2 týždňoch, bála som sa aj chodiť na wecko, že čo tam uvidím a to som v kuse brala Duphaston (ten ešte stále beriem) ...držím prsty

andrea76
5. dub 2011

@bettynka222
Ahoj Bettynka. Ja mám ten syndrom lepivých doštičiek. Hoci nie som tehotná, užívam Anopyrin 100mg a Plavix 75mg, počas tehotenstva budem mať injekcie a asi aj anopyrin

andrea76
5. dub 2011

@chomik
Ahoj chomík. Ja si pred cestovaním musím pichať fraxiparine. Ale pri dlhšej ceste ako 5- 6 hodín. Ja mám syndrom lepivých doštičiek a viac hematologických diagnóz

zulok
5. dub 2011

@sarafortuna duphaston je gestagen, nemal bzrobit problemy.. ja som sa ho teda najedla 😕

sarafortuna
5. dub 2011

@zulok , len on má taký dlhý príbalový leták... skoro jak toaleťák 😀 😀 😀 a veru tam strašia aj tým, ale to asi iba aby boli istení 😅 😅 😅 😅

pancuska
5. dub 2011

@chomik ja by som isla radsej autom,to mozes kedykolvek zastavit a prejst sa a aj si lahnut 😉 a chcela som sa opytat ci tiez beries nieco na riedenie krvy? mne teraz dr k tomu duphastonu pridal aj injekcie agolutin,aby mi to zastavilo krvacanie....takze sa mozem tesit a always este neodkladat 😉

pancuska
5. dub 2011

@velvet26 dneska som bola na hema a tazko tazko mi predpisala fraxiparin,moj gyn mi ho predpisovat nemoze lebo by som si ho musela hradit sama,on je sukromni dr a tak preto chce aby mi to predpisala na hema,mam to zatial na tyzden a potom musim ist zasa na kontrolu a este mam ten duphaston a agolutin proti potratu.....aspon tak som to pochopila....

pancuska
5. dub 2011

@vavrenka no bola som na hema v TT zatial mi dala na tyzden fraxiparyn a potom ma prist na kontrolu,mala som vysoke faktory zrazanlivosti,ale som v noci zasa zacala krvacat ☹

velvet26
5. dub 2011

@pancuska no teda, iba na tyzden ti ho dali??? to je divne, preco...a u koho si bola, ja chodim ku kruzliakovej a ta je fakt dobra a taka chapava dr..chodis k nej, ci k inej dr...teraz si nespominam ako sa vola ta druha co tam je, no ta sa mi nezda az taka mila....kazdopadne, dufam, ze ti to krvacanie prestane..

pancuska
5. dub 2011

@katrenka111 mne otehotnenie trvalo skoro 2 roky,aj to mi dr daval po dva mesiace clostilbegyt na stimulaciu ovulacie a v tom cykle mi este aj vyvolaval ovulku z pregnylom tak to robil 2krat a ked mi dal potom pauzu,bez tychto tabletiek aj od vsetkeho tak som necakane otehotnela,sice mam problemy ale podarilo sa! a k ti nepomoze jeden dr tak bez za inym!!!aj ja som tak musela urobit! 🙂

pancuska
5. dub 2011

@velvet26 jeeej aj ja chodim ku Kruzliakovej 🙂 ja som to pochopila tak ze idu na mne nieco skusat,lebo ona mi to nechcela predpisat lebo ze som nepotratila a tak jej potom volal moj gyn a nieco sa dlho spolu rozpravali a nakoniec mi to dala takto....buduci tyzden tam idem zasa a zasa mi budu brat krv

Strana