Vitamín D - hodnoty. Zjišťoval si někdo? Kolik jste měli?
Ahoj, nechala jsem si vyšetřit hladinu Vitaminu D. Beru cca rok doplňky vítamin D3, většinou 2000 uiu a ok, možná jednou týdně zapomenu... Nicméně mám samozřejmě nedostatek, hodnota v těch jednotkách je 44. Zajímá mě zda si někdo taky zjišťoval a kolik jste měly? Moje máma to má stejne, bere cca ten rok a má asi 60, což je lepší, ale stejně málo....Jsem teda tlustá a tam je to vstřebávání složitější, jak jsem pochopila, ale doufala jsem, že to bude lepší 🤷 říkám si zda to vůbec má nějaký efekt ty doplňky...
@veritanas a co bereš? Jak dlouho a jsi stihla? Jako já třeba i jim ryby... Dokonce jsme párkrát koupila vejce z volného chovu, protože jsem se dočetla, že ty c klecích ani žádný Vít d nemají stejně, že prostě to musí být venku. ... Jinak měla jsme kapičky od generica, teď máme Jamieson a předtím jsem měla nějaký jiný, ale v d testu vyšel dobře. Jakože to obsahuje tolik kolik píšou ..jenže já pochybuji o tom vstřebávání.... Jestli ten vigantol není prostě lepší.
Efekt to má,ale berete nízkou dávku.udrzovaci dávka je cca 3-4tisice už denně.dobre vysvětleno zde: https://www.margit.cz/vitamin-d-snizuje-infekcn...
Ja beru rok a půl cca 3000denne včetně leta a to jsem na slunci skoro furt,mame domek a zahradu,a měla jsem 59nmol/L,tak jsem si dala dva týdny 10000iu denně a chci zajít zas na testy,o kolik se to zvedlo.
@veritanas jinak k vitamínu d je třeba mít i dostatek hořčíku a vitamínu k2
mi teď zjišťovala doktorka a mám málo. Výsledky jsem ještě neviděla. Mám brát jednou týdně 25 kapek vigantolu
@janule1940 jj já vše četla. Nechtěla jsem brát moc a testovat...ale jako já mám pochyby o tom účinku. Já asi zkusím zavolat Dr ať mi napíše vigantol. Nebo mám ty kapky generica...nějak ztrácím důvěru v ty tablety.
@janule1940 a to doplňuje a k tomu nebo ty hodnoty K2 apod sleduješ jak?
@simona_33 k2 nesleduji,vzhledem k nízkému množství ve stravě obecně proste doplňuji 1,5ug na kg tělesné hmotnosti.horcik beru cca 300mg denně -forma malate,bisglycinatu nebo L-threonartu-ty jsou dobre vstrebatelne.
Mě doktorka při pravidelné kontrole zjistila nedostatek vitamínu D-hodnotu 55. Tak jsem si v lékárně koupila Vigantolvit,má 2000 I.U.,beru jej od pondělí po jídle. Jiného vitamínu málo nemám.nikdy jsem s vit.D problém neměla,až teď,ale jsem denně s dětmi venku.
taky si ho chci koupit, jen jich je štrašně moc a nevím, který je nejlepší. Umí mi někdo poradit?

Měla jsem 63 a denně beru 2500 jednotek navíc