icon

Vitamín D - hodnoty. Zjišťoval si někdo? Kolik jste měli?

simona_33
26. únor 2021

Ahoj, nechala jsem si vyšetřit hladinu Vitaminu D. Beru cca rok doplňky vítamin D3, většinou 2000 uiu a ok, možná jednou týdně zapomenu... Nicméně mám samozřejmě nedostatek, hodnota v těch jednotkách je 44. Zajímá mě zda si někdo taky zjišťoval a kolik jste měly? Moje máma to má stejne, bere cca ten rok a má asi 60, což je lepší, ale stejně málo....Jsem teda tlustá a tam je to vstřebávání složitější, jak jsem pochopila, ale doufala jsem, že to bude lepší 🤷 říkám si zda to vůbec má nějaký efekt ty doplňky...

veritanas
26. únor 2021

Měla jsem 63 a denně beru 2500 jednotek navíc

simona_33
autor
26. únor 2021

@veritanas a co bereš? Jak dlouho a jsi stihla? Jako já třeba i jim ryby... Dokonce jsme párkrát koupila vejce z volného chovu, protože jsem se dočetla, že ty c klecích ani žádný Vít d nemají stejně, že prostě to musí být venku. ... Jinak měla jsme kapičky od generica, teď máme Jamieson a předtím jsem měla nějaký jiný, ale v d testu vyšel dobře. Jakože to obsahuje tolik kolik píšou ..jenže já pochybuji o tom vstřebávání.... Jestli ten vigantol není prostě lepší.

germaine
26. únor 2021

@simona_33 Užíváš ho jak? Ráno na lačno? Jen tak na lžičce?

veritanas
26. únor 2021

@simona_33 beru nějaký od Dr. Maxe a vigantol od malé, beru cca půl roku. Já teda ryby nejím, jsem alergická. Štíhlá moc nejsem, vážím 64kg na 155 cm. Nevím, kolik bych měla bez doplňků... užívám ho vždycky po jídle. musí se rozpustit v tucích...

janule1940
26. únor 2021

Efekt to má,ale berete nízkou dávku.udrzovaci dávka je cca 3-4tisice už denně.dobre vysvětleno zde: https://www.margit.cz/vitamin-d-snizuje-infekcn...
Ja beru rok a půl cca 3000denne včetně leta a to jsem na slunci skoro furt,mame domek a zahradu,a měla jsem 59nmol/L,tak jsem si dala dva týdny 10000iu denně a chci zajít zas na testy,o kolik se to zvedlo.

janule1940
26. únor 2021

@veritanas jinak k vitamínu d je třeba mít i dostatek hořčíku a vitamínu k2

ajka198
26. únor 2021

mi teď zjišťovala doktorka a mám málo. Výsledky jsem ještě neviděla. Mám brát jednou týdně 25 kapek vigantolu

simona_33
autor
26. únor 2021

@germaine užívám ho s jídlem většinou nějak během dne a užívám tablety. Zapoju to vodou.

simona_33
autor
26. únor 2021

@janule1940 jj já vše četla. Nechtěla jsem brát moc a testovat...ale jako já mám pochyby o tom účinku. Já asi zkusím zavolat Dr ať mi napíše vigantol. Nebo mám ty kapky generica...nějak ztrácím důvěru v ty tablety.

simona_33
autor
26. únor 2021

@janule1940 a to doplňuje a k tomu nebo ty hodnoty K2 apod sleduješ jak?

simona_33
autor
26. únor 2021

@ajka198 no práve. 25 kapek vigantolu to je denně tomu 4 kapky na den a to je 1600 jednotek. To já beru i víc a mám málo stejně.

janule1940
27. únor 2021

@simona_33 k2 nesleduji,vzhledem k nízkému množství ve stravě obecně proste doplňuji 1,5ug na kg tělesné hmotnosti.horcik beru cca 300mg denně -forma malate,bisglycinatu nebo L-threonartu-ty jsou dobre vstrebatelne.

veronikav31
27. únor 2021

Mě doktorka při pravidelné kontrole zjistila nedostatek vitamínu D-hodnotu 55. Tak jsem si v lékárně koupila Vigantolvit,má 2000 I.U.,beru jej od pondělí po jídle. Jiného vitamínu málo nemám.nikdy jsem s vit.D problém neměla,až teď,ale jsem denně s dětmi venku.

herbinaaa
17. dub 2021

taky si ho chci koupit, jen jich je štrašně moc a nevím, který je nejlepší. Umí mi někdo poradit?