Zákožka svrabová, co s tím?
V první řadě se omlouvám, že píšu z anonymního účtu, ale je mi hrozně trapné se ptát... Mezi řečí jsem od mamky zjistila, že brácha měl snad svrab. Byli jsme u nich asi před týdnem a já jsem včera našla na nohách docela svědící pupínky. Nikde jinde to nemám, nejvíc mi to připomíná pupínky, které se mi občas udělají po holení. Ale já jsem z toho úplně hotová! Může mi ne, prosím, poradit, co s tím? K doktorovi nechci, je mi to hrozně trapné.
sestra to jednou přivezla z vlaku, dostala nějaký lék u dr., museli jsme vše v domácnosti vyprat (na rukách měla takové podkožní chodbičky, svědilo ji to). K doktorovi se s tím musí určitě, je to pod kůží, a putuje to tělem, toho se nějakým mazáním člověk jen tak nezbaví, všechno je na předpis.
@annasmyckova Tak to je v háji... Ani nevím, jak to říct manželovi, natož doktorovi. ☹ Díky za radu.
@annasmyckova Ale žádné chodbičky nikde nevidím... Jen pupínky.
@zoufalapani myslím, že se nemusíte vůbec bát,je to časté parazitické onemocnění, sestra se taky styděla, doktorka ji uklidňovala, že je to běžné a vůbec nic neříká o tom, jaký člověk je. nakazit se může kdekoliv -dopravní prostředek, hotel...A máte jistotu, že je to opravdu svrab? třeba je to něco jiného
@annasmyckova To právě nevím, hrozně mě vyděsilo, že to asi měl brácha. A já teď mám ty pupínky.
zkusit vygooglit obrázky a porovnat, ale na netu píšou, že to spíš postihuje ruce, genitálie, záda...na nohách se moc nevyskytuje (pokud to jsou svědivé pupínky vedle sebe na nohách (většinou nad rantlem ponožky), nemohlo by to být od blechy? nebyla jste v kontaktu s nějakým zvířetem?
@annasmyckova máme psa, ale do styku s jinými zvířaty nepřichází. Takže blechy asi ne. Podle internetu mi obrázky nesedí. Vážně jsem úplně zoufalá.
@zoufalapani na blechy nemusi prijit do kontaktu se zviraty - staci venceni, bud je chytne venku nebo olizne vajicko a je to. Mam dva psy a bohuzel bohate zkusenosti... A popis pupinku sedi...
Jsem zdravotni sestra na interni JIP a se svrabem uz nejake zkysenosti mam. Pokud mel bracha svrab minuly tyden, tak s nejvetsi pravdepodobnosti uz infekcni neni.
A navic podle popisu to u vas vypada jako kousnuti blechou. (S tim mam taky bohuzel bohate osobni zkusenosti)
@meggar mimo téma - osobně jsem hysterická, pokud po osobních zkušenostech nějakou blechu vidím 🙂
@zoufalapani
Porovnejte obrázky na google, když jste tak zoufalá. Pokud by se to podobalo svrabu, tak běžte k lékaři. Není to nic, za co by se člověk měl stydět před lékařem. Tohle neznamená, že jste špindíra. Tohle si člověk může přinést i ze super luxusního **** hotelu v Evropě, z letadla, z dovolené, nebo z vlaku. Léta jsem služebně i soukromě hodně cestovala a občas jsem se děsila, jaké breberky si dotáhnu domů...
Vůbec vám nemusí být trapně,ke svrabu člověk může přijít jak slepý k houslím.Zajděte si na kožní.Jsem sestra a zrovna včera jsem natírala pacientku Infectoscabem.Raději přeléčit.
pro svrab je typické velké svědění, když si lehnete večer do postele. Známí si ho dovezli z dovolené, běžným kontaktem je nepřenosný, ale drží se v matracích apod.
Moc děkuji za rady. 🙂 Záhada je vyřešena. Včera večer jsem šla spát, pupínků bylo už méně. A dneska nic. Asi to bylo jen podráždění po holení a já jsem zbytečně hysterická. 😀 Volala jsem mamce, brácha svrab taky neměl, měl nějakou alergii a sám si hledal na internetu příznaky a došel ke svrabu. Minulé, když mi to Mamka vyprávěla jako vtipnou historku, moc jsem ji neposlouchala. Takže asi tak. 😀

Může mi, prosím, někdo poradit?