icon

Žaludeční problémy po antibiotikách a lécích. Jak je řešit?

7. srp 2025

Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo z vás zkušenost po atb a lécích, že by to rozhodilo žaludek/střeva, ale více než normálně. Když jsem brala atb, tak jsem měla vždy průjem, ale teď mi byli nasazeny 3 týdny zpátky ( v ponděli) atb na gynekologii (azytromicin) na 3 dny. K tomu conisor+ arusol (na jeden den) a ještě v ten stejný den mydocalm na záda, zablokovali se mi záda. Bohužel jsem si v ten první den dala všechny léky naráz a bylo mi blbě asi hodinu mě bolelo břicho, pak dobrý, to stejné v úterý. Ve středu ráno mi bylo zle, přes den průjem, pocit divna v břiše, to se dělo i čtvrtek/pátek. V pátek večer mi, ale začalo být hnusně zle, chodila jsem pořád na záchod celou noc (průjem) a pocit na zvracení, ale nešlo to. V sobotu ráno mi bylo taky zle, ale pak se to zlepšilo. Celý další týden to bylo lepší, ale jako na houpačce.. chvíli pocit divna, pořád průjem, po jídle pocit plnosti a pořád dokola celý týden. Chvíli líp, chvíli hůř. Pak mi skončil průjem a den jsem nemohla na velkou, pak už to zase šlo, sice hůř i bricho mě píchalo a bolelo víc (jako při zácpě) pak se to uklidnilo a na velkou jsem mohla v pohodě. Tento týden pořád do stejné.. není mi vyloženě zle, ale víckrát za den chodím na záchod na velkou (zatím už bez prujmu) ale břicho mě píchá pořád a zvláštní pocit v břiše mám stále a po větším jídle pocit plnosti.. dnes jsem byla u doktora a dal mi helicid, s tím že ho mám brát 3 týdny a mělo by to být dobrý. Setkal jste se s tím někdy takhle někdo ?

krisstina93
7. srp 2025

A nějaká probiotika k tomu bereš? Lékaři věděli že máš všechny ty léky naráz?

vlasta1981
11. srp 2025

@anonym_autor probiotika. Vždy mne léky rozhodili střeva a jediné probiotika mi pomohli . Brala jsem biopron.