Zánět spojivek. Zkušenosti?

eeevelyn
11. bře 2021

Ahoj maminky, chtěla bych se poradit, zda nemáte některá zkušenost. Před více než měsícem jsem měla u očního lékaře potvrzený zánět spojivek, přitom žádné červené oči ani slepene oči po ránu jsem neměla. Jediné co mě zlobilo bylo velké pálení a výtok (bílý). Dostala jsem antibiotika, která zabrala jen na pálení a takhle to pokračovala ještě 2x. Tři antibiotické kapky a mě z oka stále teče bily výtok. Stěr z oka je negativni..
Nesetkaly jste se?

Děkuji moc

keksik002
11. bře 2021

@eeevelyn myslím že se jedná o "suché oko" kupte si kapky - umele slzy na proplachovani.

amazonkajanik
11. bře 2021

@eeevelyn spíš bych zkusila ještě optalmoseptonex na vyplach a hledat příčinu -prach, suchá místnost (klimatizace, která v zimě má funkci topení) auto se zanesenym větracím systémem ...

eeevelyn
autor
15. bře 2021

Děkuji za tipy!

esmeralda11
24. bře 2021

O-Septonexem nevyplachujte, je to desinficiencium, které vám nepomůže, když je výtěr negativní, a rozhodně není určený k dlouhodobému užívání. Raději si pořiďte na výplach očí borovou vodu k tomu určenou. Dostanete ji v lékárně o bez předpisu. Vaše problémy mohou být způsobené alergií, zkuste umělé slzy Hylo-Dual, jsou vhodné právě pro alergiky. Jinak to, že vy sama máte pocit, že oči červené nejsou, ještě neznamená, že nemáte zánět spojivek. Očař vidí reakci spojivky pod mikroskopem. Každopádně absence červených očí při příznacích pálení a slzení je časté právě u alergické konjunktivitidy.

eeevelyn
autor
7. dub 2021

@esmeralda11
Ano septonex opravdu nepomohl, nyní už 14dni kapu hyal drop.. popřípadě ještě zkusím borovou vodu, Dekuju