Záněty kolem nehtů. Zkušenosti? Co by pomohlo?

vero987nika
6. srp 2021

Ahoj, má někdo zkušenost s neustálými záněty kolem nehtů? Od porodu se mi neustále dělají... vždy jich mám několik, jak na nohou tak i na rukou. Bolí to jako kráva 😁 zvenku to nevypadá nijak závažně, je to zarudlé a nateklé ale nebývá to nijak velké. Ale občas tam je i trošku hnisu tak to pak i přes bolest zmáčku a pk vydesinfikuju. Omlouvám se za lahodný popis 😂 vím že se to může jednorázově stát když se zatrhne záděra nebo tak, ale jak jich mám vždy více najednou bez nějaké vnější příčiny, tak bych řekla že se jedná spíš o vnitřní problém, jen netuším co by to mohlo být. K lékaři se mi se sedmi týdenním miminkem moc nechce pokud by se to dalo ještě nějak vyřešit doma, ale pokud to nevyřeším tak asi budu muset, protože to je fakt děsně na obtíž. Ani teda nevím k jakému dr s tímhle jít, ke kožaři? 🤷🏻‍♀️ Jinak vitaminy beru vápník hořčík a železo. Možná mi chybí nějaký jiný prvek ? 🤷🏻‍♀️ Jo a nekojím teda ...

martulka88
7. srp 2021

@vero987nika Se zánětem bych si moc nezahrávala. Kor, pokud to popisuješ, že se ti objevují neustále. Může se ti nakonec dostat do celého těla a tam může být až sepse. Buďto zavolej obvodního a ten ti řekne na koho se obrátit a nebo rovnou kožní. Může to mít mnoho příčin - bakterie, plíseň, chybějící vitamíny atd.. Návštěvu lékaře bych určitě neoddalovala.

prejeta_zaba
7. srp 2021

Vitamin D a špatné ošetřování nehtů, dělá to, když si utrhneš nebo ustřihneš tu jemnou kůži zpod nehtového lůžka (ne záděru, ta je jakoby dál na prstu). Pomáhá to ošetřit framykoinem, jestli máte doma, jinak je na předpis. A nebo jen vyčistit a nenechat hnisat.

stefanovamarket
7. srp 2021

@prejeta_zaba vidíš,tohle mě vůbec nenapadlo. Už 3.tyden mám na prstenicku taky šílený zánět, otok,hnisa to,je to horké a rudé. Předtím jsem to měla na druhé straně toho samého prstu. A teď mi došlo,že to je určitě po nehtech kde mi tu jemnou kůži stříhá..