icon

Zkušenosti s ložisky na játrech. Jak zvládat čekání na výsledky?

renatkaa1996
16. led 2025

Ahojky, psala jsem tu pred Vanoci, ze mi nasli dve loziska 3,6cm a 1,7 cm cca. Cekala jsem na CT do dnes. Dnes jsem konecne byla. Vysledky za tyden.. tohle mne normalne polozi to cekani😔 mam hrozny strach, porad nad tim premyslim. Furt mne nekde divne picha. Ted jsem si dokonce nahmatala bulku v prsu a je uplne obri a bolave a varici😒to druhe tky, ale ne az tak. Taky to mam dostat za 6 dni, tak to bude mozna i tim, asi jsem se potrebovala jen vypsat. Nekdo zkusenosti s lozisky na jatrech a jak to dopadlo? Po precteni nekterych pribehu s rakovinou jsem tak nastvana.. zivot je nespravedlivy😒

misha31
16. led 2025

Neblbni, pravděpodobně to bude hemangiom, mam ho taky, moje mamka jich tam ma vic, moje teta taky. Bulky v prsou (i velike) budpu zas pravděpodobně cysty, ja tam mela treba i 6 neskodnych fibroadenomu (jsem po 4 operacich, ale zadna rakovina). Nepouzivat google, nestresovat zbytecne

renatkaa1996
autor
16. led 2025

@misha31 moc dekuji❤️‍🩹
Snazim se porad neco delat, aby me to nelakalo.🤦🏼‍♀️

miryp
16. led 2025

Ty ještě ani nevíš, co to je a už máš řeči jako člověk, co má smrt na jazyku. Tím sama sobě jen škodíš a může se ti to odrazit na zdraví. Prsa v rámci PMS pracují, žlázy tam se zduří, v průběhu MS pak zase splasknou. Určitě je vhodné to říct svému gynekologovi, aby proběhlo pro jistotu kontrolní sono, ale věřím, že to bude ok. Stejně tak ta játra nemusí hned znamenat, že je tam nějaký zhoubný útvar. Fakt zkus svou pozornost zaměřit na něco jiného. Já třeba trpím na cysty v prsou. Moje máma umřela v 36 na rakovinu vaječníku, tj. já mám zvýšené riziko rakoviny prsu. Kdybych měla za každou bulkou vidět rakovinu, tak už jsem zavřená v Bohnicích. Chce to věřit svému tělu a zaměstnat hlavu nějakým dlouhodobým projektem - čteš ráda? Pokud ano, právě probíhá na databázi knih čtecí výzva, Počmáraná čtenářka či Bichliččin blog na youtube mají vypsané čtecí bingo. Cvičíš ráda? Zapoj se do některé lednové výzvy zaměřené na cvičení. Pokud se ráda vzděláváš, můžeš se přihlásit do xy různých druhů vzdělávacích kurzů...

zizina_tereza
6. dub 2025

@renatkaa1996 jak jsi tedy dopadla? Jsem v hodně podobné situaci, akorát že na CT výsledek "zřejmě FNH" magnetická rezonance nutná.. čekám na rezonanci a jsem úplně stejně nervní jako ty.. :-/

renatkaa1996
autor
6. dub 2025

@zizina_tereza mam po magneticke a mam napsano: nejspis benigni. Zaver takovy. Ze budu chodit kazdy rok na sono. Moc ti drzim palce.!

zizina_tereza
7. dub 2025

@renatkaa1996 ježiš tak to opravdu nechápu..jak jako nejspíš? To se nedělá biopsie když není diagnostocka jistota? 🙈 Kde vám tu magnetickou dělali prosím?

renatkaa1996
autor
7. dub 2025

@zizina_tereza nejspis tim, ze mi je 29 tak se predpoklada, ze dobry🤦🏼‍♀️urcite by vedeli, kdyby to byla rakovina. Byla jsem ve MNO. V prosinci sono a hned zacatkem ledna CT a pote magne,. Nalez vykazuje znamky FNH a je nejspis benigni noo… vic nic nevim. Moje dr se mi ,,vysmala” ze to bylo povyku 🫣

renatkaa1996
autor
7. dub 2025

@zizina_tereza o biopsii nepadlo ani slovo, asi to neni uplne bezpecnr na jatre… ja nevim🙁 taky bych byla klidnejsi..