icon

Zkušenosti se zubním implantátem v Praze a okolí

anakolut
6. únor 2023

Prosím o zkušenosti se zubním implantátem. Kde vám ho v v Praze a okolí dělali a jak jste spokojeni s výsledkem, přístupem a péčí? Plus samozřejmě cena.
Považovala jsem doposud stomatologii kam chodím za kvalitní, ale nelíbilo se mi, že jsem nedostala žádný léčebný plán s cenou. Cenu mi samozřejmě přibližně řekli, ale prý mi nemohou vytisknout návrh.
Řeším to několik dnů a už mi z toho jde hlava kolem. Pročítám, píšu, telefonuji. Prosím o zkušenosti a doporučení. Děkuji.

anakolut
autor
6. únor 2023

@anakolut Zajímají mě i zkušenosti mimo Prahu. Děkuji.

sanoela
6. únor 2023

@anakolut Dobrý den, já odpovím za Brno. Cena implantátů záleží dle značky co dána klinika používá a co si nastaví za ceny u nás cca od 22-32tis. Prvně se platí chirurgická část a potom korunka. První je zavedení cca 45min, po týdnu stehy, pak za 2-3mesice se začíná pracovat na korunce což jsou další cca 4 návštěvy. Pak se chodí na kontroly a především i na hygienu. Zákrok většinou bolestivý není a pak je to lepší než po vytržení aspoň dle našich pacientů. Ještě k ceně ta se může lišit, může se stát, že je třeba něco navíc třeba "dosypat" kost a to se pak cena navyšuje. Snad jsem aspoň na něco odpověděla😊

anakolut
autor
6. únor 2023

@sanoela Moc děkuji. A požadovala klinika, že si zib vytrhne sama nebo naopak chtěla pacienta vidět, až po zahojeni díry po extrakci. Chtěla OBCT rentgen ještě před trhání nebo až po zapojení a dostala jste léčebný plán nebo vše bylo jen "per huba" jako v mém připadu?

anakolut
autor
6. únor 2023

@sanoela uvedená cena je implantát bez korunky nebo s korunkou? Předpokládám, že bez dostavby kosti.

sanoela
6. únor 2023

@anakolut já jsem sestřička na jedné klinice. Zub si klidně vytrhne sami, ale nevadí, když už přijdou s vytrzenym zubem. Před vytrhnutím se dělá malý snímek a před i po implantaci CTcko, ale dávka je tak malinká, že v banánů, který se proletí letadlem je záření více. Cena dle implantátů. Chirurgická je vzdy 21tis a korunka kolem 8tis-11tis. Vždy dáváme.lecebny plán a po zavedení certifikát k implantátu, záruční podmínky, vytisknutý ČT snímek, lékařskou zpravu a recept na antibiotika

anakolut
autor
6. únor 2023

@sanoela moc děkuji. Tak to je krásná cena v porovnání s tím, co mi bylo sděleno. Já si hned říkala, že je divné, že nemám léčebný plán a kalkulaci. Mohu prosím vědět, o kterou kliniku se jedná? Klidně do SZ.

pani_haf
6. únor 2023

@anakolut nebyla jsem na klinice v Praze, ale na severu. Chirurgicky zákrok cca 23.000, následně kontroly, hojení, posléze vhojovaci valecek a vyrobení korunky, která stala 16.000.

anakolut
autor
6. únor 2023

@pani_haf děkuji. A jsi spokojená?

pani_haf
6. únor 2023

@anakolut nejdřív jsem si nemohla zvyknout, ale zub vypadá perfektně, jako živý, barva skvělá, tvar..naprosto přirozený…doufám, ze vydrží dlouho a bude!

anakolut
autor
6. únor 2023

@pani_haf děkuji