icon

Zlatý stafylokok v krku: Zkušenosti s lehce pozitivním výsledkem?

marry94
24. lis 2023

Ahojte máte někdo zkušenosti dělal se mi vyter z krku a vyšel pozitivní v malém množství žádné priznaky nemám měla jste taky nektera a vse bylo ok? Doktor říkal že tím že mi nic není tak že zatím bez atb.jen pokud by nastaly nějaké priznaky
Dekujj

marge_s
24. lis 2023

@marry94 tak jak rikal, nic ti neni=zadny problem

marry94
autor
24. lis 2023

@marge_s já vím ale když už vím že tam.neco takového je tak na to furt myslím teda hlavně kvůli dětem jsou od října nemocne mladší už podruhé atb. Tak mám ke všemu respekt

martt
24. lis 2023

@marry94 Ja jsem mela zlatého stafylokoka na ORL mi doktor poradil kloktat 2× denně slivovici je to sice hnus , ale další vyter byl čistý.

marry94
autor
24. lis 2023

@martt zkusím děkuji za tip

drep
24. lis 2023

Stafylokoka v krku, nose, na kůži máme skoro všichni, je to běžná flóra. Proč se dělal výteř?

marry94
autor
24. lis 2023

@drep dcerka má Streptokoka a já to od nich chytám a o víkendu mě trošku škrábalo v krku tak pro jistotu mi doktor udělal vyter

emillyhk
24. lis 2023

Takhle - dvakrát mi vyšel stafylokok v nějakém množství, co už není OK (jednou infekce v ráně a nekroza tkání 🤦‍♀️). V obou případech mě léčili ATB, kontrolní výtěr stejně prokázal, že tam stále je, ale v nějakém normálním množství. Blbý je, že když mám hodně oslabenou imunitu, mívá sklon se přemnožit a dělat problémy. Ale jinak to není potřeba řešit. Ani tvoje doktorka nevidí důvod to řešit, tak jí věř.

krisstina93
24. lis 2023

Mě dr řekla, ze ho v sobě má skoro každý.

marge_s
25. lis 2023

@marry94 tak kazdy si neseme nejakou tu mikrofloru. Btw mam desitky let a nikdy z toho nikdo blizky nemel problem

marry94
autor
25. lis 2023

@marry94 Děkuji vše za odpovědi dost mě to uklidnilo