icon

Zpoždění menstruace: Kdy začít hledat řešení?

13. led 2025

Dobré rano,

mam asi na svůj věk blbej dotaz ale ja nikdy tohle zatim neřešila, takže proto bych ráda radu nebo zkušenost. Je mi 33, mam 4lete dite, cyklus mam 30-35dni…jenze tenhle mesic dneska 41DC a menstruace nikde. Uz tyden me boli prsa, od vcera sem tam podbrisek a pocit jako kdyz to mam dostat ale furt nic🙈Těhotná nejsem to vim 100%….Na gynde v listopadu a vsechno v poradku, nikdy se mi tohle nestalo, a jako na potvoru ma gynekolozka moje ted 14dni rozkopanou ordinaci. Zastupuje lekar v jinem meste a uplne se mi tam nechce abych byla uprimna. Jeste dodam, ze si nejsem uplne jista jestli jsem mela v prosinci ovulaci, protoze v dobe ovulace jsem mela celkem velkou rymu ne teda nic jinyho ale rymu a nejakou strevni virozu (jen prujem) ale skoro jsem nejedla asi ctyri dny nez se telo srovnalo (nevim jestli to mohlo mit vliv). Taky si prochazime takovym narocnejsim obdobim (sestra rakovina prsu) ale snazim se byt napomocna a neprijde mi, ze jsem ve stresu, kdyz mi pred trema rokama zemrel tata tak to byl vetsi asi stres a menstruace byla v poradku. Jsem z toho uz jelen🙈🙄omlouvam se za ten sloh! Dekuju za pripadny rady/zkusenosti.

levandule_k
13. led 2025

Pokud nejsi těhotná, tak já osobně bych čekala až ms dorazí, nebo po těch 14 dnech, kdy už bude mít hotovou ordinaci, se objednala ke své dr. když bych měla pocit, že to musím řešit.

lencaa11
13. led 2025

Též bych počkala než bude vaše lékařka ve své ordinaci pokud nejsou zdravotní problémy a tehotenstvi tak někdy tělo si řekne své tempo ...

cilkat
13. led 2025

Po pravdě, pokud jsem neřešila těhotenství, tak jsem ms vlastně nesledovala. Holt když nepřišla, nepřišla (občas se stalo). Pokud tam nejsou zřetelné potíže (píšeš "bolí prsa", ptala bych se sama sebe, jak moc tě to obtěžuje), tak bych to prostě neřešila a počkala na další. Jedna vynechaná ms je prostě "tělo nemělo náladu", no.

autor
13. led 2025

Ja opravdu k tomu zaskoku nechci zase se bojim abych neco nezanedbala…dochazim i do COP ale tam probehla kontrola prave v listopadu a vse ok, lekar mi i rekl, ze cipek je krasny….my chceme druhý dite s manželem ale planujeme az ted na podzim…To jsem si rikala, ze ve svym velu jsou tyhle veci uz ustaleny🙈

lencaa11
13. led 2025

Tak proč jít za jiným lékařem kdyz nemáte žádný zdravotní problém prostě někdy Ms má zpoždění a pokud jste si dělala test byl negativní tak 14 dní bych počkala na vašeho lékaře

autor
13. led 2025

@lencaa11 dekuju, pockam ja uz jsem ted ve stresu z toho ze furt nic to taky asi neni pro prichod menstruce dobry…🙈

levandule_k
13. led 2025

Tělo není stroj, ta viróza mohla dát tělu zabrat a sama píšeš, že sestra prochází rakovinou a chceš jí být nápomocná. I když nepadáš na hubu, tak ta situace je nová, náročná, zatím to zvládáš dobře, ale i tak je to stresující. A teď jsi ve stresu z toho, že ti nepřišla ms, takže se dostáváš do začarovaného kruhu.

vlasta1981
13. led 2025

Dle mne pokud bylo vše v pořádku nedávno a není nic závažného co by tě omezovalo ,bolesti , křeče,krvácení ..jiné než ms..tak bych počkala když víš že nejsi tehu . Občas se stává , že tělo potřebuje trochu víc času na rozjezd ms. Pak se to zas srovná .

fyii
14. led 2025

muze to byt stresem byt ty si ho nepripoustim i tak tam je... pokud mas po kontrole, ze ti neni nic velkeho tak bych klidne 14 dni pockala...ja se priklanim ke stresu vyzkedem k tomu, te jsem tohle zazivala taky a az doktor me na to upozornil, ze byt ja to vytlacila z pameti, tak stejne to tam je..

autor
14. led 2025

Tak dneska uz to prislo…sice zatim je to mirny ale pocitam ze se to rozhede v klasickou menstruaci..dekuju vsem za rady a zkusenosti❤️nakonec zpozdeni aplikace pise 9dni ja pocitala 6dni…