icon

Hračky pro 11měsíční dítě. Co zaujme?

17. bře 2025

Ahojky, synovi je 11 měsíců. Hraček má plný box.. vždy mu ho dám ať si vybere nebo mu to vysypu a vybíráme, co ho zaujme. Něco ho nezajímá vůbec a něco jen chvilku.
Spíš ho zajímavý “zakázané” věci.. vytahuje knížky, listuje.. líbí se mu ovladače, klíče, lžíčky , vařečky…
A hrací stolek, ten u nás teda jede. Jinak ho nic moc nezajímá… kupovala jsem mu hrací lišku, jakoby harmoniku, která má i melodie. Ale té se strašně bojí, až pláče.. takže tu máme schovanou a to se mi tak líbila 😀
S čím si hrají vaše stejně staré děti? Máte to taky tak?
Vždy mu s nadšením vybírám nějaké dřevené hračičky, na vývoj , atp a jeho to nezajímá 🙉

michaela666
18. bře 2025

Nejlepší hračky byly věci z kuchyně - různé krabičky s víčky, misky, vařečky,... Hrnec a do toho míchat dřevěné kostky vařečkou, líbil se jí zvuk.
Voda v petflašce, kterou kutálela po bytě a naháněla jí. Někdy jsem vodu vyměnila za čočku, fazole nebo těstoviny - opět jí to bavilo i kvůli zvuku.
Větší dřevěné magnetky, ty předávala z lednice na topení a zase zpátky.
Měla přístupnou skříňku v kuchyni, kde mohla kramaři a pak v ložnici šuplík s ponožkami - vyndávát a zase dávat na místo jí hrozně bavilo.

V tomhle období jsou všechny věci doma zajímavější než hračky určené pro děti.

luciejonsztova
18. bře 2025

Mám 11ti měsíční dceru. Z hraček má největší úspěch kostka vkládačka, která se dá otevřít, takže kostičky vyndavá a zandavá. Pak stavebnice clemmy baby, taky vyndavá a zandavá. K tomu dostala i senzorický míč, kde se kostky zandavají a vyndavají, ten už má taky celkem úspěch. A celkem mají úspěch některé hrací hračky telefon, piano, vláček, traktor. ☺️ Jinak úplně stejně, co není hračka je nejlepší. 😁

cilkat
18. bře 2025

Hračky začnou být zajímavé, až dítě pochopí "jako" (tj hru "na něco"), to ale je až kolem dvou let. Do té doby ho prostě zajímají reálné věci, protože chce vědět, co dělá máma... takové pokládání poklicek na hrnce je super vkladacka, ne?

viktorie586
18. bře 2025

Ahoj, My doma máme nově učící věž od Petinky. Je skvělá na rozvoj motoriky a vůbec se jim líbí, jak si mohou vylézt a zapojit se do domácích činností, zároveň mi to příjde bezpečný. Měli jste ji doma taky nebo něco podobnýho? Co na to říkáte?