Stále nové hračky. Kupujete?
Zdravím, rada bych rozpoutala diskuzi a poslechla si nazory na to, jak to mate s hrackama pro nejmenší. Dcerce bude osm měsíců. Mame takové ty klasicke hracky pro miminka. Chrastitka, neco piskaciho, neco hraciho, knizky s krteckem, kousatka atd. Přemýšlela jsem, že poridim neco noveho. Preci jen dcerka roste, vyviji se... Ale jde o jednu vec. Mozna to bude trochu kostrbate, ale snad nekdo pochopi jak je to mysleno. Pritel o mne rika, ze jsem "likvidator". Zijeme v chalupe a ja nemam rada hromady zbytecnych veci. Co neupotrebim, neschovavam. Proto by me zajimalo, jestli to ma nekdo podobne jako ja, jak to dale delate? Kupujete stále nové a nove hracky? Co s temi co uz nepoužíváte? Vyhazujete? Darujete nebo prodavate? Samozrejme bych jako kazda máma snesla dcerce modre z nebe, ale je mi lito pak jak těch veci, tak i těch peněz . Preci jen ty hracky nejsou levna záležitost. Chci aby si hracek pak vazila a umela se zabavit i s málem. Mam naivní představu, ze az bude vetsi, tak se vybeha na zahrade, neco pokuti s tátou venku, neco se mnou v kuchyni.. Ale to jeste bude opravdu chvili trvat. Proto bych uvitala nejake tipy nebo zkusenosti jak to funguje jinde. Popravdě tedy zatim ani netusim s cim by si meli hrat osmi měsíční deti aby je to rozvijelo, ale predstava dalších a dalších hracek, "věcí" me trochu desi. Vidim to u brachy. Tri deti, hracek nepočítaně. Nové k Vanocum ci k narozeninám už je netankuji, maji vsechno. Dekuju vsem kdo docetli, snad jsem to popsala srozumitelne 🙂
Naši kluci meli radi všechno šustící-knizky, nebo sáček 🙂 Koupila jsem si knížku Mamou hravě a jsou tam fajn věci na rozvíjení motoriky nebo pohybu a vsechno máte doma 🙂 Vždycky si rikam "že mě to nenapadlo samotnou" a kluky to bavi a je to jen o tom, ze se naplni petka koralkama a jak se to točí a jede po pokoji, motivuje to díte třeba k pohybu 🙂 Jinak my si prejeme casem ještě 3.miminko,ted mame 13.mesicni dvojcatka, takze hračky zatím schovavam a pak to planuji prodat nebo darovat znamym a do ruznych center. To samé mam i s oblečením. Jinak v 8 mesicich bude mimco zajimat vse, co není hracka, ale něco dospelackeho 🙂 Ovladac od televize, lzicka, nebo kup kartacek na zuby pro nejmensi deti, drobet si poskadli dasne na budoucí zoubky a zase bude mit neco "dospelackyho" v puse 🙂 A v roce už tím můžete cistit již vylezle zoubky.

Ja osobne nekupujem kvantum hraciek, syn ma skutocne minimum, cim viac hraciek, tym menej im podla mojho venuje pozornost. Hracky nevyhadzujem ale darovavam alebo predavam, snazim sa kupovat z druhej ruky. Ale robim to akonahle syn z nej vyrastie, nic neodkladam u nas v byte. Vies kolko to je odpadu a vody spotrebovanej ma vyrobu takej hracky? Trha mi srdce zeby ich niekto vyhadzoval.. 😁 snad taky ludia nie su