Tipy na efektivní skladování lega pro děti
Zdravím všechny, měla bych dotaz, syn miluje lego, k Vánocům, svatku, k narozeninám, vždycky chce hlavně lego, takže už ho máme celkem dost a začínáme v tom mít dost chaos. Má na to dva boxy, ale nedá se to v nich nijak moc rozťřídit, takže potom hledání určitě kostičky je fakt na palici. Takže jsem se chtěla zeptat jestli nemáte někdo nějaký fajn systém na uchovávání roztřiděného lega (třeba na barvy). Díky moc za případné odpovědi. Jen dodám, že box by neměl být vetsi než 30x30 cm
@bohumilakupkova děkuji, malý má 5 let, podle návodu postaví většinou jen poprvé a pak už jede dle fantazie. Ty krabičky na jídlo mě taky napadly, ale nejsem úplně přesvědčena že to bude fungovat 🤔. Každopádně děkuji ještě jednou za tip.
Máme dva takové vaky... https://www.cool-ceny.cz/hraci-podlozka-deka-a-...
@kamino děkuji, tohle zatím není nic pro nás, krom syna máme ještě malinkou holčičku a ta všechno cpe do pusy, takže lego nemůže být na zemi 😕. Ale i tak díky za tip
U nás se lego taky pomalu, ale jistě, začíná rozjíždět. Na zkoušku jsem koupila na Vánoce v Albertu ty dvoušuplikove Lego boxy. Do nich se to celkem třídit dá. Máme na placaté, dvojky, široké, a příslušenství (okýnka, dveře, atd). Výhoda boxu i je, že se dají skládat na sebe, a teď jsem se dívala, že jsou i různé varianty. Takže se dá fajne dokupovat.
Do té doby jsme měli jeden velký box na kolečkách a jak píšeš, neco najít, to byla maturita 🤣 takhle alespoň víme, ve kterém šuplicku hrabat
Třídění nemá smysl, protože právě hledání kostek je polovina zábavy. 😉
roztříděné ne, kdysi jsme jako malí to samy taky občas zkusili (hlavně tak, že jsme spojovali stejné dílky k sobě, ale vždy je to jen na chvíli. Mě docela vyhovuje mít to lego ve velkém šuplíku pod postelí, kdy se to rozprostře po velké ploše, ale ne po zemi, kde se to pak musí sbírat. Docela dobře se v tom hledá, ale samozřejmě, když není ten šuplík plný, normálně se přehrabuju po částech z jedné strany šuplíku na druhý třeba x*, ale vždy najdu 😀
@nikoulinka podobné boxiky máme na lego u babi a dědy a taky je to slušná hrabárna 😀
@sigyn pro mě by to taky byla zábava, malého to naopak odrazuje a akorát nás pořád volá aby jsme mu pomohli hledat. Kdyby jsme měli jen jeho, asi bych neměla žádný problém, takhle je složitější věnovat se jen jednomu dítěti.
@kosi_cek úložný šuplík sice máme ale do něj se mi dostane malá 😔, i tak děkuji za tip, za pár let bych to viděla jako možné řešení
@lucianka14 Nevýhoda je, když jsou v jednom vyšším boxu, že se musí všechny vyndavat a pak zase zandavat. A otvírat a zavírat. 🙄To je trochu opruz. To by ale mohl vyřešit nějaký ne moc vysoký a dlouhý box pod postel + dětské pojistky kvůli sourozenci a mít krabičky otevřené. Když jsem hledala na netu tipy, tak někdo používá boxy na nářadí s posuvnými přihrádkami. To nemusí být taky špatné.
@bohumilakupkova právě no, jeden vyšší box není ideální řešení. Ten šuplík pod postelí u nás nepůjde zajistit, je tam volně, není přichycený ke konstrukci postele. Ale to nevadí, stejně ho potrebuju na jiné věci. Ale asi více malých boxíků do police půjde.

@lucianka14 My máme rozdělené podle barev lego, které už jsme nedali podle návodu dohromady a syn z něj staví podle fantazie. Menší složené výtvory v zipových sáčcích s návodem a větší zvlášť v krabici. Jinak pokud chce stavět raději podle návodu, bude určitě praktičtější rozdělení podle druhu kostek. Hledání dílků by bylo snažší, takhle je to na houby. Máme rozdělené barvy v krabičkách na potraviny a dané do jednoho velkého boxu, který měří ale víc než 30x30 cm. Zvažuji koupi nějakého šuplíku nebo hodně velkého boxu pod postel a možná zkusit rozdělit spíš podle druhu. Ale nechce se mi do toho teda vůbec. 😅