icon

Volný čas po školce u 3-4 letých dětí. Jak ho trávíte?

magdanaty
4. únor 2020

Ahoj ženy, zajímalo by mě, jak tráví čas po školce vaše 3-4 leté děti.Chodí ještě na nějaké kroužky? setkáváte se s dalšími dětmi? chodíte ven, nebo rovnou domů? Jak vypadá váš běžný odpolední program s takovými dětmi? Zajímají mě jen školkové děti v daném věku, Děkuji🙂

brookmichaela
4. únor 2020

Muj syn (3,5) je ve skolce od 8:30-17:30 ale chodi jen 3x v tydnu. V pondelky ma krouzek. Ut,st skolka, ve ctvrtek delame na co mame naladu. Jedeme za sestrenici, jsme doma a hrajeme si nebo jsme venku. V patek zase skolka na cely den.Od zari ho chci prihlasit jeste na anglictinu. Jinak po skolce kdyz prijde domu si hrajeme nebo koukame na pohadky a pak jde spinkat.

barulina
4. únor 2020

Do kroužku nechodila, a bylo to různé. Někdy ven, někdy doma. Pokud venku vždy s kamarádkám, doma třeba i povinnosti, nebo pečení pohádka, hry

alexovka
4. únor 2020

Syn 3,5 roku chodí 3-4x týdně do školky, z toho pravidelně máme jen 1x týdně plavání. Syna vyzvedávám s dcerou v kočárku, která momentálně na cestě domů většinou spí, takže to bereme dle počasí i přes hřiště, jdeme nakoupit, atd. Doma pak si většinou hrajeme, pouštíme pohádky. Už se těším na jaro, až budeme moci být venku déle. Vzhledem k chřipkám a jiným nemocem se vyhýbám hernám a kolektivu, maximálně si zveme zdravé kamarády domů.

cilkat
4. únor 2020

Synovi jsou čtyři, nicméně má vývojovou disfazii. Ve školce je jen do oběda, odpoledne má volná. Nespí. Obvykle se domů ze školky courame tak hodinu až dvě (třeba přes hřiště), pak většinou chvíli sedí u televize, než se najím já a malej brácha. Později odpoledne buď blbneme doma (baví ho se mnou cvičit - jsem cvičitel a do Sokola se mnou chodí skoro od narozeni), čteme si, malujeme, kolem pátý jdu vařit, tak si buď hraje sám, nebo s bráchou, občas je tu babička. Kolem půl sedmé chodí táta z pravé, tak si hrají spolu (to už je většinou o lezení po něm a skákání na posteli), což mu s pauzou na jídlo vydrží obvykle do devíti, kdy uspim mladšího. Starší si buď chvilku ještě hraje, nebo kouká na TV či mobil a v půl desáté jde taky spát.
Čtvrtek chodí místo školky do Sokola (cvičení je dopoledne).
Tak jednou za dva týdny někam jdem na většinu odpoledne (obvykle herna nebo návštěva kamarádek).

nekiaxy
4. únor 2020

@magdanaty syn chodi po-st, vzhledem k batoleti doma a samote, kde bydlime, tak krouzky nema. Komplikovane dojizdeni a prijde mi to zbytecne brzy. Po skolce jdem na prochazku, nakup, na hriste,.pak jedeme domu. Pripadne jdeme ven u nas, hrajeme si, pracujeme, varime. Ve stredu obcas nejaky vylet, ve ctvrtek jde na chvili k babicce. V patek jsme.spolu, at uz doma nebo na vylete. Mladai sourozenec je v tomhle dost limitujici,.ale neni kam spechat.

zuzineckah
4. únor 2020

@magdanaty jak kdy, někdy skoncime u sousedů, někdy sousedi u nás, jaro/léto/podzim z 90% na zahrade (doma nebo okolo🤣... koupačka, houpačky atd). Když jsme doma mala si hraje s nejstarsi segrou nebo sama, zatímco já dělám s prvnakem ukoly👍

ajja87
4. únor 2020

U nás většinou po školce jdeme domu,ale vzhledem k tomu, že to máme přibližně 1km daleko,tak to bereme jako procházku a táhneme se jako šneci,pokud je hezky,tak si někdy zajdem ještě před cestou domů na hřiště, případně pokud je teď sníh bereme sebou do školky boby, sáně a pak po cestě domu se stavíme bobovat,sáňkovat..domu docházíme tedy většinou kolem 16 -16,30...pak většinou si hraje sama, případně jdem k sousedům, přijdou prarodiče,..nebo si pustí pohádku, písničky... Kolem sedmé večeře, kolem půl osmé koupání a v osm chodíme spát,kdy ještě čteme pohádku.Krouzky nemá,dle mého názoru je na to v tomhle věku brzy... maximálně plavání mi přijde vhodné.

pospis
4. únor 2020

Syn v zari 3roky chodí do skolky 5dni v týdnu. 1x tydne ma kurz plavání. Ze skolky vetsinou beru cca 15:30. Nekdy nakup, nekdy hriste, navsteva kamaradek. Nejpozději v 17hod ale doma. Mam jeste dva starší (predskolak a prvni trida) takže pak koly a krouzky starsich.

petrasipkova1
4. únor 2020

Dcera 4,5 roku, chodí do školky po-ČT, na dopoledne. Odpoledne má v úterý fletnicku, středa keramiku, čtvrtek tanecky. Příští rok chce ještě atletiku, všechno si zvolila sama, baví ji to a všude chodí s nadšením 😇 kroužek trvá max hodinu, takže má pak ještě spoustu času na hraní , jsme venku, na hřišti, doma, pohádky, podle počasí.

jipe
4. únor 2020

syn chodí ze školky po obědě, doma koukne na pohádku (polední klid), mladší v ten čas obvykle spí a pak, když počasí dovolí, tak jdeme ven, nákup, hřiště, les,... někdy na návštěvu k babičce. Od 4 let pak chodí pravidelně do Sokola, když není marod. Pokud jsme doma, tak hodně hrajeme společenské hry nebo si hraje s mladší, pomáhají mi péct, s úklidem,... 18.15 je večeře, kouknou na večerníček a pohádku po něm, sprcha, v posteli přečtu pohádku a spát

rencinka87
4. únor 2020

My mame za sebou cerstve prvni dva dny (syn 3,5) vcera jsem dostala vynadano, ze jdu brzy (ve 14:15), dnes opet (v 15:15) 😀
Chodi do lesni skolky, do vedlejsi obce 5km, takze musime bud autem nebo busem, dnes odpoledne jsme zkouseli bud a bylo to pro me a pro mladsiho v kocarku prijemnejsi, ale samozrejme se tim natahne cas prichodu domu. Prijeli jsme domu po 16:15, odbahnit a prevliknout, pak sel jeste jist, zavolat na par minut babicce, pak si pustil deset minut pohadku, a sel cvicit ocicko (zalepuje okluzorem na hodinu denne a k tomu prace na blizko), skoncil v pul sedmy, rychle snedl veceri, dokoukal pohadky a do postele, v pul osmy uz spal. Rano vstava po sesty dobrovolne a po obede nespi, cely den na vzduchu, takze v tech sedm je ko. Bude chodit po-ct, patky ma volny, v prvnim pololeti mel misto skolky tri krouzky, ale kvuli skolce uz nepokracuje, bylo mi jasny, ze bude vyrizenej. A patky si chtel sam nechat volny, to budeme stihat kamarady, co taky nemaji v patek skolku, ruzny vylety atd.
Jinak nevim, zatim jen taktak stihame povinnosti a trosku pohadky nebo si hrat, neni kapacita na krouzky a dalsi aktivity. V lete to mozna bude lepsi, ze i dyl vydrzi, nez pujde spat, tak bude i vic casu.

pampeklec
4. únor 2020

Když je dcera (3 roky) ve školce i odpoledne, už toho moc nestihneme... obvykle jdeme domů a je ráda, že si může v klidu pohrát se svými hračkami a se starším bráchou. Většinou si částečně hraju s nimi a částečně vařím večeři, někdy si čteme nebo něco tvoříme. Někdy jdeme ještě na hřiště, k sousedům s dětmi nebo třeba k babičce, někdy vaří se mnou místo hraní si. Rozhodně žádný kroužek, netuším, jak bych to zvládla (a ona taky). Když děti vyzvedává manžel, tak chodí častěji na ven a méně si čtou, ale jinak je to víceméně stejné.

makronka222
5. únor 2020

Ma tanecky a plavani. 2x v tydnu spi. Chodime vetsinou odpo, kdyz prijde po 15:00 chlap z prace. Kdyz mame naladu tak jdeme i po skolce udelat maly okruh, skocime si nekam na kaficko, courneme do papirnictvi a tak.

not_blond
5. únor 2020

Dcera má 4 roky. Ve školce je do 16h, 3x v týdnu má kroužek, ostatní dny jsme v zimě doma, v teplé sezóně jsme tak do 18h na hřišti. Bydlíme na sídlišti, takže většinou vždy někoho známého potkáme.

martt
5. únor 2020

@magdanaty Mám skoro 4 leťáka. A u nás to je tak, když spi ve školce tak si ho vyzvedavam o pul 4, tak nám moc času už nezbývá. Jdeme domu tam si hrajeme, dělám večeři a chystám veci na druhý den. Když si ho v poledne vyzvedava deda. Tak odpolko chodíme ještě ven, a pak procházkou domu od dědy.