icon

Oblečení do kočárku. Jak oblékáte miminko v zimě do kočárku?

journals
9. říj 2019

Holky, prosím, poraďte... jak oblékat prtě do kočárku? České zimy jsou nevyzpytatelné a já si nevím rady. Teď jsem objednala lehčí přechodový fusak, pak mám teplý fusak od Elodie Details. Syn má aktuálně 9 měsíců, chodit začne předpokládám po Vánocích... Bundu? Má cenu kupovat kombinézu? Oboje?
Díky za sdílení zkušeností 🙂

martiniquest
9. říj 2019

Nam se nejvic osvedcil fleesovy oblveral z Lidlu, merino kukla a capaky Lodger

pe_tu_ss_ka
9. říj 2019

@journals malý má 10 měsíců.. A má dost teplý fusak a bundu ani kombinézu kupovat nebudu.. Je dost horkokrevny po nás.. Takže oblekam ho jen lehce.. I když byl miminko měl polodupky, body s dlouhým rukávem, mikinu, čepici a rukavice a max deku navíc a byl ve fusaku.. Teď to bude stejné.. Takže ponožky, tepláčky, body s dlouhým rukávem, mikinu nebo svetr, čepici a rukavice, má teplý fusak, kdyby něco tak deku a nánožník.. 🤷‍♀️ Možná začne chodit kolem roka, protože už teď obchází.. Ale nebude to na nějaký výšlap venku, takže až příští zimu to vidím na kombinézu nebo teplé kalhoty a bundu.. 🙂 stejné to máme do autosedačky.. Tam má teplý fusak, a má tam i teď v tomhle počasí body s dlouhým rukávem a lehké tepláčky a ponožky.. A kolikrát jo vydávám mokrého.. Takže ani tam ho nebudu navlekat.. Myslím, že ještě zimu zvládne ve vajíčku, takže nějak tepleji i sem ho bdu oblékat až příští zimu 🙂

emamaira
9. říj 2019

Synovi bylo loni v zimě kolem roku a kombinezu jsme využili hodně. Přes den spal v kočárku ve fusaku a v kombineze... kombinezu bych koupila, co když bude zima? Kupuju z lidlu, právě proto že u nás extra zima není, tak mi drahá přijde zbytečná.

jipe
9. říj 2019

Bunda se vyhrnuje, ale kombinézu bych koupila. Taky jsme měli z Lidlu - z fusaku už dítě v tomhle věku ruce vytahuje, možná budeš chtít na chvilku povozit na sánkách,...

journals
autor
9. říj 2019

@jipe no ja si prave rikam... casti tela uz je venku. Ale aby mu zase nebylo teplo... bunda by zase byla fajn na presuny do auta

barussska1
9. říj 2019

@journals ja teda na malyho, kterej mel v prosinci 6M kombinezu mela a hodne vyuzila. Rano do auta, na sankovani nebo do tensiho fusaku.

ela90
9. říj 2019

Já jsem na dceru měla oteplováky s laclem a bundu zvlášť. aby ji právě nebylo ve fusaku vedro, ale ruce už musela celé ven. a když jsem plánovala něco mimo kočár (do auta, na sáně), tak jsem prostě přioblékla i oteplováky.

cherris
9. říj 2019

Nám se nejvíc osvědčilo nosit s sebou víc dek a podle potřeby přidávám a ubiram vrstvy

ladyhacek
9. říj 2019

Pokud bude ve fusaku stačí flees overal z lidlu ( pod to dle počasí punčochy mikinu slabší či silnější.
Syn se narodil srpnu 2018 a "odchodil" tak zimu

ladyhacek
9. říj 2019

@cherris Taky jsem v kočáru vozila dvě deky ( slabší, silnější a dávala buď tu či tu popř. Obě, ale to myslim nebylo potřeba

badyr
9. říj 2019

@journals Loni a i letos mám pro syna obojí, loni byl v zimě ještě nechodící, do kočárku měl kombinézu, měl i fusak, ale nechtěl být kompletně zakrytý, takže kombinéza byla fajn, lozil ve sněhu, na saních. Bundu jsem využila spíše na cesty po doktorech, rodině, výlety, obchody. Do sedačky/vajíčka dítě v zimním oblečení nesmí, takže jsem svlékla bundu a bylo. Letos budu řešit stejně 😉

klllarinka01
9. říj 2019

Kombinezu jsem vyuzila az kdyz malej v zime chodil. Ale jen kdyz byl pred barak, kdyz jsem ho dala do kary, mel tam fusak, bundu, zateplene kalhoty a punchoce. A bylo mu fajn. Je horkokrevnej tak ho mene oblekam. Kdyz byl jeste v kocarku a jen lezel: fusak, puncochy, pak takove teplejsi kalhoty, body s dl.rukavem a teplou mikinu. Byl tak zachumlanej v tom fusaku, ze mu bylo krasne teplo a zase mu nebylo horko aby byl zpocenej 😉 nekdy je to umeni oblict dite
V porodnici rikali, ze se ma dat o jednu vrstvu vic nez dospelemu. Ale.kazde dite je jine, tak to chce vychytat. Stastnou ruku pri volbe obleceni 😉

journals
autor
9. říj 2019

@klllarinka01 Jasný, s ležícím miminkem to je jiné, jednodušší 🙂 ta teplá vrstva navíc se asi taky týká hlavně těch malých miminek. Mému divočákovi je už 9 měsíců, ten už chce mít ruce venku a máchat na všechny strany 😀
@badyr Právě, uvažuju stejně. Bunda je fajn v jednoduchém a rychlém svlečení a v tom, že se dá do sedačky rychle sundat. Vidím to tak, že pořídím i bundu i kombinézu a bude po starostech... teď jsem jeho oblečení řešila pořád a už mě to nějak nebaví.
@cherris V dekách je teď a nějak mi to vůbec nevyhovuje. Deka pořád někam padá, on se odkopává, dvě deky na sobě bych už určitě neuhlídala. Pořád sebou šije a mrská se.

Hm, tak díky 😀 vůbec jste mi v mém rozhodování nepomohly 😅 Samozřejmě děkuju všem za reakce a zkušenosti. Asi budu muset získat svou vlastní😀

nik1
9. říj 2019

Nikdy jsem overall nepotřebovala. Do kočáru teplý fusak, syn na sobě zimní bundu, zateplené kalhoty a zimní capáky. V případě nouze jsem do fusaku přidala deku. Prcek začal chodit na Vánoce, ale než tu chůzi vypiloval a byl schopný vyjít do světa, bylo teplo. Myslím, že během zimy se bude pořád vozit, a to se udržuje v teple lépe.

nezvalova
10. říj 2019

Syn by se v kombinaci - fusak + kombinéza uvařil. Ja mu dala zimní bundu, zimní softshellové kalhoty, ponožky a zimní capáčky, ci merino ponožky. Když bylo chladněji, přidala jsem mikinu a froté punčocháče. A když byla kosa, tak na fusak jsem hodila nánožník. Syn měl kombinézu vo fusaku pouze 1 a to když bylo venku -10 stupňů a mi museli k lékaři. Přirozeně, že každé dítě je jiné a hodně záleží i na fusaku. Já měla z pravého beránka a ten byl super teplý.

sticker