Co dělat, když dítě vše okusuje? Zkušenosti rodičů.
Ahoj klín mě pořad něco okusuje věci a je jedno co.
Chlapovi rozkousal i sluchátka u telefonu a pod.
Mate s tím prosím někdo zkušenosti
@evikmiluna8 Cuca si i ruce, vyplazuje jazyk? Nejspíš bych tohle řešila s psychologem
Muj osmilety dela to same. Vsechny tuzky, pastelky rozkousane 🙄
@evikmiluna8 muže to byt náznak ADHD
Může to být příznak tzv. nedomazlenosti.
To znamená, separace v porodnici, následně samostatný pokojíček, UM, brske sebrání dudliku, jesle, školka...
Doporučujem nejaké kusátko od https://www.kousak.com/ Syn tiež okusoval všetko možné (proste sa tým ukľudňoval) Šnúrka na krk je bezpečnostná (doporučujem kúpiť rovno aj náhradné). Kusátko drží a ja sa nemusím báť že rozhryzie čo nemá. Ale určite by som to prebrala s mudr.
Jeee holky ,ja bych v tom hned nevidela diagnozu proboha 🙂 mojs segra jako mala taky okusovala kde co...zipy od mikin a u bundy nahore, pastelky,fixky, vlasy si kousavala a kdo vi co vsecko ...moje spoluzacka na stredni kousala pastelky taky a to uz byla velka 😀 spise je to zavislost bych rekla ..
@maartinka29 Však holky ve většině nepíší nic o kdovíjakých diagnozách. Ty zmiňuješ závislost, já bych to spíš nazvala zlozvyk. A ten nevzniká bezdůvodně - většinou jde o uvolňování úzkosti, napětí apod. To, že to dělá někdo, koho znáš (náš syn třeba taky), ještě neznamená, že je to ok. Nebo takhle, pokud to nikoho neohrožuje, neobtěžuje, nikomu to nepřekáží, nevadí, tak není potřeba to řešit. V opačném případě je docela užitečné zapátrat po příčině a zkusit s tím nějak pracovat.
@pratensis ano zlozvyk, spatne jsem to pojmenovala🙂

A mluvili jste o tom s nim proč to robi?Jak se chova ve škole?Co psycholog...