Co dělat, když miminko přes den nespí?
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Máte také někdo problém s tím, že vám miminko přes den nespí? Pak dále v kočárku křičí a trvá deset minut než usne. Máte to taky někdo tak? A co se s tím dá dělat?
Pokud je miminko veselé a spokojené, neřešila bych, srovná se to ☺️.
Druhý syn nebyl moc kočárkový první měsíce, dávala jsem ho do kočárku už spícího, jinak plakal.
@veroniqess je veselý, zvědavý a zdravý, akorát tohle ho ted trápí 🙂
Mně teda kluci v kočárku nespali nikdy,nikdy mi v kočárku neusnuli. Max .sem je uspala doma,opatrně dala do kočárku a než sem došla do obchodu tak už byli vzhuru a řvali. Prostě neměli kočár rádi
S tim,aby si okoli neco nemyslelo,se vubec netrap. Co ja ja uz potkala maminek,co jim dite breci v kocarku. At male miminko nebo i vetsi. A to i v mhd,atd...Me taky obcas brecely...normalka.
@keyblaza v peti mesicich jsem uz oba vozila v kocarku na brise a vetsinu casu travili cumenim po okoli. Jak zacli byt unaveni a zkouseli se otocit na zada (v uzkem kocarku jim to moc neslo ani kdyz uz to umeli), otocila jsem je na zada a pak si bud odpocinuli a pak fnukali nez jsem je otocila zase na bricho a treba si hrali s nejakou hrackou, nebo nakonec usnuli. Ale cumet ven, to vydrzeli i hodinu.
@keyblaza moje holky jako mimina nikdy v kočárku být nechtěly, ani spát. A když nemohly usnout, tak řvaly jak paviáni. Já jsem je řvát nenechala, protože měly obě velmi silný hlas a mě to i vadilo. Venku to vypadalo tak, že jsem vlezla prázdný kočárek a dítě měla v ruce a až jsem ho uspala, tak jsem ho přendala spící do kočárku. Později až vzaly za vděk nositko, tak jsem je měla v nosítku a pak dala do kočárku. Doma jsem je unosila a pak dala do postýlky.
Jinak k lidem, my jezdíme MHD se starší do školky delší cestu a napíšu to asi tak. Když v tramvaji nahlas telefonují lidé nebo tam někdo křičí a hádá se, tak se nikdo neotočí. Ale když si nějaké miminko nahlas povídá v kočárku, hlasitě zakřičí nebo začne brečet, tak se hned každý dívá, jako co to děcko vyrušuje. Takže z lidí bych si opravdu nic nedělala. Navíc kdo měl malé děti, tak to určitě chápe, že děcka prostě někdy brečí
@jana_zofie jinak děkuji za skvělý nápad, on malý je na bříšku rád a hrozně moc rád pozoruje 🙂
@keyblaza Ja to u druhého syna v 5ti měsících vyřešila nositkem. Do roka se jen nosil, koukal a když chtěl spinkat, tak prostě spinkal. Ted poslední půlroční syn je jen nošenec, kočárek jsem složila a dala do skříně. Může hezky koukat a když chce spát, dostane v nosítku prso a spí 🙏v kočárku by se uplakal.
Jo, nositko je taky moznost. A kojit v nositku je prima. Mala nesnasela sportak, asi pul roku se vyhradne nosila. Jinak to stridam. I kdyz radsi nosim, pokud teda nepotrebuju odkladaco kocarkoplochu. Pokud ale budes nositko vybirat poprve, radsi v obchode, ktery se na to zameruje, idealne s pujcovnou.
@keyblaza asi takhle, jako úplné miminko do cca těch 4-5 měsíců malá kočárek venku milovala a bylo to přes den asi jediné nejlepší místo kde usla. Ze dne na den zlom a musela jsem ji hooodne přemlouvat a dloooouho s ní chodit aby usla. Od cca 8 měsíců v něm nespí už vůbec a od roku, kdy začala chodit je kočárek úhlavní nepřítel. Jako dostaneme se z bodu A do bodu B, ale musí to být rychlovka a musí mít stále co sledování, taková procházka v lese nepřipadá v úvahu. Dřív jsem si taky připadala jako nejhorší matka, že malá chvíli plakala ( já pláč malé nesnáším takže jsem ji po chvíli, až situace dovolila vytáhla, nákup hodila místo malé do kočárku a nesla malou v náručí a kočárek táhla před sebou), jenže pak nastal zlom u mě, že jsem si řekla, že nejsem jediná matka na světě a malá není jediné miminko co pláče. Ono to miminko je hodně vnímavý a vnímá, kdy se rodič stresuje, takže pokud vyrazis ven s tím, že ajajaj, zase bude řeva lidi budou čumět, tak ano bude protože to z tebe cítí a logicky ti to neřekne a jedině jak ti to dá najevo je pláč. Moje ségra má syna stejného věku jako já a má opačný problém, malej přes den nechce spát nikde jinde jak v kočárku, takže ségra jde za jakéhokoliv počasí s malým ven. Všechno má své pro a proti.
Jen mě teda zaráží, že ti v 5 měsících nechce přes den spinkat vůbec. To by mě omylo
Dobrý večer, dávám informace ohledně spánku malého. Přes den usne někdy na půl hodiny a někdy se stane, že hodinu. A spani v kočárku jsem zatím vyřešila tím, že jsem mu dala hrastítko do kočárku a on si s ním chvíli hraje a pak usne a hodinu spí 🙂 u nás je blbý, že malého musím krmit po hodině a půl, tak jsem vždy ráda, když hodinu spí 🙂

@keyblaza deset minut než usne?to bych si gratulovala