icon

Co dělat, když miminko přes den nespí?

keyblaza
8. kvě 2023

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Máte také někdo problém s tím, že vám miminko přes den nespí? Pak dále v kočárku křičí a trvá deset minut než usne. Máte to taky někdo tak? A co se s tím dá dělat?

bara88
8. kvě 2023

@keyblaza deset minut než usne?to bych si gratulovala

veroniqess
8. kvě 2023

Pokud je miminko veselé a spokojené, neřešila bych, srovná se to ☺️.

Druhý syn nebyl moc kočárkový první měsíce, dávala jsem ho do kočárku už spícího, jinak plakal.

sanyy22
8. kvě 2023

@keyblaza mě to syn taky dělal v kočárku, třeba když mu rostly zoubky, to řval i 15 minut, ale pak jsem mu to třeba namazala a byl klid a usl.
Kolik je miminku?

keyblaza
autor
8. kvě 2023

@sanyy22 malému bude za týden 5 měsíců a teď prostě začal takhle vyvádět, zoubky mu zatím nerostou a v kočárku vydrží jen hodinu na procházce a musíme hned jít domů.

keyblaza
autor
8. kvě 2023

@veroniqess je veselý, zvědavý a zdravý, akorát tohle ho ted trápí 🙂

keyblaza
autor
8. kvě 2023

@bara88 no ono je to ve městě docela nepříjemné když křičí, protože se hned se lidi za vámi otáčí a koukaj.

bara88
8. kvě 2023

@keyblaza tak pláč vlastního dítěte je vždy pro rodiče nepříjemný a je mi teda srdečně jedno jestli sem na vesnici nebo městě a kdo se otáčí

keyblaza
autor
8. kvě 2023

@bara88 no jasný, mě by to až tak nevadilo, ale jako může se najít nějaký blbec, co vás bude mít za nejhorší matku na světě.

bara88
8. kvě 2023

Mně teda kluci v kočárku nespali nikdy,nikdy mi v kočárku neusnuli. Max .sem je uspala doma,opatrně dala do kočárku a než sem došla do obchodu tak už byli vzhuru a řvali. Prostě neměli kočár rádi

bara88
8. kvě 2023

@keyblaza a jako co tobě je po tom ,co si o tobě cizí lidi myslí?

kristyn86
8. kvě 2023

S tim,aby si okoli neco nemyslelo,se vubec netrap. Co ja ja uz potkala maminek,co jim dite breci v kocarku. At male miminko nebo i vetsi. A to i v mhd,atd...Me taky obcas brecely...normalka.

keyblaza
autor
8. kvě 2023

@bara88 no mě je jedno co si myslí, ale vadí mi spíš ten jejich pohled.

bara88
8. kvě 2023

@keyblaza tak je tolik nesleduj a neuvidíš jejich pohledy

jana_zofie
8. kvě 2023

@keyblaza v peti mesicich jsem uz oba vozila v kocarku na brise a vetsinu casu travili cumenim po okoli. Jak zacli byt unaveni a zkouseli se otocit na zada (v uzkem kocarku jim to moc neslo ani kdyz uz to umeli), otocila jsem je na zada a pak si bud odpocinuli a pak fnukali nez jsem je otocila zase na bricho a treba si hrali s nejakou hrackou, nebo nakonec usnuli. Ale cumet ven, to vydrzeli i hodinu.

palja
9. kvě 2023

@keyblaza moje holky jako mimina nikdy v kočárku být nechtěly, ani spát. A když nemohly usnout, tak řvaly jak paviáni. Já jsem je řvát nenechala, protože měly obě velmi silný hlas a mě to i vadilo. Venku to vypadalo tak, že jsem vlezla prázdný kočárek a dítě měla v ruce a až jsem ho uspala, tak jsem ho přendala spící do kočárku. Později až vzaly za vděk nositko, tak jsem je měla v nosítku a pak dala do kočárku. Doma jsem je unosila a pak dala do postýlky.
Jinak k lidem, my jezdíme MHD se starší do školky delší cestu a napíšu to asi tak. Když v tramvaji nahlas telefonují lidé nebo tam někdo křičí a hádá se, tak se nikdo neotočí. Ale když si nějaké miminko nahlas povídá v kočárku, hlasitě zakřičí nebo začne brečet, tak se hned každý dívá, jako co to děcko vyrušuje. Takže z lidí bych si opravdu nic nedělala. Navíc kdo měl malé děti, tak to určitě chápe, že děcka prostě někdy brečí

keyblaza
autor
9. kvě 2023

@bara88 takhle on je to i takový můj blbý zvyk z práce, protože jsem dělala s lidmi. Jako hodně se to snažím ignorovat, ale prostě se někdo najde. To posledně na mě čuměl jeden dědula a jak jsem malého uklidnila tak šel schválně kolem mě a koukal do kočárku z dálky.

keyblaza
autor
9. kvě 2023

@jana_zofie jinak děkuji za skvělý nápad, on malý je na bříšku rád a hrozně moc rád pozoruje 🙂

denisq
9. kvě 2023

@keyblaza Ja to u druhého syna v 5ti měsících vyřešila nositkem. Do roka se jen nosil, koukal a když chtěl spinkat, tak prostě spinkal. Ted poslední půlroční syn je jen nošenec, kočárek jsem složila a dala do skříně. Může hezky koukat a když chce spát, dostane v nosítku prso a spí 🙏v kočárku by se uplakal.

jana_zofie
9. kvě 2023

Jo, nositko je taky moznost. A kojit v nositku je prima. Mala nesnasela sportak, asi pul roku se vyhradne nosila. Jinak to stridam. I kdyz radsi nosim, pokud teda nepotrebuju odkladaco kocarkoplochu. Pokud ale budes nositko vybirat poprve, radsi v obchode, ktery se na to zameruje, idealne s pujcovnou.

kubesovaadelka
9. kvě 2023

@keyblaza asi takhle, jako úplné miminko do cca těch 4-5 měsíců malá kočárek venku milovala a bylo to přes den asi jediné nejlepší místo kde usla. Ze dne na den zlom a musela jsem ji hooodne přemlouvat a dloooouho s ní chodit aby usla. Od cca 8 měsíců v něm nespí už vůbec a od roku, kdy začala chodit je kočárek úhlavní nepřítel. Jako dostaneme se z bodu A do bodu B, ale musí to být rychlovka a musí mít stále co sledování, taková procházka v lese nepřipadá v úvahu. Dřív jsem si taky připadala jako nejhorší matka, že malá chvíli plakala ( já pláč malé nesnáším takže jsem ji po chvíli, až situace dovolila vytáhla, nákup hodila místo malé do kočárku a nesla malou v náručí a kočárek táhla před sebou), jenže pak nastal zlom u mě, že jsem si řekla, že nejsem jediná matka na světě a malá není jediné miminko co pláče. Ono to miminko je hodně vnímavý a vnímá, kdy se rodič stresuje, takže pokud vyrazis ven s tím, že ajajaj, zase bude řeva lidi budou čumět, tak ano bude protože to z tebe cítí a logicky ti to neřekne a jedině jak ti to dá najevo je pláč. Moje ségra má syna stejného věku jako já a má opačný problém, malej přes den nechce spát nikde jinde jak v kočárku, takže ségra jde za jakéhokoliv počasí s malým ven. Všechno má své pro a proti.
Jen mě teda zaráží, že ti v 5 měsících nechce přes den spinkat vůbec. To by mě omylo

marea2000
Odpověď byla odstraněná
keyblaza
autor
12. kvě 2023

Dobrý večer, dávám informace ohledně spánku malého. Přes den usne někdy na půl hodiny a někdy se stane, že hodinu. A spani v kočárku jsem zatím vyřešila tím, že jsem mu dala hrastítko do kočárku a on si s ním chvíli hraje a pak usne a hodinu spí 🙂 u nás je blbý, že malého musím krmit po hodině a půl, tak jsem vždy ráda, když hodinu spí 🙂