icon

Dvouměsíční miminko nechce být v kočárku. Co dělat?

amajaq
28. říj 2025

Ahoj,
Přečetla jsem hodně diskuzí na toto téma, ale přeci jenom se potřebuju vypsat .. jo i vyspat.
Malá jezdila v kočárku v pohodě, ale pak se něco zlomilo a začala v něm hrozně vyvádět, řve v něm jak kdyby ji na noze braly. Někdy jsem musela nakojit 3x za jednu procházku, k tomu to trva ještě dlouho.. teď už rve většinou už doma jen když kočár uvidí nebo vydrží max 5minut.. co dělat a nezbláznit se ? Uz jsem zkoušela vše, zvednout trochu aby viděla nic, jiny fusaky nic, dudlíky nechce…(první mimi bylo kocarkove tohle vůbec neznám😀)
V nosítku vydrží koukat, ale občas taky chytne hysterak.. začne házet rukama a odtahuje se, jak v tom kojit ? Me to za boha nejde, protoze prso si vezme jen s kloboučkem, co nám taky nejde odbourat. LP mi v tomhle taky moc nepomohla, možná zkusit jeste jinou…
Mam už doma ponorku, ale musím fungovat, protože se musím starat ještě o starší…
A jak vysvětlit babičkám, že voženi v kočárku proste teď nejde ? Me napadlo jim koupit reborn panenku, ať mají dobrý pocit 🤣 přeci jim nedám dítě co řve a oni by si v klidu jezdily… nebo jsem moc přecitlivělá ?
Jak tohle přežít a kdy to přejde ? Máte prosím nějaké rady nebo osobní zkušenost ? Moc by mi to pomohlo, jinak se zblázním… přeci nemůžeme být pořád doma…

squezy
28. říj 2025

@amajaq zkusila bych ještě jinou laktační. Pak bych zkusila určitě dál to nositko, protože jestli takhle vyvádí,tak je to asi jasné. Ale to neznamená, že se to za týden třeba nezmeni, takže bych panenku pro babičky ještě nekupovala 😉 Ještě se mrkni na FB na nějaké skupinky, třeba by ještě neco poradil.

anonym_751ce7
28. říj 2025

Momentálně to není kočárkové dítě, větší šance asi máš teď u nosítka..Každé dítě je holt jiné. Ale může to být je etapa...a nebo si zvykne na nosítko a do kočárku už tuplem nepáchne..
Nebo můžeš zkoušet kočárek na kratší dobu, třeba doma nebo na zahradě, bez ježdění, jen na spaní/ hraní...Přijdete ježdění to s ním může moc házet, co to kolem něj vystlat? Přece jen mimi 2m ještě potřebuje dobře zafixovat..být napevno a cítit se tak víc bezpečně..
Babičky absolutně neřeš. Zaměř se na sebe a prcka. Babičky počkají a tečka.

amajaq
autor
28. říj 2025
@anonym_751ce7

Momentálně to není kočárkové dítě, větší šance asi máš teď u nosítka..Každé dítě je holt jiné. Ale může to být je etapa...a nebo si zvykne na nosítko a do kočárku už tuplem nepáchne..
Nebo můžeš zkoušet kočárek na kratší dobu, třeba doma nebo na zahradě, bez ježdění, jen na spaní/ hraní...Přijdete ježdění to s ním může moc házet, co to kolem něj vystlat? Přece jen mimi 2m ještě potřebuje dobře zafixovat..být napevno a cítit se tak víc bezpečně..
Babičky absolutně neřeš. Zaměř se na sebe a prcka. Babičky počkají a tečka.

@anonym_751ce7 budou muset počkat, to házení ji občas uklidní ale někdy taky ne, tak nevim budeme zkoušet a víc ji tam “utěsnit” snad je to jen ta etapa a když ne, tak budeme nositkovat, proste ji teď baví koukat 😬

vendulis
28. říj 2025

Naše nemá ráda kočárek do teď, má 11 měsíců. Do čtvrtého měsíce to bylo psycho, potom si v korbě zvedala nohy na korbu a bylo ji lépe. Celkově je aktivní a v kočáru je rovnou v kombinéze, aby vylezla ven na hřiště. Já bych třeba zkusila větší volnost, méně oblečení, nějaké funkční, naše nesnáší fleesové overaly.

amajaq
autor
28. říj 2025
@vendulis

Naše nemá ráda kočárek do teď, má 11 měsíců. Do čtvrtého měsíce to bylo psycho, potom si v korbě zvedala nohy na korbu a bylo ji lépe. Celkově je aktivní a v kočáru je rovnou v kombinéze, aby vylezla ven na hřiště. Já bych třeba zkusila větší volnost, méně oblečení, nějaké funkční, naše nesnáší fleesové overaly.

@vendulis soucítím, ale tak teď už je to snad lepsi, když muže běhat ? Je pravda, ze na těch overalech něco bude …jakmile to zapnu tak řev

vendulis
28. říj 2025
@amajaq

@vendulis soucítím, ale tak teď už je to snad lepsi, když muže běhat ? Je pravda, ze na těch overalech něco bude …jakmile to zapnu tak řev

@amajaq Je to divný naše nesnesla ani fusaky, v kocaru byla jen v dekavch, eka pod ni, deka nad ni a dalsi deka...i teď ve sporťáku měla deku, jenže jak uz je zima, má zimni fusak, někdy rve jak tur, nemůže se hýbat...

amajaq
autor
28. říj 2025
@vendulis

@amajaq Je to divný naše nesnesla ani fusaky, v kocaru byla jen v dekavch, eka pod ni, deka nad ni a dalsi deka...i teď ve sporťáku měla deku, jenže jak uz je zima, má zimni fusak, někdy rve jak tur, nemůže se hýbat...

@vendulis zajímavý něco na tom opravdu bude 🤔 proste se chtějí hejbat asi 😅