Jak krmit vzteklé dítě ve věku 10 měsíců?
Dobrý den, jdu poprosit o radu jak na mé desetiměsíční dítě...
Dlouhodobě to není kdovíjaký jedlík ale alespoň trochu se téměř vždy nechala krmit. Teď pár dní musí všechno sama...hrabe se ručkama v talíři a dává do úst. Problém je, že ji jídlo samozřejmě různě klouže v ručičkách a padá a moc se tak nenají . Dnes jsem ji zkusila dát do ruky vidličku, aby do pusy umělá donést něco víc. Zpočátku to vypadalo nadějně, nejprve mě nechala samotnou napíchnout sousto a sama dala do pusy. Jenže pak se začala při pomáhání vztekat. Nechala jsem ji tedy a sama si opravdu párkrát napíchla bramboru/mrkev a dala do pusinky. Jenže pak ji to přestalo jít a při pomocí se začala vztekat a jídlo létalo vzduchem. Máte někdo nějaký fígl jak na takového "samostatného vzteklouna"? Ani si neumím představit jak ji budu dávat třeba rýži... Moc díky 🙂
@mapla také bych se přiklonila k BLW, kdy si dítě prostě jídlo osahá a baští jak se to zrovna podaří. Někdy je to o nervy a většinou to spolkne i víc času, než se dítě opravdu nají 😅 ale příroda není hloupá a dítě se nebude samo trápit hlady 😉 Nebo to prostě zkombinovat, nechat ji samostatnou a sem tam šoupnout sousto "pevnou rukou". Hlavní bude taky být při tom v klidu, pamatuju si, že kdykoli jsem byla nervní, dítě zahájilo ještě větší bojkot, takže přeju pevné nervy a držím palce, aby se ta správná cesta brzy našla 💪🍀
@mapla také bych se přiklonila k BLW, kdy si dítě prostě jídlo osahá a baští jak se to zrovna podaří. Někdy je to o nervy a většinou to spolkne i víc času, než se dítě opravdu nají 😅 ale příroda není hloupá a dítě se nebude samo trápit hlady 😉 Nebo to prostě zkombinovat, nechat ji samostatnou a sem tam šoupnout sousto "pevnou rukou". Hlavní bude taky být při tom v klidu, pamatuju si, že kdykoli jsem byla nervní, dítě zahájilo ještě větší bojkot, takže přeju pevné nervy a držím palce, aby se ta správná cesta brzy našla 💪🍀
@makmak28 děkuji 🙂

Ja to se synem delala tak, ze on mel svuj příbor a ja v mezidobi mu supla nenapadne do pusy svou lzickou. Bordel vsude, ale rychleji se naucil jist.