Jak naučit dítě spát doma bez kočárku?
Zdravím máte někdo radu jak naučit spát 2,5 lete dítě doma přes den ? Od narození je zvyklá spát v kočárku jen. Mě to vyhovovalo já si u toho nakoupila a prošla jsem se a byla jsem ráda že spí venku na čerstvém vzduchu ☺️ Jí to vyhovuje taky usíná bez problémů spánek nebojkotuje cca do 15 min spí ☺️ Ale čekáme druhý termín porodu mám na jaře ☺️ Asi bych ji měla za vcasu učit na spánek doma v posteli problém je ten že jsem to teď párkrát zkusila když ji jdu spát doma tak prostě neusne. Tak jsem zkusila i to že jsem ji týden dávala spát jen doma a do kočárku jsme vůbec nechodili to nezabralo prostě neusnula. Usne jen v kočárku ( zatím) ☺️ A těžko pak na jaře budu vozit 2 kočárky že jo 🤣 a nemyslím si že spát nepotřebuje když jdeme na procházku je do 10 min tuhá ☺️
@monivi2001 nepomáhá ani to, když si jdeš lehnout taky a usnete spolu? Nebo prostě zatnout zuby, přečíst pohádku a nechat. Ve školce to bude taky tak...
@monivi2001 nepomáhá ani to, když si jdeš lehnout taky a usnete spolu? Nebo prostě zatnout zuby, přečíst pohádku a nechat. Ve školce to bude taky tak...
@martivit92 ve školce je to úplně něco jiného...
Máš -li prostor kup dvojkočár, vždyť o nic nejde, taky se může stát, že si zruší odpo spánek úplně
Jednoduché - buď koupíš dvojkočár anebo se smíříš s tím, že prostě po obědě už spát nebude (pokud zvládne zbytek dne bez problémů). Ani jedno mé dítě v tomhle věku nespalo po obědě, ani v kočárku ani jinde. Jediné, kdy usli, byla cesta autem delší než 30 minut - což chápu, protože muž takhle usíná i v dospělosti, auto prostě uspává.
@monivi2001 Kup dvojkočár, on se ti hodí i tak, život s dítětem v kočáře je jednodušší natož když jsou děti dvě. Mluvím z vlastní zkušenosti, stále dvojkočár používám a to je dětem 3 a 4 roky.😉
A obdivuji, že někomu spí takto "staré" dítě, všechny děti mi začaly po prvním roce spánek přes den vynechávat a ve dvou letech přes den už nespaly vůbec.
Nekdy to proste nejde. Mela jsem to podobne , az na to, ze od 1.5roku nezabrala ani v kocaru. Pres leto to nevadilo davali jsme to brz deniho spanku, na podzim se narodilo druhy, a s brzkou tmou uz zas byla nutnost aspon na chvili uspat i starsi. Celou zimu jsem tedy vyrazela na prochazku s miminem v kocaru a dvouletou navazanou v satku(byla zvykla). Pul.hodky si dachla a zbytek prochazky hezky sla po svych, aby se zas do vecera unavila.
Dcera to tak taky mela, kdyz se ve 2,5 jejich letech narodil syn, tak jsem ho obcas vzala do nositka a dceru do kocaru a vyspali se oba.

@monivi2001 jestli se to nezmění,tak jedině pak dvojceci kočár.