icon

Jak řešit procházky s miminkem, když kočárek nesnáší?

matovamama
3. říj 2025

Jak jsem si představovala, že budu kočárkovat s miminkem. Dlouhé procházky, výlety. Být venku mám ráda a bez čerstvého vzduchu se cítím jak plesnivá. Starší se narodil za covidu, tak jsem si to moc neužila, s mladším si prakticky nevím rady, takže se přiznám, že většinou smrdime doma a ven nás vytáhnou pouze "povinnosti" jako jít pro bráchu do školky a pak s ním na hřiště, jet nakoupit, k lékaři atp.
Čtyřměsíční kluk, smíšek, celkem pohodář, doma stíhám prakticky všechno. Ale to venčení... Kočárek nesnáší. Dřív to byly amoky jen si do něj lehl, teď jsme to dostali alespoň do té meze, kdy ho snese v bdělém stavu, cca 15,20 minut, ale musí být zábava. Hračky, chvíli bříško...běda, jak začne být unavený. Takže nosím. Tam usne krásně, ale zase běda, jak se probudí. Což bývá tak za dvacet minut. To je zase amok v nosítku a chce ven. V létě to bylo ok, buď jsem měla obě varianty s sebou a prostě dítě buď nosila nebo vozila. Nebo jsem měla jen nosítko a když začal protestovat, prostě jsem ho měla v ruce. Ale začíná být chladno a úplně nejsem schopná to nějak prakticky vyřešit, abychom si denně udělali alespoň hodinovou procházku. Máte někdo tip nebo jste taky museli hnít doma? 😁

anonym_e7ee04
4. říj 2025

A když je vzhůru, tak ho dát na bříško v kočárku, jestli už pase?
S druhým mimčem to mám podobně. Starší je ve školce, já jsem ráda, že stihnu povinnosti doma a pak jsme chvíli venku, když jdu dítě vyzvednout ze školky. V létě se to dalo, byly výlety, návštěvy, ale teď jak je sychravo a zacin být zima, tak se nikomu nic nechce.😆

matovamama
autor
4. říj 2025
@anonym_e7ee04

A když je vzhůru, tak ho dát na bříško v kočárku, jestli už pase?
S druhým mimčem to mám podobně. Starší je ve školce, já jsem ráda, že stihnu povinnosti doma a pak jsme chvíli venku, když jdu dítě vyzvednout ze školky. V létě se to dalo, byly výlety, návštěvy, ale teď jak je sychravo a zacin být zima, tak se nikomu nic nechce.😆

@anonym_e7ee04 Jojo, na bříško ho dávám, mám schválně i kočárek se síťkou, aby při pasení viděl ven. Ale to je tak na pět minut. Pravda, v létě to šlo, teď je to opruz, jak jen leží, tak už nevím, co za aktivity mezi čtyřmi zdmi vymýšlet 😁

zirafka11
4. říj 2025

V tomhle období jsem měla pod kočárkem nosítko a střídala to. Jakmile začal být nespokojený tam, šup přendat do druhého a pak zase zpátky. Ale nesnášela jsem to - do kočárku oblékat víc, do nosítka svlékat....takže když třeba pršelo, tak jsme prostě chodili ven jen na ty provozní věci a na spaní.

matovamama
autor
4. říj 2025
@zirafka11

V tomhle období jsem měla pod kočárkem nosítko a střídala to. Jakmile začal být nespokojený tam, šup přendat do druhého a pak zase zpátky. Ale nesnášela jsem to - do kočárku oblékat víc, do nosítka svlékat....takže když třeba pršelo, tak jsme prostě chodili ven jen na ty provozní věci a na spaní.

@zirafka11 No právě, to převlékání, to je hroznej opruz 😁.

klarahavl
Odpověď byla odstraněná