icon

Jak zlepšit spánek batolete s nočními děsy?

25. dub 2023

Náš syn je pěkný živel. Je hodně akční, hodně komunikativní, hodně svůj ( vztekloun největšího kalibru). Od malá tak spal nějak s náma (byl nonstop na prsu). V roce a půl byl přestěhován do pokojíku do své postýlky. Kde spala celkem ok. Vždy jsem ho uspa a odešla. Vždycky když se vzbudil tak jsem ho vzala k nám. Takhle to je vlastně do teď a na ten rozdíl, že ty noci a vstávání začínají být pro mě celkem náročné a časté. V noci kolem tě 20h klasicky uspím, a odejdu. Spinká krásně, klidně až tak do 1h ráno kdy začne rodeo. Začne šíleně řvát. Asi noční děsy. Tak jdu k němu lehnu si a za chvilku klid, někdy nechce abych si k němu lehla, někdy rovnou odnáším když neudělá scénu. A tady začínají dva různé scénáře, které ani jeden prostě není ok a ráda bych mu nějak pomohla, nějak zlepšila...
1. Když ho odnesu k nám, většinou spí až do rána ( někdy si párkrát zařve že spaní, jindy klid) ale nesmím opustit postel. Jinak je hned vzhůru... Takže nehrozí abych ráno vstala dříve a dala si v klidu kafe. Když štábu v 6 vstane semnou když v 8 tak stejný.
2. Když ho uklidím v postýlce tak tam můžu chodit pomalu každou hodinu. Je to k zblbnutí. Čekala jsem, že v tomhle věku to bude lepší a ne že budu stávat častěji než ke kojenci. Je to pro mě těžké protože on nikdy dobře nespal. A já vlastně od narození nespala ani 3h vkuse a jsem z toho už unavená.
Takže si říkám, je možnost nějak to zlepšit, nějak pomoci, nějak vyřešit téhle začarovaný kolotoč??? Miluju ho, nechci ho nijak separovat ale potřebuju se už taky trochu lépe vyspat. Manžel v tomhle pomáhá... Ale.jak začne v noci ječet, vzbudí stejně všechny. Takže je to jedno. Vím že to jsou noční děsy, přes den hodně zlobí a vzteká se takže se to promítá do noci ale bohužel sei to nedaří nijak regulovat. Další věc je, že mi přijde že se neumí hodit do pohody, uklidnit se.. pořád je jak nastřelená myš, vpozoru. Ráno ještě neotevře oči a už stojí v posteli 🤣🤣🤣. 🙏🙏🙏

zmrzlinka
25. dub 2023

Já jsem spala s oběma dětma v posteli a neexistovala,abych vstala dříve.Jinak byli hned vzhůru...Ale vyspali jsme se.

emillyhk
25. dub 2023

Syn spí od miminka krásně, ale i on měl různá období (bříško, zuby, špatné sny), kdy to se spaním bylo hodně náročné... Co jsem si ale všimla, že když dáváme rybí olej (máme Equazen) a B-komplex, tak spí mnohem klidněji. Asi po třech měsících užívání jsme dělali měsíční pauzu a bylo to šílený - nevím, jestli to byly přímo noční děsy nebo "jen" špatné sny, ale řval, nedal na sebe sáhnout, dokud jsem ho nevytáhla a nechovala jakoby v sedu. Neexistovalo, že bych si s ním lehla, to hned začal řvát 🤦‍♀️ Co dáváme znovu ten Equazen, tak místo epizody 5x týdně to máme tak 5x do měsíce .
Je to náročný. Držím palce, ať je brzy líp 🍀

gdpr
25. dub 2023

My na take pripady mame v detskej matrac ktory ked treba vytiahnem z podpostele lahnem si vedla postielky a ked zaspi ani si nevsimne ze som odisla a funguje to... Kebyze si lahnem k nemu tak 100% sa nato zobudi alebo skus na noc nejaku nocnu lampicku alebo svetielka