Jak zvládnout procházky s dítětem bez kočárku?
Ahoj, syn absolutně od malinka nesnese kočárek. Do 3 měsíců u nás fungovalo nosítko, pak už ani to ne. Začal být dost zvědavý. Kolem 6 měsíce jsme pořídili sporťák a tam chvíli vydržel avšak nikdy nespal.
Teď už stojí, leze, sedí a chodí kolem gauče a kočárek mu způsobuje hysteráky. Procházky jsou teror. Takže radši nikam nechodim, pak jsem akorát nas….
Nosítko to samé. Je nějaký způsob jak se dostat ven aniž by to provázelo hysterický záchvaty??
Zkusila bych sáňky, máme nějaký spešl ale není na co… není sníh u nás..
Takže jsme doma … 🙈🤷🏼♀️
@ele_nka i takto v zimě ? 😳
Tak my bydlíme ve městě, sníh tu téměř nebývá a byla to jediná věc, kterou bral na milost.
@ele_nka a jakou prosím máte na mysli?
Moje dcera od půl roku nesnášela byt v kočáru a nosítko taky moc nefungovalo. Naštěstí mi toto období vyšlo na léto, v trávě jsem rozložila deku a nechala ji tam si hrát,trhat trávu atd. Nebo i hřiště,se hrabosila v kamínkách. Kdyz jsem chtěla aby aspoň chvíli seděla v kočáru, musela jsem ji zabavit něčím nezvyklým, nebo dat nějakou ňamku. Chapu, ze v zimě to musi byt otrava.
Co korbu a kšíry, ať má prostor se pohybovat? Naše děti nikdy nesnesly být napevno připoutané a jen koukat, musely neustále lézt, vstávat, skákat apod. Až jistě chodily, rychle přejet na místo a vypustit! Dlouhé procházky až na kole/odrážedle.
Vozík za kolo v kočárkovém módu? Tam může i stát a je tam dost prostoru..Jinak k tomu, že dochází k výraznějšímu zkrácení pohodového cestování tímto způsobem venku dochází tak jako tak i u dětí, které bývaly v pohodě, prostě se dítě chce už pohybovat samo, jenže trvá docela dost dlouho, než se z toho dá něco pro nás uspokojivějšího vytěžit.
Kdyz nejdeme s kocarkem, tak pouzivam Doonu, je super, jak se pripadne slozi.
Prckovi je 5 měsíců. Narodil se v listopadu. Celou zimu mě vydržel v kočáru i 2 hodiny. Už přes měsíc ho nedokazu dostat z baraku na procházku. Taky js bojkot. Šílený. Kočár, nositko, satek. Jen na rukou. Ale to vážně nejde. Takže začíná jaro a my doma jak upíři. Lámu si s tom hlavu taky. 🫣 nejvíc se děsím až budu muset příští týden k lékaři a musím vzít kočár a mhd. To bude řev.

Syn měl tohle období naštěstí jen chvíli, ale na milost mi vzal tříkolku s vodící tyčí.